رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/10/06 Thursday - 2024 26 December الخميس ، 24 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-08-24 05:39 شماره خبر : 9469 https://diyareaftab.ir/short/eoQQD 0
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

گرانی کاغذ و هزینه‌های بالای چاپ و عدم توانایی خرید کتاب توسط مخاطب بلای‌جان فرهنگ کتاب و کتابخوان شده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» کتاب‌ها از دیرباز به‌عنوان گنجینه‌های ارزشمندی شناخته شده‌اند که حاوی دانش، تجربه و اندیشه‌های بشر هستند.  

کتابخوانی، فراتر از یک سرگرمی ساده، یک سفر اکتشافی به دنیای ناشناخته است، در این سفر، می‌توانیم با فرهنگ‌ها و تمدن‌های مختلف آشنا شویم، به اعماق روان شخصیت‌ها نفوذ کنیم و به پرسش‌های اساسی زندگی پاسخ دهیم.

کتاب‌ها منبعی غنی از اطلاعات هستند که به ما کمک می‌کنند تا درک خود را از جهان اطرافمان گسترش دهیم، خواندن کتاب باعث فعال شدن مغز و تقویت حافظه می‌شود. همچنین، برای درک بهتر مطالب کتاب، نیاز به تمرکز بالایی داریم.

کتابخوانی به ما کمک می‌کند تا با کلمات و عبارات جدید آشنا شویم و مهارت‌های نوشتاری و گفتاری خود را بهبود بخشیم، کتاب‌ها ما را به تفکر و تحلیل وامی‌دارند و به ما کمک می‌کنند تا دیدگاه‌های مختلف را بررسی کنیم.

 

 

خواندن کتاب یک فعالیت آرامش‌بخش است که به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌کند، از طرفی مطالعه کتاب‌های مختلف به ما کمک می‌کند تا با دیدگاه‌های دیگران آشنا شویم و ارتباط بهتری با آن‌ها برقرار کنیم.

تحقیقات ثابت کرده است دانش‌آموزان و دانشجویانی که به طور منظم کتاب می‌خوانند، معمولاً نمرات بهتری کسب می‌کنند و مهارت‌های یادگیری بهتری دارند.

افزایش قیمت کاغذ بلای جان فرهنگ کتابخوانی

بابک روزبه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ گفت: نیازمند این هستیم که به اقتصاد خانواده و کتاب بپردازیم یعنی دوسوی تعالی یک جامعه تا همه بتوانند از نعمت کتاب بهره‌مند بشوند.

وی افزود: کتابخانه‌های عمومی هم در این حوزه و در دورانی که با گرانی کاغذ و کتاب روبرو هستیم به درستی تغذیه نمی‌شود، وزارت ارشاد و در زیر مجموعه آن نهاد کتابخانه‌ها با همکاری ناشران معتبر با هر امتیازی که به این ناشران می‌دهند، می‌بایست کتابخانه‌های عمومی را از کتاب‌های جدید و پر مخاطب تغذیه کنند و بسنده به همان کتاب‌های دهه ۶۰ تا۹۰ و به صرف پر کردن قفسه‌ها نباشند.

این فعال فرهنگی ادامه داد: فضای مجازی و مطالعه مجازی و حتی کتاب صوتی در میان نسل حاضر رونق بیشتری دارد ولی به هر حال همه بر این واقف هستیم که هیچ چیزی جای کتاب چاپی را نمی‌گیرد.

وی عنوان کرد: موضوع سرانه مطالعه را باید بیشتر از نهاد کتابخانه‌ها که آمار این موضوع را مورد سنجش قرار می‌دهد پرسید اما اگر کتابخوان‌های آزاد را از کتابخوان‌های وظیفه یعنی دانش‌آموز، دانشجو و دانشگاه متمایز کنیم سرانه قابل قبولی نخواهیم داشت چرا که اقتصاد خانواده و کتاب از دیدگاه معیشت و تولید دچار مشکل است.

فعال فرهنگی استان مرکزی گفت: وظیفه خوان به دنبال تحصیلات برای شغل و امرار معاش است و از سوی دیگر ناشران هم توانایی تولید کتاب برای مخاطب آزاد خوان را ندارد بنابر این تعادل به هم می‌خورد.

روزبه افزود: هر کتاب مخاطب خاص خودش را دارد و اینکه چه چیزی برای یک فرد کتابخوان جذاب است در اولین نگاه مهندسی کتاب است که در نگاه اول مخاطب او را وادار به ارزیابی و خرید و مطالعه کتاب می‌کند و در مراحل بعد موضوع و محتوا که همه و همه نیازمند هزینه هست.

