رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-01-07 14:08 شماره خبر : 12476 https://diyareaftab.ir/short/4AryR
از رودخانه تا دریا؛

از رودخانه تا دریا، فلسطین آزاد خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» شناخت حوادث تاریخ مهم است، و کار آسانی نیست زیرا حوادث در ساختن فرد و جامعه تاثیری عمده دارند.

اگر حوادث و رخدادها، حوادث و رخدادهايى باشند كه درك صحيح جوامع از آن‌ها، روحيهی عدالت‌طلبى و انسان‌مدارى را در جامعه زنده كند و راه سوء استفاده از آگاهی و تاریخ و انسان را به هر روی مسدود کند، تازه آغاز راهی است که جامعه از مسیر آن بیدار می‌شود.

تنها در این صورت است که راه فرصت طلبان که تلاش دارند صورتى كاذب از اينگونه حوادث را ترويج كنند سد شده و راهی روشن و تازه برای آ گاهی به روی جوامع باز می‌شود.

آنچه در این صورت رخ می‌دهد انتقال صحیح و تمام پيام وقایعی است که در تاریخ روزها اتفاق میافتد. وقایع روح انسانی و آگاهی جمعی را به سمت و سویی می‌برد که این روزها در گوشه و کنار دنیا می‌بینیم و می‌شنویم.

آنچه در فلسطین و لبنان، خصوصا غزه رخ می‌دهد نشانی از صدای رسای دعوت به آگاهی را در دیگر نقاط دنیا بلند کرده است. رخدادها و حوادث ارزشمندى که در معرض خطرهايى مهم هستند تحريف مقاصد و اهداف، انحراف در مقاصد و اهداف، غفلت از مقاصد و اهداف، سطحی‌سازی و سطحی‌انديشى درباره مقاصد و اهداف و در نهایت سوء استفاده از مقاصد و اهداف که این رویدادها را به سمتی دیگر و متناقض با قصد کنشگران اصلی آن می‌برد.

 

اگر رژیم صهیونیستی پابرجا باشد

بیـش از یـک سـال از جنگ غـزه می‌گذرد، جنگی که به گفته کارشناسـان جهـان و منطقه غرب آسـیا را بـه قبـل و بعـد از خـود تقسـیم کـرده اسـت و به طـور قطـع و یقین می‌تـوان گفـت که از رویدادهای روندسـاز در آینده منطقه و جهان خواهد بود.

دلیل بسـیار روشـنی برای این مسئله وجود دارد. در بیش از ۱۳ ماهی که از جنگ میگذرد، بیش از ۴۲ هزار فلسطینی که ۶۰ درصد آن‌ها زن و کودک هسـتند، توسـط رژیم صهیونیستی به شـهادت رسـیده‌اند. در غزه خانه‌ای، مدرسـه‌ای، بیمارسـتانی، درمانگاهی، مسـجدی و کلیسایی نمانده است که رژیم صهیونیستی بمباران نکرده باشد.

تمامـی مرزهـای اخلاق و حقـوق بین‌الملـل را سـران ایـن رژیـم در جنگ غـزه زیرپا گذاشـتند. بازتـاب گسـترده ایـن جنایت‌ها به شـدت افـکار عمومی جهانـی را متاثر کرده اسـت.

به گفته‌ی جـان مرشـایمر، نظریه‌پـرداز برجسـته روابـط بین‌الملـل بیـش از ۹۵ درصـد مـردم جهان در ایـن جنـگ کنار ملـت فلسـطین ایسـتاده‌اند. این ایسـتادگی کنار ملـت فلسـطین در آمریکا نمـود و جلـوهی بیشـتری داشـته اسـت. اگرچـه در راهروهـای قـدرت در کنگـره و کاخ سـفید سیاسـتمداران همچنـان به حمایت سیاسـی، نظامـی، اطالعاتی، اقتصادی و فنـاوری از رژیم صهیونیسـتی ادامـه می‌دهنـد، امـا بیـداری وجدان بشـری در این کشـور در حمایـت از ملت فلسـطین صحنه دیگـری را رقم زده اسـت.

در آمریکا حمایت از آرمان ملت فلسـطین طی یک سـال گذشته در بسیاری از دانشـگاه‌های آمریکا و به‌خصوص دانشگاه‌های تراز اول این کشـور طنین‌انداز شـده و به مطالبه اصلی دانشجویان تبدیل شـد. موضوعی که تا پیش از این در جامعه علمی و دانشـگاهی آمریکا سـابقه نداشـت.

آمریکا طی یک سال گذشته شاهد گسترده‌ترین موج جنبش دانشجویی بود که از جنگ ویتنام تاکنون بی‌سابقه بوده است. در جنگ ویتنام موضوع، مخالفت با جنگ و کشته شدن سربازان آمریکایی بود که جامعه‌ی آمریکا از آن خسـته شـده بود اما در جنگ کنونی موضوع، اعتراضات به مسئله‌ای است که طی چند دهه‌ی گذشته به یک قانون کلیدی در آمریکا تبدیل شده است.

آمریکا موظف است تحت هر شرایطی از رژیم صهیونیستی حمایت کند.

گسـتردگی اعتراضات دانشـجویان و اسـاتید دانشـگاه‌های تـراز اول آمریکا علیـه حمایت‌های آمریـکا از رژیـم صهیونیستی بـه حـدی زیـاد بـود کـه دانشـگاه‌های خصوصـی و دولتـی آمریـکا، علیرغـم شـعار آزادی بیـان طبق متمم اول قانون اساسـی آمریکا و همچنیـن آزادی آکادمیک بـرای اعضـای هیئت علمی دانشـگاه‌ها، مجبور شـدند این دو اصل اساسـی را کنار گذاشـته و دانشـجویان و اسـاتید حامی فلسـطین را سرکوب کنند.

طی یک سـال گذشته صدها دانشجو و اعضـای هیئـت علمـی بازداشـت و اسـاتید منتقـد از ادامه تدریس تعلیق شـدند. روسـای دانشـگاه‌های تـراز اول آمریـکا نیـز علیرغـم موضـع حمایتی خـود از رژیم اسـرائیل بـه کنگره آمریـکا احضـار شـدند تا توضیـح دهند چـرا جلـوی اعتراضات دانشـجویی حامی فلسـطین را در دانشـگاه‌های خـود نگرفته‌انـد.

یک‌صدا شدن دانشجویان آمریکا در حمایت از فلسطین

هزار دانشجو از بیش از یکصد دانشگاه و کالج در ایالت متحده با ایجاد کمپ‌های اعتراضی، برگزاری تظاهرات گسترده و مشارکت در تحریم‌های فرهنگی و اقتصادی، صدای اعتراض خود را علیه ارتباط دانشگاه‌ها و شرکت‌های همکار با رژیم صهیونیستی به گوش جهانیان رسانده‌اند.

جنبش دانشــجویی، با استفاده از بسترهای رسانه‌های محلی و شبکه‌های اجتماعی، نه تنها موفق به بسیج افکار عمومی در سطح ملی و بین‌المللی شده، بلکه موج گستردهای از اقدامات مقاومت مدنی از جمله بایکوت‌های علمی، تحریم شــرکت‌های همکار و حتی ارائه قطعنامه‌های رسمی در برخی دانشگاه‌ها برای قطع همکاری‌های مالی با رژیم صهیونیستی را هدایت کردند.

تحلیل شعارهای این جنبش نشان می‌دهد که تأکید دانشجویان نه‌تنها بر محکومیت نسل‌کشی فلسطینی‌هاســت، بلکه به نقد ساختارهای اقتصادی و سیاســی که این ارتباطات را تسهیل می‌کند، میپردازد.

شــعارها بازتاب دهنده‌ی هدف مشــخص این جنبش برای پایاندادن به همکاری‌های آموزشی، مالی و نظامی بین مراکز آموزشی آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

به گزارش «دیار آفتاب» شأن رسانه بیداری و بیدارگری است. بیداری و بیدارگری در همه‌ی عرصات و ابعاد زندگی روزمره چـه از اینـرو کـه دنیای امروز آبسـتن رویدادهـا و حوادث متوالی و مهمی اسـت که سرنوشـت میلیاردهـا انسـان را بـه هم گره زده و نمی‌توان راه فراری از این بهم پیوسـتگی جسـت.

آنچه در این میان از ارزش و اهمیت زیادی برای رسـانه‌ها برخوردار اسـت میزان نزدیکی و قرابتشـان بـا تصویـر حقیقـی رویدادهاسـت. ارائـه‌ی تصویـر حقیقـی در دنیای امـروز یکـی از مهم‌ترین کارکردهـا و بایسـته‌های فعالیـت رسانه‌ایسـت کـه البتـه کمتـر کسـی بـه آن توجـه می‌کند.

نسـبت ایـن تصویـر حقیقی بـا آرمان‌هایـی همچـون عدالت‌خواهـى و آزادطلبى، تا رسـيدن جامعـه بـه زندگـي كاملا انسـانى در مرتبه‌ی دوم اهمیت اسـت. روشـن اسـت كـه بيدارگرى بـه شـرط مهمی همچـون بیـداری نیازمند اسـت و تا گوینـدهای خود بیـدار نباشـد و به لزوم بیـداری و ارائـهی یـک تصویر حقیقـی آگاه و البتـه متعهد نباشـد چنین اتفاقی رقـم نخواهد خـورد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.