رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-02-01 13:41 شماره خبر : 12944 https://diyareaftab.ir/short/NDQxr
معاون جهاد کشاورزی استان مرکزی:

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در حدود هفت سال گذشته، با تلاش کشاورزان و همکاران، افت سن‌زدگی گندم از عدد نزدیک به 3/7 به زیر هشت دهم رسیده که این یک موفقیت بزرگ است.

محمد زاهدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: کشاورزان استان مرکزی در تلاشند تا با بهره‌وری بیشتر میانگین تولید گندم را به رکوردهای مورد نظر برسانند. در بخش گندم دیم، بیش از ۲۰۰ هزار هکتار کشت انجام شده که در سال گذشته، بیش از ۳۰ هزار تن گندم از این سطح برداشت شده است. این امر نشان‌دهنده بهره‌وری مناسب از عوامل تولید است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان کرد: مردم باید قدردان زحمات و سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در بخش کشاورزی باشند و نان را به عنوان فرآورده اصلی گندم، با ارزش بالایی در نظر بگیرند و از هدر دادن آن خودداری کنند. مصرف نان‌های سبوس‌دار به دلیل فواید آن‌ها برای سلامتی توصیه می‌شود. همچنین، بخش تولید آرد و نان (کارخانه‌های آرد و نانوایان) باید حداکثر عوامل کیفی را در تولید این محصول رعایت کنند.

فعالیت تنها کارخانه تولید آرد کامل کشور در استان مرکزی

وی افزود: تنها کارخانه تولید آرد کامل کشور در استان مرکزی قرار دارد و محصولات خود را به سراسر کشور ارسال می‌کند. خوشبختانه، در استان مرکزی بیش از ۸۰ نانوایی آرد کامل را به نان تبدیل می‌کنند و استقبال مردم از این نوع نان روز به روز بیشتر می‌شود.

زاهدی اظهار کرد: لازم است تلاش شود تا کیفیت گندم تولیدی در مزارع، از نظر پروتئین و گلوتن، افزایش یابد. کشاورزان با انجام عملیات تغذیه و کنترل علف‌های هرز، در این راستا فعالیت می‌کنند. در حدود هفت سال گذشته، با تلاش کشاورزان و همکاران، افت سن‌زدگی گندم از عدد نزدیک به ۳.۷ به زیر هشت دهم رسیده که این یک موفقیت بزرگ است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد: در مورد ادعای برخی واحدها مبنی بر سست بودن آرد (به ویژه برای تهیه نان سنگک)، باید گفت که این موضوع سال‌هاست مطرح بوده است. گندمی که در گذشته در ایران تولید می‌شد و نانوایان با زحمت فراوان از آن خمیر تهیه می‌کردند، همچنان تولید می‌شود و حتی می‌توان گفت که کیفیت آن بالاتر نیز رفته است؛ زیرا روش‌ها ارتقا یافته، استفاده از کودها بیشتر شده و مبارزه با آفت سن نیز بهبود یافته است.

وی ادامه داد: گندمی که در حال حاضر در سطح استان و کشور توزیع می‌شود، توسط شرکت غله مخلوط شده و یکنواخت است. در شهر اراک نیز نانوایی‌های زیادی وجود دارند که کیفیت نان آن‌ها بسیار بالاست. بنابراین، نمی‌توان ادعا کرد که گندم توزیع شده به صورت یکنواخت، در یک نانوایی خوب عمل می‌کند و در نانوایی دیگر مشکل سستی دارد. با این حال، این موضوع می‌تواند توسط کارشناسان خبره مورد بررسی قرار گیرد تا در صورت وجود مشکل در کیفیت گندم، رفع شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.