وی اظهار کرد: دنیای امروز دنیای اقتصاد و پیشرفت و نوآوری است و هر روز تکنولوژی رو به پیشرفت است و باید برای رسیدن به هدف هزینه و سختی راه را تحمل کرد که رسیدن به جامعه فرهیخته و اندیشمند نیاز سرمایه‌گذاری است.

فعال فرهنگی استان مرکزی در خصوص شعار هفته کتاب تصریح کرد: شعار هفته کتاب با عنوان «کتاب و همدلی» به نظرم برگرفته از شعار دولت و در راستای وفاق و همدلی ملی است، توسعه کتابخوانی و بالا بردن سرانه مطالعه، آینده را به همین وفاق و همدلی با نگاه به توسعه کشور خواهد رساند، علم بهترین راه رسیدن به این نقطه مشترک است که صرفا با خواندن کتاب به دست می‌آید، زیرا تفاوت دیدگاه، ما را به راحتی به مقصود نخواهد رساند و کتاب ما را برای رسیدن به مقصود نهایی هدایت خواهد کرد.

 

عشق و علاقه فعالان حوزه کتاب را زنده نگه داشته است

فعال فرهنگی استان مرکزی اظهار کرد: حتی در سطح مدیریت فرهنگی کشور هم نگاه باید فرهنگی با تکیه بر مدیران متخصص فرهنگی باشد تا بتوان به همان نقطه اشتراک ملی رسید.

وی افزود: وقتی وجود سلیقه در مدیریت فرهنگی حاکم باشد، زبان مشترک در این حوزه حاصل نمی‌گردد و زبان مشترک دنیای ادبیات و هنر تفکر بر پایه دانش ادبی و هنری است، زیرا مدیریت فرهنگی هم باید بر همین اساس قرار داده شود.  

روزبه در خصوص مشکلات ناشران و نویسندگان گفت: امروز مشکلات ناشران و نویسندگان بسیار است و آنچه باعث شده هنوز هم حوزه کتاب فعال باشد عشق و علاقه هست.

فعال فرهنگی استان مرکزی بیان کرد: نویسندگان به لحاظ اقتصادی و ناشران وضعیت خوبی ندارند از گرانی کاغذ و هزینه‌های بالای چاپ و عدم توانایی خرید کتاب توسط مخاطب کتابخوان، به هر حال دولت برای این موضوع با حمایت از تولید کاغذ می‌تواند با فن‌آوری‌های جدید این کار را سامان ببخشد چرا که نباید به منابع طبیعی هم برای تولید کاغذ آسیب رساند نگاه باید علمی و کارشناسانه باشد نه از روی سلیقه که آسیب جدی وارد می‌شود.

وی بیان کرد: البته باید غافل از این هم نشویم که جدای از مشغله‌های بسیار زندگی، زمان زیادی از فراغت جامعه را فضای مجازی پر کرده و همین به سرانه مطالعه خانواده آسیب می‌زند که این موضوع باید از داخل خانواده و فرهنگ‌سازی این موضوع شروع شود.

روزبه خاطرنشان کرد: خانواده‌ها باید کتاب را به عنوان عضو جدانشدنی زندگی خود و خانواده بدانند تا بتوانند فرزندانی آگاه و رو به رشد داشته باشند، یکی از مشکلات بسیار آسیب‌زا عدم اشتغال بسیاری از فارغ التحصیلان رشته‌های ادبیات و هنر است که به نظرم کم کم به همین دلیل این رشته‌ها در حال تعطیلی در دانشگاه هاست چرا که هنوز در بخش برنامه ریزی مدیریتی جایگاه و این رشته‌ها در فرهنگ کشور نادیده گرفته شده است.

کتابخوانی به افزایش آگاهی افراد کمک می‌کند

میثم عظیمی کرهرودی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: مطالعه کتاب می‌تواند به افزایش آگاهی افراد در جامعه کمک و فکر یک فرد را به سمت و سوی فعالیت‌های مثبت و سازنده هدایت، همراهی و پرورش دهد.

وی افزود: کتاب‌خوانی را می‌توان به عنوان یک فعالیت مفید، ارزشمند و سازنده برای هر فرد در جامعه در نظر گرفت که می‌تواند باعث شکوفایی خلاقیت در فرد و جامعه شود.

