رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1403/11/08 Monday - 2025 27 January الاثنين ، 27 رجب ، 1446
ساعت
1403-11-07 05:41 شماره خبر : 11161 https://diyareaftab.ir/short/VMKlD
دبیر ستاد امر به معروف استان مرکزی مطرح کرد:

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی گفت: یکی از بخش‌های مهم زندگی امام موسی کاظم علیه‌السلام مباحث علمی ایشان است که در موضوعات مختلف مطرح شده است.

حجت‌الاسلام مصطفی فرخی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» ضمن تسلیت سالروز شهادت هفتمین اختر تابناک امامت و ولایت گفت: امام موسی کاظم علیه‌السلام با کلمات حکمت‌آمیز، بخشی از رفتارهای اجتماعی مؤمنین را توضیح می‌دهد و ویژگی‌های شیعیان و مردم آزاده در مسائل اخلاقی اجتماعی را بیان می‌کند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی بیان کرد: امام موسی کاظم علیه‌السلام به مردم توصیه می‌کند که مراقب خشم و غضب خود باشند، زیرا خشم و غضب کلید بدی، بدبختی و درگیری‌ها است. مؤمنین باید خشم و غضب خود را کنترل کنند و در رفتارهایشان آن را تحت نظر داشته باشند.

وی افزود: از نظر امام موسی کاظم علیه‌السلام، کامل‌ترین مؤمنین از نظر ایمان خوش‌اخلاق‌ترین آنها هستند. امام موسی کاظم علیه‌السلام، مومنی را که از نظر ایمانی کامل‌تر می‌داند، که اخلاق بهتری دارد و ملاک آن نیز خوش اخلاقی در جامعه است.

مدارا کردن با مردم رفاه اقتصادی را افزایش می‌دهد

 فرخی اشاره کرد: به فرموده امام، مدارا کردن با مردم و گذشتن از بدی‌ها در زندگی برکت می‌آورد و رفاه اقتصادی را افزایش می‌دهد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی تاکید کرد: از احادیث امام این‌طور برداشت می‌شود که احسان به مردم نه تنها نسبت به شیعیان و مسلمانان، بلکه نسبت به همه مردم حتی کافران و غیر مسلمانان باشد.

فرخی گفت: اینطور نیست که هر کسی که نسبت به دیگری خوبی انجام داد وظیفه دارد مثل آن را جبران کند بلکه الزام به پاسخ است؛ اما بهتر و بالاتر از آن نیکی را باید پاسخ دهد.

 وی گفت: کسی که ابتدا نیکی می‌کند، آغازگر و پیشگام در احسان کردن است و باید رفتاری بهتر از نیکی جبران آن باشد.

دنیا فریبنده و گول‌زننده است

 فرخی اظهار کرد: که از نظر امام موسی کاظم علیه‌السلام دنیا فریبنده و گول‌زننده است و باید نسبت به آن مراقب بود. دنیا مثل مار است که پوستی نرم دارد، اما درون آن سمی کشنده قرار گرفته است.

وی بیان کرد: بنابراین دل دادن به دنیا بدون مراقبت، انسان را از معنویت و خوبی‌ها جدا می‌کند و انسان‌های دانا و خردمند همواره نگران دنیا هستند و از آن پرهیز می‌کنند. و دنیا می‌تواند خوبی‌ها را از انسان سلب کند و انسان را در مسابقه اندوختن اموال گرفتار کند.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی تصریح کرد: با تأسی و برداشت از توصیه‌های حضرت می‌توان گفت، باید از دنیا استفاده کنیم اما دل به دنیا نبندیم، چرا که دنیا محل استقرار دائمی نیست و باید ابزاری در جهت پیشرفت اخلاق و معنویت انسان باشد. 

وی تاکید کرد: انسان‌های دانا از دنیا بهره می‌برند اما وارد مسابقه اندوختن اموال نمی‌شوند و از دنیا حذر می‌کنند. دنیا طوری نیست که دنبال رونده آن از آن سیر شود و باید به دور از آن برای پیشرفت اخلاق و معنویت تلاش کرد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.