رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/08/26 Saturday - 2024 16 November السبت ، 14 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1402-12-22 13:25 شماره خبر : 3960 https://diyareaftab.ir/short/Vd0Pz 0

چهارشنبه سوری از آیین‌های دیرین مردم ایران است که هر خطه از ایران رسوم مخصوص خود را دارا است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«دیار آفتاب»،؛ به نقل از نار خبر؛ چهارشنبه‌سوری از جمله رسم‌های دیرین مردم ایران از جمله شهرستان ساوه از توابع استان مرکزی است، این آیین همه ساله با شور و شوق فراوان در این خطه از کشور برپا می‌شود.

مردم شهرستان ساوه بر اساس یک سنت قدیمی خانه‌تکانی، سبزه سبزکردن، خرید لباس نو و تمامی کار‌های مربوط به سال نو را تا شب چهارشنبه‌سوری انجام می‌دهند.

در روستایی به اسم خونی( پیمان) که در۴۰ کیلومتری شهرستان ساوه واقع شده است، یک رسم دیرینه‌ای در روز چهارشنبه‌سوری وجود دارد و آن هم پختن آشی به اسم (ترشی ارشته) که با آش‌هایی که تا به حال خورده‌اید بسیارمتفاوت است و تفاوت آن به خاطر داشتن میوه‌های خشکی است که در تهیه آن استفاده می‌شود در این آش علاوه بر میوه‌های خشک سرکه و شیره انگور هم میریزند که این ترکیب بی‌نظیر است.

از جمله رسوم چهارشنبه‌سوری، در این روستا که ریشه هزاران ساله دارد و هنوز نیز با وجود تحولات فرهنگی و اجتماعی همچنان حفظ شده است خنچه بردن به نو عرؤسان(تاباق گردانی)، است که در این تاباق گردانی در سینی‌های تزیین شده آجیل، میوه، برنج، گوشت و... قرار می‌دهند و به منزل تازه عروس می‌برند.

اهالی روستا همچنین با افروختن آتش هیزم و پریدن از روی آن این جمله را زمزمه می‌کنند: ساروم سنی قرمیزی منیم( زردی من از تو سرخی تو از من)، در خاتمه این جشن که چند ساعت بطول می‌انجامد و پس از تاریک شدن هوا جوانان مراسم شال انداختن از پاجا (دریچه‌ای در سقف خانه‌های قدیم روستائی بامقطع دایره‌ای شکل به قطر ۳۰ تا۴۰ سانتی‌متر که بمنظور تهویه هوا در سقف هر اتاق ایجاد می‌شد ) را اجرا می‌کنند.

مراسم چهارشنبه سوری در روستای خونی ساوه
مراسم چهارشنبه سوری در روستای خونی ساوه
اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار