رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی:

سیره زندگی حضرت معصومه الگوی برای بانوان است

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی گفت: سیره و زندگی حضرت معصومه(س) در عبادت، عفاف، پاکیزگی، پاکدامنی و علم آموزی یک الگوی مانسب برای بانوان جهت رسیدن به سعادت تا قیامت است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ دهه کرامت به مناسبت سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) دختر امام موسی کاظم (علیه السلام) امام هفتم شیعیان که در روز ۱ ذی القعده ۱۷۳ هجری قمری که در شهر مدینه چشم به جهان گشودند تا ۱۱ ذی القعده ۱۴۸ هجری قمری که سالروز ولادت با سعادت هشتمین خورشید آسمان امامت و ولایت، حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام است.

به مناسبت ایام فرخنده دهه کرامت با حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی گودرزی رئیس حوزه علمیه خواهران استان مرکزی به گفتگو نشستیم.

علت نامگذاری دهه کرامت

حجت‌الاسلام و المسلمین مجتبی گودرزی ضمن تبریک این ایام به دختران ایران اسلامی به ویژه خواهران طلبه گفت: حضرت فاطمه معصومه(س) در سال ۱۷۳هجری قمری چشم به جهان گشودند و در سال ۲۰۱ هجری قمری به شهادت رسیدند. ایشان ۲۸ سال زندگی کردند.

این دهه را از سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) که روز دختر نیز نامگذاری شده تا ولادت حضرت امام رضا(ع) دهه کرامت نامگذاری شده است.

عصمت یکی از ویژگی‌های بارز آن حضرت معصومه(س) بود

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی بیان کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) در حالی که فرزند حضرت موسی بن جعفر(ع) است شاگرد وی و امام رضا(ع) نیز هستند که استفاده علمی فراوان از وجود ائمه و برادر بزرگوار خویش حضرت امام رضا(ع) داشتند.

گودرزی خاطر نشان کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) شخصیتی عالمه، عفیفه، مؤمنه و متدینه دارند که از خصوصیت و شباهت‌هایی که ایشان با حضرت فاطمه زهرا(س) جده خود دارند این است دارای مقام عصمت هستند و حضرت فاطمه معصومه(س) مراحل عصمت را تا اندازه زیادی پیموده و دارای این قوه شده است.

وی عنوان کرد: عصمت یک محبت الهی و بنا به خواست خداوند به آن برگزیده و نماینده خاص حِبه داده می‌شود اما معتقد هستیم که این حِبه به نام عصمت صلب اختیار هم نمی‌کند و از این جهت برای حضرت فاطمه معصومه(س) به این طریق داده نشده است که مانند ائمه دیگر معصوم باشند.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی اظهار کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) مراحل و پله‌های اکتسابی عصمت را طی کرده است و تا درجات بالایی پیش رفته است. عمر شریف حضرت فاطمه معصومه(س) ۲۸ سال بیشتر نبود اما احادیث و مقدار تاریخی که از ایشان نقل شده است می‌تواند سیره و وجود ایشان در عبادت، عفاف، پاکیزگی، پاکدامنی وعلم آموزی یک الگوی مانسب برای بانوان مسلمان علی الخصوص شیعیان و غیر مسلمان جهت رسیدن به سعادت تا قیامت باشد.  

جایگاه بالای حضرت معصومه نزد پدر خود

گودرزی تصریح کرد: حضرت فاطمه معصومه(س) آنقدر دارای شرافت و جایگاه بالایی است که پدر بزرگوار ایشان همانطور که رسوال خدا(ص) به حضرت فاطمه زهرا(س) فرزند خود «فَداها أبوها» می‌گفتند: «یعنی پدرش فدایش شود»، بارها شنیده شده است که حضرت موسی بن جعفر(ع) به فرزند خود حضرت فاطمه معصومه(س) نیز فَداها أبوها می‌گفتند یعنی از حیث جایگاه و بلند مرتبه بودن دارای مقام و تقرب الهی به حدی بود که امام معصوم(ع) به ایشان فداها أبوها می‌گفت یعنی پدرش فدایش شود.

وعده پاداش بهشت به زائرین حضرت معصومه(س) 

وی گفت: حدیثی از امام جواد علیه السلام هست که فرمودند: «مَن زارَ قَبرَ عَمَّتی بِقُمَّ، فَلَهُ الجَنَةُ؛ هر کس قبر عمّه‌ام (حضرت معصومه علیه االسلام) را در قم زیارت کند، بهشت بر او واجب است، یعنی حضرت فاطمه معصومه(س) دارای همچین مقامی است که امام جواد(ع) بشارت وعده بهشت را به زیارت کنندگان و زائرین ایشان داده‌اند.

جایگاه دختر در روایت‌های اهل بیت(ع)

مدیر حوزه علمیه خواهران استان مرکزی عنوان کرد: فرزند دختر در جوامع روایی و سیره اهل بیت و معصومین علیه السلام بسیار مقام بالا و جایگاه قابل احترامی دارد به طوریکه در روایت‌های مختلف از دختر به نام واژه ریحانه یعنی گل و واژه غواری یعنی بلورها و واژه حسنات از آنها یاد شده است که حکایت از اهمیت وجود دختران در جامعه و خانواده دارد.  

گودرزی بیان کرد: حدیث مشهوری از پیامبر هست که فرمودند: (از سعادت‌های زن این است که فرزند اول وی دختر باشد.) که نشان پربرکت بودن وجود دختر است و برخلاف دیدگاه و نگاه‌هایی که در جوامع مختلف از جمله جوامع غربی و شرقی وجود دارد که چه بسا دختر و جنس زن را از لحاظ جنسیتی به آن اهمیت می‌دهند و ابزاری برای تجارت در جوماع غربی شده است.  

وی در پایان تصریح کرد: در روایات و سیره اهل بیت علیه السلام و بزرگان دین و مومنین و مسلمین دختر جایگاه بلندی دارد و آن چیزی که اول برای این شخص مطرح می‌شود انسانیت است و در درجه دوم جنسیت دختر و زن بودن مطرح است که این حکایت از مطالب غنی از بالا و والای تعالیو معارف دینی ما دارد.

انتهای خبر/

1403-02-31 13:06 شماره خبر : 5350

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.