درباره نویسنده
استاد حوزه علمیه عنوان کرد:
حضرت معصومه(س) تجلی زن با هویت اجتماعی

استاد حوزه علمیه معصومیه تفرش گفت: تجلی شخصیت زن با هویت اجتماعی یکی از ویژگیهای بارز حضرت معصومه(س) بوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ زهرا رضانژاد در گفتگو با خبرنگار ندای تفرش، با اشاره به برخی از ویژگیهای شخصیتی حضرت معصومه(س) گفت: حضرت معصومه(س) خصوصیات بارزی داشتند که در روایات یا در طول زندگی ایشان از بزرگان زیادی نقل شده است.
وی اولین ویژگی را پیشگویی ولادت ایشان دانست و بیان کرد: در روایات از ولادت ائمه معصومین پیشگوییهایی وجود دارد که از سالها قبل خبر به دنیا آمدن آنان را گفتهاند مانند امام زمان(عج)، امام باقر(ع)؛ اما در مورد امامزادگان اینگونه به نظر میرسد که 45 سال قبل از ولادت حضرت معصومه(س)، امام صادق(ع) در ملاقات با یکی از اصحاب تولد ایشان را مژده دادند.
رضانژاد ادامه داد: امام صادق(ع) فرمودند:«تعجب نکن این فرزند من موسی است، خداوند از او دختری به من عنایت میکند که نامش فاطمه است او در سرزمین قم به خاک سپرده میشود و هرکس او را در قم زیارت کند بهشت بر او واجب میشود.»
این استاد حوزه دومین ویژگی را عالمه غیر معلمه بودن ایشان دانست و عنوان کرد: علوم دو نوع است یکی علوم حضوری، دیگری حصولی است، علوم حضوری یک نوع صفت معصوم است یعنی معصومین علم حضوری دارند و علم حصولی علمی است که سایر افراد باید نزد استاد فرابگیرند؛ دومین صفت حضرت معصومه(س) این است که امام سجاد(ع) به ایشان عالمه غیر معلمه و به عبارتی غیر متعلمه دادهاند.
وی ویژگی سوم را تجلی شخصیت زن با هویت اجتماعی حضرت معرفی کرد و گفت: در تعریف زن یک مقداری در جامعه امروز و جامعه قبل افراط و تفریطهایی انجام شده است؛ اما یک الگوی زن سومی را زن مسلمان ارائه میدهد که جدا از تمامی ویژگیهایی که زن را در چهار دیواری خانه حبس میکند یا بی حد و مرز و بی انصافانه وارد اجتماع میکند، یک الگوی سومی را وارد اجتماع میکند که حضور در رده بالای اجتماعی بدون آسیب زدن به اعتقاد و عقاید باشد.
رضانژاد ادامه داد: الگوی سومی که بدون هیچ آسیبی میتوان در جامعه حاضر شود؛ زن میتواند به گونهای در اجتماع حضور پیدا کند که شخصیتش مورد توجه باشد نه فیزیک، اندام و زیبایی او و حضراتی مانند حضرت فاطمه(س)، حضرت زینب(س) و حضرت معصومه(س) این الگوی ویژه شخصیتی را داشته اند که میتوانند الگوی زن امروز ما قرار بگیرند.
این استاد حوزه و دانشگاه چهارمین ویژگی را ولایتمداری حضرت دانست و تصریح کرد: ایشان تابع محض معصوم بودند به عنوان دوستدار و کمککار ولایت یک سفر سیاسی، عاطفی داشتند.
رضانژاد در ادامه با اشاره به ازدواج نکردن حضرت اظهار کرد: یکی از دلایل ازدواج نکردن ایشان شاید پیدا نشدن هم کفر ایشان بوده اما بیشتر به نظر میرسد بابت جو خفقان و عجیب آن زمان بود که بسیار سختگیری میکردند.
وی با اشاره به برخی دیگر از ویژگیهای شخصیتی حضرت گفت: روشنبینی و بصیرت حضرت بوده که همراه افرادی که با خود آوردند و در طول مسیر مردم را با خود آشنا کردند که بصیرت بالای حضرت را میرساند.
این استاد حوزه ادامه داد: اوج سلوک و عرفان حضرت، محدثه بودن، زیارتنامهای که از معصوم به ارث رسیده است؛ دو غیر معصومی که زیارتنامه آنها را معصوم گفتهاند یکی حضرت عباس(ع) و دیگری حضرت معصومه(س) است، مرگ با عزت و شهادت ویژگی دیگر حضرت است .
رضانژاد در پایان خاطرنشان کرد: شرافت دادن به شهر قم که قم را حرم اهل بیت نامیدهاند از دیگر ویژگیهای حضرت معصومه بوده است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- آئین نخلگردانی در شهر تفرش
- ساوه در غم عاشورا میگرید
- اقامه نماز ظهر عاشورا در مصلای بیتالمقدس اراک
- برپایی عزاداری ظهر عاشورا حسینی در اراک
- ایران پرچمدار حق در برابر سلطهگران است
- مراسم خیمهسوزان ظهر عاشورا در ساوه
- عزاداری مردم اراک در عاشورای حسینی
- برگزاری نماز ظهر عاشورا در خنداب
- نماز ظهر عاشورا در تفرش اقامه شد
- نجات ۲ کوهنورد از غار امجک تفرش
- مشاهده بیشتر