درباره نویسنده
مسئول رسیدگی به امور مساجد بیان کرد:
کمبود سرانه مذهبی در ساوه

مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد ساوه با اشاره به کمبود سرانه مذهبی در ساوه گفت: در شهرستان ساوه طبق آمار به ازای هر هزار و ۳۵۰ نفر یک مسجد وجود دارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ حجتالاسلام سید عباس امینی در گفتگو با خبرنگار نارخبر؛ با اشاره به اهمیت جایگاه مسجد در قرآن و روایات اظهار کرد: خداوند در قرآن کریم حدود ۲۸ مورد کلمه قرآن را به کار برده است که ۲۲ مورد آن به صورت مفرد به کار برده شده است که ۱۵ مرتبه آن اشاره به مسجدالحرام، یک مرتبه اشاره به مسجد الاقصی، یک مرتبه ماجرای مسجد ضرار و پنج مورد را به صورت مطلق و بدون قید اشاراتی را در قرآن کریم بیان نموده است و ۶ مرتبه هم به طور جمع به کار برده که سه مرتبه آن متصل به لفظ جلاله الله و سه بار هم به طور مطلق استفاده شده است.
وی با اشاره به آیه ۱۸ سوره توبه در خصوص شرایط بانیان و آبادکنندگان مساجد گفت: ایمان به خدا، اعتقاد به قیامت، اقامه نماز، ادای حقوق مالی واجب، نترسیدن از غیر خدا از خصوصیات بارز این افراد است که در جذب مساجد اثر قابل توجهی دارد.
امینی افزود: مسجد مرکز عبادت، بندگی خدا و اجتماع فرهنگی مسلمانان است، هم متولیان مسجد باید افراد صالح، مؤمن و شایسته باشند و هم برنامههای مساجد باید سازنده، رشد دهنده و آموزنده باشد و اگرچنین اتفاقی افتاد میتواند موجب ارتقای معنویت در مساجد شود.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد ساوه با توجه به کمبود سرانه مذهبی در کشور یادآور شد: بنا بر استاندارهای اعلام شده برای هر شهروند باید ۶ الی ۷ متر مربع فضای مذهبی باشد که متأسفانه سرانه مسجد در کلان شهر تهران ۱۵ سانتیمتر مربع است؛ برای شیعیان به ازای هر ۱۱۰۰ نفر یک مسجد و برای اهل تسنن به ازای هر۵۰۰ نفر یک مسجد وجود دارد و در شهرستان ساوه طبق آمار به ازای هر ۱۳۵۰ نفر یک مسجد وجود دارد.
امینی با توجه به این کمبود سرانه مذهبی به انجام تکلیف قانونی شهرداریها وفق بند ۲۲ ماده ۵۵ شهرداریها و تحقق قسمت مربوطه در قانون توسعه هفتم تأکید کرد.
وی با اشاره به نظر امام خمینی(ره) که پیروزی انقلاب اسلامی از مسجد و برای مساجد بوده است، گفت: دغدغههای امام خامنهای پیرامون مساجد این است که این مکان مقدس، باید به پایگاه تربیت، کارهای نیک، بهترین مکان برای حفظ دین مردم، زمینهسازی تمدن اسلامی و مرکز بصیرت افزایی تبدیل شود.
وی تأکید کرد: منویات رهبر فرزانه انقلاب با حضور و راهبری طلاب برادر و خواهر، هیأت امنای جهادی و فعالیت کانونهای فرهنگی، پایگاههای بسیج و مشارکت تمامی آحاد مردم محقق خواهد شد که در این صورت مسجد در محله موجب نظم، رشد، انگیزش و معنویت در محله خواهد شد.
مسئول مرکز رسیدگی به امور مساجد ساوه در خصوص برنامههای این مرکز در شهرستان گفت: : طرح امامت و امارت در ۶ مسجد با همکاری بنیاد فقهی مدیریت اسلامی، طرح مشترک با اداره تبلیغات اسلامی ساوه در ۱۱ مسجد و تشکیل مجمع خیرین مسجد ساز در ساوه اجرا خواهد شد.
وی در پایان نیز به حمایت سهگانه مدیریت شهری، شورای اسلامی شهر و شهرداری در حوزههای عمرانی، تجهیزات ورزشی و انجام امور فرهنگی به بالغ بر ۸۰ درصد از مساجد شهر اشاره و از این حمایتها و تمامی عوامل فعال مساجد تقدیر و تشکر کرد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- افزایش ۲۲ درصدی نرخ نان در استان مرکزی
آخرین اخبار
- رسالت سنگین زینالعابدین (ع) از کربلا تا شام
- صدای مردم برای حفظ انسجام داخلی شنیده شود
- شروع کار رادیو اربعین از اول ماه صفر
- ظرفیت لیگ برتر والیبال ۱۲ تیم است
- گروههای حساس در ساعات گرم بیرون نروند
- اعتمادی به شما نیست
- ۹۰ نانوایی استان مرکزی پیشتاز پخت نان کامل
- همیشه پیرو خط ولایتفقیه باشید
- سوره «بقره» آیه ۲۰۳ تا ۲۱۰
- خشت گذاری ۲ مدرسه خیرساز در ساوه
- مشاهده بیشتر