رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/08/12 Saturday - 2024 02 November السبت ، 30 ربيع الآخر ، 1446
ساعت
1402-09-06 07:04 شماره خبر : 1720 https://diyareaftab.ir/short/4LwON 0
رئیس حوزه علمیه اراک مطرح کرد:

رئیس حوزه علمیه اراک گفت: در جامعه‌ای که نظام سرمایه‌داری غرب، با تهاجم فرهنگی خود، الگویی غیرانسانی برای زنان و دختران مسلمان ارائه می‌کند، پرداختن به شخصیتی حضرت فاطمه‌زهرا(س) الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی است.

حجت‌الاسلام سید احمد میرمهدی، در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «دیار آفتاب»؛ بهترین راه و جایگاه برای شناخت خالق یکتا و راه رسیدن به خدا را بررسی زندگی ائمه و معصومین(ع) دانست و گفت: از میان معصومین(ع) آن که زندگی پر برکتش به‌خصوص برای زنان مسلمان، همچون خورشید نورافشانی می‌کند، وجود حضرت فاطمه‌زهرا(س) است.

وی، افزود: در جامعه‌ای که نظام سرمایه‌داری غرب، با تهاجم فرهنگی خود، سعی دارد الگویی مبتذل و غیرانسانی برای زنان و دختران مسلمان ارائه کند، مسلماً پرداختن به ابعاد گوناگون شخصیتی حضرت فاطمه‌زهرا(س) می‌تواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی باشد.

رئیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، پیرامون سبک زندگی عبرت‌آموز سراسر نور حضرت فاطمه‌زهرا(س) بیان کرد: رفتار با والدین و احترام محبت‌آمیز به پدر بزرگوار خویش، تقسیم کارهای منزل با همسر، شوهرداری خوب، تربیت و رفتار با فرزندان، تشویق فرزندان به فراگیری سوادآموزی، ساده‌زیستی، داشتن روح عبادت و نیایش، داشتن سبک‌زندگی سیاسی و اجتماعی، دفاع از حریم امامت و ولایت، عفاف و پوشیدگی، مهریه و جهیزیه ساده، از خصوصیات زندگی حضرت فاطمه‌زهرا(اس) است.

میرمهدی، عنوان کرد: ساده‌زیستی، دوری از مصرف‌گرایی و سازگاری با وضعیت اقتصادی مردم عصر خویش، نمونه‌هایی از رفتار اقتصادی حضرت فاطمه‌زهرا(س) است.

وی، درخصوص رفتار آن حضرت بزرگوار با اهل خانه، خاطرنشان کرد: استفاده از نام مناسب و القاب زیبا برای خطاب همسر، باعث ایجاد روابط مثبت و محیطی آکنده از صمیمیت که سبب پیدایش زمینه عکس‌العمل و رفتاری مناسب در طرف مقابل می‌شود.

رئیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، اظهار کرد: روش تربیتی حضرت فاطمه‌زهرا(س) سبب شد تا فرزندانی موفق، اثرگذار و پایدار در برابر دشواری‌ها، یکتاپرست، مبارز و با سطح بالایی از همکاری اجتماعی پرورش دهد.

میرمهدی، افزود: تجلی عبادت در سیره حضرت فاطمه‌زهرا(س) به گونه‌ای بود که عبادت و ایشان، زبانزد عام و خاص، دوست دشمن است.

وی، به شیوه پرورش فرزندان حضرت فاطمه‌زهرا(س) اشاره و بیان کرد: آن حضرت بزرگوار با تمام کمبودها و مشکلات پیشروی زندگی کنار می‌آمدند، اگرچه فقر و تنگ‌دستی بسیار بود و در خانه‌ای کوچک و ناچیز زندگی می‌کردند،  اما هرگز دست از راه درست بر نداشتند و نشان دادند که چگونه می‌توان فقر را مدیریت و زندگی را در عین سادگی به بهترین شکل اداره کرد و فرزندانی تربیت و پرورش دادند که بعدها شخصیت‌های بزرگ جهان شدند.

رئیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، به رویکرد اصلی حضرت فاطمه زهرا(س) در طول زندگیشان اشاره و تصریح کرد: ایشان برای حفظ ولایت و اسلام ازخودگذشتگی کردند و برای اینکه حرمت امیرالمومنین(ع) به عنوان، ولی عصرشان خدشه دار نشود، جان خود را فدا کردند و به عنوان اولین بانوی شهید در راه ولایت شناخته شدند.

میرمهدی، احترام، رعایت حقوق همسر، همسردوستی، فرزنددوستی و سخت‌کوشی در امور خانه و تبدیل خانه به مدرسه و عبادت‌گاه و همچنین برنامه‌ریزی در کار خانه و رعایت حق خدمت‌کار و آموزش قرآن را از ویژگی‌های حضرت فاطمه‌زهرا(س) دانست و اظهار کرد: ایشان، تبدیل خانه به سنگر جهاد، مبارزه بر علیه ستمگران و دفاع از ولایت را در راستای وظایف خویش می‌دانست و همچنین توجه به دعا در حق همسایه، ایجاد روحیه عبادت، انفاق گروهی و خانوادگی، رعایت تفاهم با همسر، قبول مسئولیت شخصی در تربیت فرزندان، تقسیم کار در امور خانه، و بردباری، تحمل فقر خانوادگی و فرمان‌پذیری از همسر، از اخلاق و روحیات خاص حضرت زهرا(س) بود.

وی، به الگوگیری زنان مسلمان ایرانی در دوران طاغون و هشت سال دفاع مقدس از سیره حضرت فاطمه(س) اشاره کرد و بیان کرد: بانوان ایرانی با داشتن چنین الگویی، توانست با حضور خود در صحنه‌های پرشور دوران وحشت‌زای طاغوت، حماسه انقلاب اسلامی را به منصّه ظهور برساند و سختی‌ها و مرارت‌های هشت سال جنگ تحمیلی را به جان بخرد و با ایثارگری‌های خود در پشت جبهه و گاه در درون جبهه، و نیز تهاجم فرهنگی دشمن، توطئه‌های دشمن را نقش بر آب سازند.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار