رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-02-02 11:12 شماره خبر : 12987 https://diyareaftab.ir/short/NEnqn
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

هوای دو شهر اراک و دلیجان روز سه‌شنبه دوم اردیبهشت‌ماه در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.

متوسط شاخص کیفیت هوای اراک در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت 8 صبح امروز (سه‌شنبه) به 124 رسید که بیانگر شاخص کیفیت هوا ناسالم برای گروه‌های حساس بود

هوای اراک همچنان در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد، اما به دلیل ورود موج جدید بارشی و ناپایداری‌های جوی، غلظت آلاینده‌ها رو به کاهش گذاشته است.

 همچنین امروز دلیجان نیز به جمع شهرهای آلوده استان مرکزی پیوست و اولین روز آلوده خود در سال جدید را تجربه می‌کند.

انتظار است در شرایط هوایی فعلی اراک، مردم از تردد در فضای باز خودداری کنند و به توصیه‌های پزشکی توجه ویژه داشته باشند.

توصیه‌ها برای حفظ سلامت

در این شرایط، توصیه می‌شود افراد حساس از تردد غیرضروری در فضای باز پرهیز کنند، استفاده از ماسک‌های مناسب، به‌ویژه ماسک‌های دارای فیلتر، می‌تواند به کاهش تماس با آلاینده‌ها کمک کند.

 مصرف مایعات گرم، تقویت سیستم ایمنی بدن از طریق رژیم غذایی سالم و استراحت کافی نیز توصیه می‌شود. افراد باید در صورت امکان در خانه بمانند و از دستگاه‌های تصفیه هوا برای کاهش تأثیر آلودگی در محیط‌های بسته استفاده کنند.

همچنین، همکاری شهروندان در کاهش منابع آلاینده، مانند استفاده کمتر از خودروهای شخصی و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، می‌تواند گامی مؤثر برای کاهش آلودگی باشد.

همچنین، توجه به فعالیت‌های اجتماعی مانند کاشت درخت و ترویج فرهنگ استفاده از حمل‌ونقل عمومی نیز می‌تواند در کاهش آلودگی هوا در درازمدت نقش بسزایی داشته باشد.

شرایط فعلی آلودگی بخاطر بی‌برنامگی است

سیاوش آقاخانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص مشکل اساسی و عدیده آلودگی هوای کلانشهر اراک گفت: سال‌هاست که مسئله آلودگی هوای کلانشهر اراک تبدیل به یک مسئله تکراری و دیرینه شده است و مردم نیز سال‌ها درگیر این مشکل هستند.

وی افزود: عدم ارائه برنامه‌های بهبود کیفیت و عدم اجرای طرح جامع پایش آلودگی هوای در سال ۸۶ و در کنار آن برنامه فعلی دستگاه‌ها در اجرای یک برنامه هماهنگ و همسو به منظور بهبود کیفیت هوای اراک ضمن فرصت‌سوزی سدی در مقابل کاهش آلودگی هوا باعث شده تا کیفیت آلودگی هوای اراک به سمت بهبودی نرود.  

فعال محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: تحمل هزینه‌های جدی بر سلامت، اقتصاد و محیط زیست سبب شده که امروز درگیر یک روزمرگی اجرایی در بحث حوزه آلودگی هوای اراک باشیم که در حال حاضر هیچ یک از دستگاه‌ها وظایف مشخص خود را در بحث مقابله با آلودگی هوا انجام ندهند و برگزاری جلسات نیز بی‌فایده و بدون ثمر باشد.

آقاخانی در رابطه با اختصاص اعتبارات برای کاهش عوارض آلودگی عنوان کرد: اعتبارات اندکی هم که از محل آلودگی هوا پیش‌بینی شده است تا کارخانه‌ها به عنوان عوارض آلودگی پرداخت کنند، کم اثر شده است.

وی خاطرنشان کرد: قسمت عمده شرایط فعلی آلودگی هوای کلانشهر اراک ناشی از بی‌برنامگی است، استاندار مرکزی به عنوان کسی که قبلا معاونت عمرانی استانداری را برعهده داشتند به مسئله آلودگی هوای اراک تسلط دارند، می‌توانند به روشنی طرح جامع کاهش آلودگی هوا را پیگیری کنند.  

فعال محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: مدیران استان مرکزی می‌توانند یک راه کار مشخص را تهیه کنند و باید با وجود اعتبارات محدود ملی، استانی و درون دستگاهی را کنار یکدیگر قرار دهند تا اقدامات موثری در حوزه کاهش آلودگی هوا شهر اراک برنامه‌ریزی و انجام دهند که در نهایت با یک برنامه جامع با همکاری بخش‌های مختلف مردمی برای کاهش آلودگی هوای شهر اراک در نظر بگیرند.

آقاخانی در رابطه با برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای کاهش آلودگی هوای اراک گفت: این امر به دست بخش زیرساختی، اجرایی و فرهنگی با کمک رسانه‌ها باید انجام شود و بحث آموزش عمومی و فرهنگ‌سازی مطالبه‌گری برای کاهش آلدوگی هوا اقدام شود و قسمت عمده کاهش کیفیت هوای اراک به بی‌برنامگی و عدم ارائه راهکار و پیشنهاد بر می‌گردد. 

صفحات خورشیدی تنها راه حل نیست

وی در رابطه با استفاده از صفحات خورشیدی افزود: استفاده از صفحات خورشیدی نمی‌تواند در کاهش آلودگی هوای اراک تاثیری زیادی داشته باشد بلکه باید مجموعه‌ای از آلاینده‌های محیطی مانند ضایعاتی‌ها که بیشتر کوره‌های آنها شبانه  فعالیت می‌کنند و همچنین وجود کوره‌های  آجرپزی اطراف اراک که باید ساماندهی شود.

آقاخانی بیان کرد: یکی دیگر از منابع آلودگی هوا، وجود پالایشگاه، پتروشیمی و خودروهای دودزا است، بنابراین استفاده از صفحات خورشیدی راهکار حل معضل آلودگی هوای شهر اراک به تنهایی نیست.

فعال محیط زیست استان مرکزی در پایان تصریح کرد: مدیریت عوامل و منابع تولید آلودگی در اراک یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌توان با ایجاد فضای سبز در اطراف کلانشهر اراک به عنوان یکی از عوامل کاهنده آلودگی هوای شهر مد نظر قرار دهیم که در طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک قرار بود هزار هکتار فضای سبز با کاشت گونه‌های سازگار و مناسب ایجاد شود.

صدور هشدار زرد هواشناسی برای گرد و خاک

 

سازمان هواشناسی استان مرکزی هشدار زرد هواشناسی از روز پنج‌شنبه چهارم تا یک‌شنبه هفتم اردیبهشت‌ماه را صادر کرد.

 طی این مدت در برخی ساعات وزش باد نسبتاً شدید تا شدید پیش‌بینی می‌شود که می‌تواند موجب خیزش گرد و خاک محلی و همچنین شاهد انتقال گرد و غبار از کشورهای عراق، سوریه و عربستان خواهیم بود.

 این شرایط باعث کاهش کیفیت هوا، دید افقی در سراسر استان خواهد شد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.