این فعال فرهنگی استان مرکزی بیان کرد: تاریخچه نشر در استان مرکزی به‌خصوص در دوران معاصر، دارای وقایع و محورهای خاصی است. استان مرکزی، دارای تاریخچه‌ای طولانی در زمینه نشر و انتشارات است.

وی ادامه داد: در دوران معاصر، نشر در این منطقه با ایجاد نشریات مختلف و تأسیس مکاتبات و مطبوعات، توسعه یافته است. این نشریات شامل روزنامه‌ها، مجلات، و کتاب‌های مختلفی است که به توسعه فرهنگ و دانش اجتماعی در این منطقه کمک به‌سزایی کرده‌اند.

عظیمی کرهرودی بیان کرد: در این چند دهه اخیر مطالعه کتاب در ایران و استان مرکزی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. بر اساس گزارش‌ها و آمارها، میزان مصرف کتاب‌های چاپی و الکترونیکی در سال‌های اخیر افزایش یافته است که این افزایش به دلایل مختلفی از جمله افزایش تعداد دانشجو، توسعه فروشگاه‌های کتاب و توجه جدید به مطالعه و توسعه شناخت‌ها و مهارت‌ها رخ داده است.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه کتاب‌ها با منابع مختلف مانند علمی، تاریخی، فرهنگی و اجتماعی به جامعه امکان آشنایی با موضوعات مختلف و افزایش دانش را می‌دهد.
ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در استان مرکزی نیز مانند بسیاری از مناطق مختلف کشور، یکی از اهداف مهم فرهنگی و آموزشی در نظر گرفته شده که برخی از روش‌ها می‌تواند باعث تقویت فرهنگ نیز شود.

تلاش برای تولید کتاب مناسب برای نسل جوان 

علی رضایی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»  با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص تولید کتاب مناسب برای نسل جوان بیان کرد: دستگاه‌هایی همچون وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات و حوزه هنری باید در زمینه تولید کتاب مناسب برای نسل جوان تلاش کنند تا هم زمینه کتابخوانی فراهم شود تا کتاب خوب در اختیار آنان قرارگیرد.

معاون رسانه فرهنگ و ارشاد استان مرکزی بیان کرد: مقام معظم رهبری توجه ویژه به کیفیت کتاب‌ها دارند و در جلسه برگزارشده در کارگروه ستاد برگزاری هفته کتاب بر مرغوب بودن کتاب‌ها عرضه شده تاکید شد و برنامه‌هایی نیز در این زمینه پیش‌بینی شده است.

 

رونمایی از 3 کتاب تقریظ شده توسط رهبر انقلاب

معاون رسانه فرهنگ و ارشاد استان مرکزی در خصوص برنامه‌های هفته کتاب عنوان کرد: در یک برنامه هماهنگ در سراسر کشور از سه عنوان کتاب تقریظ شده توسط مقام معظم رهبری رونمایی می‌شود، لذا در استان مرکزی با هماهنگی میراث فرهنگی، بنیاد حفظ آثار و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سه عنوان کتاب در موضوع شهدای مدافع حرم، در روز سی‌ام آبان ماه رونمایی خواهد شد.

رضایی تصریح کرد: با تصمیم کارگروه در دومین برنامه هفته کتاب در جلسه استانداری نمایشگاه کتاب استان در دستور کار خواهد بود، نیاز به هماهنگی با سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اراک و بنیاد شهید استان است، تا محل این نمایشگاه مشخص شود و کاندیدهای محل برگزاری نمایشگاه کتاب، مصلای اراک و فرهنگ‌سرای آینه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سومین برنامه هفته کتاب در استان مرکزی، تجلیل از نویسندگان، ناشران، چاپ‌خانه‌داران و فعالان عرصه کتاب و کتاب‌خوانی استان مرکزی است که در روز 27 آبان‌ماه با همکاری نهادهای زیربط برگزار خواهد شد، همچنین در این هفته شاهد برگزاری مسابقات فرهنگی، دیدار با سه خانواده شهید مدافع حرم و برنامه‌های متعددی در حوزه نقد کتاب خواهیم بود.

به گزارش «دیار آفتاب» کتابخوانی یک سرمایه‌گذاری ارزشمند برای آینده شماست. با خواندن کتاب، شما نه تنها به یک فرد آگاه‌تر و فرهیخته‌تر تبدیل می‌شوید، بلکه به دنیایی از لذت و هیجان نیز دست پیدا خواهید کرد.

کتابخوانی به شما کمک می‌کند تا خودشناسی بهتری داشته باشید و روابط بهتری با دیگران برقرار کنید.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار