رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1403/11/08 Monday - 2025 27 January الاثنين ، 27 رجب ، 1446
ساعت
1403-11-07 09:04 شماره خبر : 10599 https://diyareaftab.ir/short/V7789
عضو مرکز رسمی نفس مرکزی:

عضو مرکز رسمی نفس مرکزی گفت: از مهمترین عوارض جسمی و روانی سقط عمدی جنین می‌توان به ناباروری، خونریزی و افت کیفیت زندگی اشاره کرد.

راضیه رجبیان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: حیات هر جنین از منظر اخلاقی، دینی، اجتماعی و از زوایای دیگری همچون سلامت جمعیت و خانواده‌محوری اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: ذهنیت غیر‌انسان پندارانه نسبت به جنین در طول سال‌های گذشته در بسیاری کشورهای جهان و نیز ایران رواج داشته و اکنون زمان ارتقا در نگرش عمومی درباره جنین رسیده است.

عضو مرکز رسمی نفس استان مرکزی بیان کرد: جنین انسان موجودی محترم به حساب می‌آید، دارای حرمت بوده و از حقوق قانونی حیات برخوردار است. از مهمترین حقوق جنين، حق حیات آن و نیز برخورداری از سلامت جسمی است و هرگونه ایجاد جرح و نقص عضو غیراخلاقی و غیرشرعی محسوب می‌شود. از این‌رو، سقط به معنی نادیده گرفتن حیات جنین قبل از زایمان است.

وی افزود: در فرهنگ باستانی ما سقط عمدی به طور مطلق مورد نکوهش بوده است و این عمل را به عنوان قتل وارث خانواده، جرم می‌دانند. سقط‌های جنایی در جمهوری اسلامی ایران همانند بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان کاملا غيرطبی، غيرعلمی و غیر‌قانونی است. این نوع سقط در شرع مقدس اسلام حرام و قتل نفس تلقی می‌شود و عامل و عوامل آن همچون قاتلان در حوزه‌های اجتماعی و قضایی قضاوت می‌شوند.

وجود سالانه حدود ۵۰۰ هزار سقط عمدی جنین در کشور

رجبیان اظهار کرد: برآورد شیوع شناسانه سال ۱۳۹۸ وزارت بهداشت که طی آن در ۱۰ استان کشور نمونه‌گیری تصادفی انجام شده است. بیانگر این است که سالانه حدود ۵۰۰ هزار سقط عمدی جنین در کشور قابل تخمین است و این یعنی تعداد جنین‌هایی‌ که جان خود را در هر سال از دست می‌دهند، نیز بسیار قابل توجه است.

عضو مرکز رسمی نفس استان مرکزی تصریح کرد: سقط جنین به ختم بارداری قبل از هفته ۲۲ بارداری اطلاق می‌شود و به صورت خود به خودی و یا به صورت عمدی و بنا به درخواست مادر انجام می‌شود.

وی عنوان کرد: سقط عمدی به سلامت جسمی و روانی مادر آسیب جدی می‌رساند به خاطر داشته باشید رحم، اندام بسیار آسیب‌پذیری است. هرگونه دست کاری در آن به شکل دارویی اعم از گیاهی یا شیمیایی و فیزیکی ضربات بیرونی و درونی به منظور سقط جنین ممکن است منجر به عوارض جدی و حتی مرگ مادر شود.

ناباروری از مهمترین عوارض جسمی و روانی سقط عمدی جنین

رجبیان ادامه داد: از مهمترین عوارض جسمی و روانی سقط عمدی جنین می‌توان به ناباروری، خونریزی، از دست دادن رحم ناشی از خونریزی یا عفونت یا پارگی، عفونت به دلیل باقی ماندن بقایای بارداری اشاره کرد. عوارض روانشناسی آن هم، افت کیفیت زندگی و روابط زناشویی و جنسی در خانم‌های با تجربه سقط عمدی است.

عضو رسمی مرکز نفس استان مرکزی اضافه کرد: در سه ماه اول پس از سقط جنین نرخ بستری مادران در بیمارستان روانپزشکی، بیش از پنج برابر افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: اختلالات خلقی از جمله افسردگی در خانم‌هایی که سابقه سقط عمدی را دارند بیشتر است. انواع اختلالات اضطرابی و ترس‌های شدید و اختلالات خواب، رویاهای حاوی مضامین مربوط به زنده بودن فرزند، رویاهای تکراری اضطراب‌زا، هجوم ذهنی خاطرات سقط، احساس ترس، ناراحتی، سردرگمی، اضطراب و خدشه‌دار شدن رابطه با والدین در دیگر کودکان و احتمال بالاتر سوء مصرف مواد در خانم‌هایی که سقط عمدی را تجربه کرده‌اند مشاهده می‌شود.

وی گفت: احساس مشارکت در گناه و شرمساری از انجام این امر به فاصله دو سال از انجام سقط عمدی و عوارض سقط برای کودک حاصل از بارداری بدین شکل است که برخی از خانم‌ها در دوران بارداری برای انجام سقط القایی از برخی از داروها استفاده می‌کنند در صورت موفق نبودن اقدام به سقط و تداوم بارداری تا زایمان، احتمال تولد کودک با معلولیت‌های جسمی و ذهنی را نباید از نظر دور داشت.

رجبیان خاطرنشان کرد: مواردی که باید به زوج خواهان سقط گفته شود عبارت است از: یکی از زیباترین احساسات، احساس مادرو پدر شدن است، زوجین باید از عوارض سقط برای مادر بر اساس موارد گفته شده آگاه شوند. زوجین باید بدانند که در سقط احتمال موفق نبودن اقدام وجود دارد. باید به زوجین گفته شود که این مساله مخالف با دین مبین اسلام است.

سقط عمدی جنین در هر هفته و یا ماه حاملگی حرام است

عضو مرکز رسمی نفس استان مرکزی بیان داشت: بر اساس نظر مراجع تقلید سقط عمدی جنین در هر هفته و یا ماه حاملگی حرام است و تصور بی اشکال بودن سقط جنین قبل از چهار ماهگی کاملا اشتباه است.

وی افزود: امام صادق (ع) در معرفی گناهان کبیره از سقط عمدی جنین به عنوان قتل نفس یاد کردند و گناه قتل نفس را بزرگتر از گناه کفر به خدا دانسته‌اند.

وی اقدام اصلی و بنیادین برای کاهش سقط عمدی جنین و حفاظت از جنین‌های بیشتر، در کنار حفاظت از مادران و خانواده در برابر سقط عمدی تبیین و توانمندسازی جامعه دانست و افزود: با توجه به اهمیت تک تک جنین‌ها در کنار اهمیت تک تک مادران و نیز فرهنگ‌ساز بودن ایجاد انصراف، پرداختن به خدمت انصراف از سقط عمدی جنین نیز اهمیت ویژه دارد. 

رجبیان گفت: علت اولویت تبیین و توانمندسازی بر بقیه مسیرها این است که جنبه پیشگیرانه دارد، مخاطب فراگیرتری دارد و قابلیت گسترش و تسری آن بیشتر است.

وی ادامه داد: بنابراین الزام است نظام سلامت و نیز نظام فرهنگی کشور در کنار ایجاد انصراف از سقط نسبت به کسانی که به سقط عمدی فکر می‌کنند برای آموزش پیشگیرانه تبیین و توانمندسازی جهت اجتناب از سقط عمدی جنین نیز طراحی داشته و برنامه‌ریزی و اقدام مقتضی را در دستور کار ویژه قرار دهند.

عضو مرکز رسمی نفس استان مرکزی گفت: گزیده‌ای از ماده‌های مربوط به سقط عمدی جنین در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بدین صورت است «ماده ۵۶ ابطال پروانه فعالیت پزشک یا ماما یا دارو فروش در صورت تهیه وسایل، سقط جنين خارج از مراحل قانونی، ماده ۵۹پیگیری متخلفان فروش داروهای سقط و مشارکت در سقط غیر قانونی از طريق وزارت اطلاعات و دستگاه‌های ذیربط، ماده ۶۰ ممنوعيت و تعيين مجازات درجه پنج و جزای نقدی تا پنج برابر عواید حاصله، برای فعالیت مراکز سقط غیر قانونی در بستر فضای مجازی، ماده ۵۸ محدود کردن توزیع داروهای سقط به داروخانه‌های مجاز و ممنوعیت هر گونه خرید و فروش و پخش آن خارج از سامانه رهیابی مورد بررسی قرار می‌گیرد.»

 

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.