بارش برف در اراک تأثیر چندانی بر کاهش آلودگی نداشته و کیفیت هوا همچنان ناسالم است، شهروندان باید با رعایت توصیهها از سلامت خود محافظت کنند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» امروز ایستگاه سنجش آلودگی هوای فعال در شهر اراک عدد 143 را نشان داد، که بیانگر وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروههای سنی حساس است، باوجود بارشهای پراکنده برف در اراک، کیفیت هوا همچنان در وضعیت ناسالم قرار دارد و این بارشها تأثیر چندانی بر کاهش غلظت آلایندهها نداشته است.
شرایط جوی کنونی، همراه با پایداری هوا و نبود وزش باد مؤثر، موجب شده است تا آلایندهها در سطح شهر باقی بمانند و مشکلات تنفسی برای گروههای حساس ازجمله سالمندان، کودکان و بیماران قلبی و تنفسی ادامه داشته باشد.
کارشناسان محیطزیست اعلام کردهاند که بارش برفهای سبک و پراکنده، بهتنهایی توانایی شستوشوی کامل آلایندهها از جو را ندارد، برای بهبود کیفیت هوا، نیاز به بارشهای مداوم یا وزش بادهای قوی است.
همچنین فعالیتهای انسانی مانند تردد خودروها، سوختهای فسیلی و عملکرد صنایع آلاینده در این شرایط نقش مهمی در افزایش آلودگی ایفا میکنند.
در حال حاضر شهر ساوه نیز با شاخص 101 برای گروههای حساس آلوده است و ایستگاه هوای شازند از دسترس خارج شده و وضعیت آلودگی این شهر در حال حاضر در دسترس نیست.
همچنین آلودگی هوای دلیجان عدد 47 را نشان میدهد و امروز این شهر دارای هوای پاک است.
توصیهها برای حفظ سلامت
در این شرایط، توصیه میشود افراد حساس از تردد غیرضروری در فضای باز پرهیز کنند، استفاده از ماسکهای مناسب، بهویژه ماسکهای دارای فیلتر، میتواند به کاهش تماس با آلایندهها کمک کند.
مصرف مایعات گرم، تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق رژیم غذایی سالم و استراحت کافی نیز توصیه میشود. افراد باید در صورت امکان در خانه بمانند و از دستگاههای تصفیه هوا برای کاهش تأثیر آلودگی در محیطهای بسته استفاده کنند.
همچنین، همکاری شهروندان در کاهش منابع آلاینده، مانند استفاده کمتر از خودروهای شخصی و صرفهجویی در مصرف انرژی، میتواند گامی مؤثر برای کاهش آلودگی باشد.
همچنین، توجه به فعالیتهای اجتماعی مانند کاشت درخت و ترویج فرهنگ استفاده از حملونقل عمومی نیز میتواند در کاهش آلودگی هوا در درازمدت نقش بسزایی داشته باشد.
شرایط فعلی آلودگی بخاطر بیبرنامگی است
سیاوش آقاخانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص مشکل اساسی و عدیده آلودگی هوای کلانشهر اراک گفت: سالهاست که مسئله آلودگی هوای کلانشهر اراک تبدیل به یک مسئله تکراری و دیرینه شده است و مردم نیز سالها درگیر این مشکل هستند.
وی افزود: عدم ارائه برنامههای بهبود کیفیت و عدم اجرای طرح جامع پایش آلودگی هوای در سال ۸۶ و در کنار آن برنامه فعلی دستگاهها در اجرای یک برنامه هماهنگ و همسو به منظور بهبود کیفیت هوای اراک ضمن فرصتسوزی سدی در مقابل کاهش آلودگی هوا باعث شده تا کیفیت آلودگی هوای اراک به سمت بهبودی نرود.
فعال محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: تحمل هزینههای جدی بر سلامت، اقتصاد و محیط زیست سبب شده که امروز درگیر یک روزمرگی اجرایی در بحث حوزه آلودگی هوای اراک باشیم که در حال حاضر هیچ یک از دستگاهها وظایف مشخص خود را در بحث مقابله با آلودگی هوا انجام ندهند و برگزاری جلسات نیز بیفایده و بدون ثمر باشد.
آقاخانی در رابطه با اختصاص اعتبارات برای کاهش عوارض آلودگی عنوان کرد: اعتبارات اندکی هم که از محل آلودگی هوا پیشبینی شده است تا کارخانهها به عنوان عوارض آلودگی پرداخت کنند، کم اثر شده است.
وی خاطرنشان کرد: قسمت عمده شرایط فعلی آلودگی هوای کلانشهر اراک ناشی از بیبرنامگی است، استاندار مرکزی به عنوان کسی که قبلا معاونت عمرانی استانداری را برعهده داشتند به مسئله آلودگی هوای اراک تسلط دارند، میتوانند به روشنی طرح جامع کاهش آلودگی هوا را پیگیری کنند.
فعال محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: مدیران استان مرکزی میتوانند یک راه کار مشخص را تهیه کنند و باید با وجود اعتبارات محدود ملی، استانی و درون دستگاهی را کنار یکدیگر قرار دهند تا اقدامات موثری در حوزه کاهش آلودگی هوا شهر اراک برنامهریزی و انجام دهند که در نهایت با یک برنامه جامع با همکاری بخشهای مختلف مردمی برای کاهش آلودگی هوای شهر اراک در نظر بگیرند.
آقاخانی در رابطه با برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای کاهش آلودگی هوای اراک گفت: این امر به دست بخش زیرساختی، اجرایی و فرهنگی با کمک رسانهها باید انجام شود و بحث آموزش عمومی و فرهنگسازی مطالبهگری برای کاهش آلدوگی هوا اقدام شود و قسمت عمده کاهش کیفیت هوای اراک به بیبرنامگی و عدم ارائه راهکار و پیشنهاد بر میگردد.
صفحات خورشیدی تنها راه حل نیست
وی در رابطه با استفاده از صفحات خورشیدی افزود: استفاده از صفحات خورشیدی نمیتواند در کاهش آلودگی هوای اراک تاثیری زیادی داشته باشد بلکه باید مجموعهای از آلایندههای محیطی مانند ضایعاتیها که بیشتر کورههای آنها شبانه فعالیت میکنند و همچنین وجود کورههای آجرپزی اطراف اراک که باید ساماندهی شود.
آقاخانی بیان کرد: یکی دیگر از منابع آلودگی هوا، وجود پالایشگاه، پتروشیمی و خودروهای دودزا است، بنابراین استفاده از صفحات خورشیدی راهکار حل معضل آلودگی هوای شهر اراک به تنهایی نیست.
فعال محیط زیست استان مرکزی در پایان تصریح کرد: مدیریت عوامل و منابع تولید آلودگی در اراک یکی از مهمترین عواملی است که میتوان با ایجاد فضای سبز در اطراف کلانشهر اراک به عنوان یکی از عوامل کاهنده آلودگی هوای شهر مد نظر قرار دهیم که در طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک قرار بود هزار هکتار فضای سبز با کاشت گونههای سازگار و مناسب ایجاد شود.
به گزارش دیار آفتاب، اراک یکی از هشت کلانشهر آلوده کشور است که از ابتدای امسال تاکنون 112 روز ناسالم در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
انتهای خبر/
- تصادف محور قدیم ساوه با یک مصدوم
- بارش برف در شهر فرمهین
- وحدت با الگوی حضرت علی (ع)
- لغو معافیت مالیاتی کامیونهای ایرانی توسط ترکیه
- سرپرست فرمانداری شهرستان فراهان منصوب شد
- شهید سلیمانی نماد مقاومت
- آتشنشانی اراک مجهز به نردبان ۶۴ متری شد
- شهدای دانشجو نماد علم و ایثار هستند
- کوی کوثر اراک محروم از خدمات شهری
- «صابر حیدری» فرمانده سپاه ناحیه اراک شد
- سایه سنگین آلودگی بر کلانشهر اراک
- نمایشگاه صنعت ساختمان در اراک برپا شد
- جنبههای تربیتی امام علی (ع) راهنمای گرانبها است
- شهید سلیمانی ملاک ولایتمداری
- امیرکبیر چراغی برای پیشرفت
- مدارس اراک و ساوه فردا تعطیل شد
- سالگرد آسمانی شدن شهید سلیمانی در اراک
- مقاومت به حفظ استقلال کمک میکند
- آئین معنوی اعتکاف در کمیجان
- حضرت زینب (س) الگویی بینظیر زنان
- مدارس شهرستان شازند تعطیل شد
- FATF محدودیتهای بیشتری برای اقتصاد ایجاد میکند
- رضایت خدا بر هر رضایتی مقدم است
- سوره «غافر» آیات ۲۶ تا ۳۳
- امام کاظم (ع) مظهر بردباری است
- اخلاق اصول اساسی در هر رشته ورزشی است
- برگزاری برنامههای دهه فجر در 2800 مسجد
- امام موسی کاظم (ع) الگوی بینظیر علم بود
- امام کاظم (ع) از تهدیدها فرصت ساخت
- امام کاظم (ع) الگوی مدیریت خشم بود
- صادرات غیرنفتی استان مرکزی رکورد زد
- صدور 5198 رای مجازات جایگزین حبس در مرکزی
- نساجی - آلومینیوم؛ نبرد برای امتیاز و بقا
- آغاز سامانه بارشی جدید در تمام کشور
- فرقی نمیکند چه کسی رئیسجمهور آمریکا باشد
- بازهم دلال، باز هم احتکار
- «نصیرشلال» مایل به ادامه کار نبود
- سقط جنین ناباروری و خونریزی ایجاد میکند
- نقش علمی امام کاظم (ع) در تبیین دانش
- هدف من یاری میهن است
- سوره «غافر» آیات ۱۷ تا ۲۵
- جانباختن یک نفر در محور آهنگران _ ساروق
- آخرین وضعیت پروژههای مسکن ملی بررسی شد
- علت افزایش نرخ بیکاری استان مرکزی
- ۱۵۰۰ جلد کتاب به زندانها اهدا شد
- طوفان الاقصی زمینهساز انتفاضه جدید در فلسطین
- برف هم زورش به آلودگی نرسید
- ارتقای خدمات پارک بانوان در اولویت قرار دارد
- نقش استراتژیک زنان در تمدنسازی تبیین میشود
- حال و هوای دلدادگی دانشآموزان فراهانی
- مشاهده بیشتر