رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/10/06 Thursday - 2024 26 December الخميس ، 24 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-16 15:28 شماره خبر : 10069 https://diyareaftab.ir/short/VlPa3 0
وعده‌ای که یک‌ماه هم دوام نیاورد؛

قطع مازوت‌سوزی یک‌ماه هم دوام نیاورد و امروز یکی از واحد‌های نیروگاه شازند استفاده مجدد از سوخت مازوت را آغاز کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» آبان‌ماه بود که به دستور رئیس جمهور و مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا مقرر شده بود، در راستای صیانت از سلامت مردم نیروگاه شازند دیگر از سوخت مازوت استفاده نکند.

ولی این تصمیم یک‌ماه هم دوام نیاورد و امروز یکی از واحد‌های نیروگاه شازند استفاده مجدد از سوخت مازوت را آغاز کرد.

در سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴۷۰ میلیون لیتر، در سال ۱۴۰۱ حدود ۷۶۸ میلیون لیتر و سال گذشته نیز ۴۰۰ میلیون لیتر مازوت در نیروگاه حرارتی شازند مصرف شد و دی اکسید گوگرد آن وارد ریه مردم شهر اراک شد.

خواستار قطع فوری مازوت سوزی هستیم

نادرقلی ابراهیمی در جمع خبرنگاران گفت: متاسفانه مازوت سوزی نیروگاه شازند از حدود ظهر امروز ۱۶ آذرماه در یکی از واحدها شروع شده که نشانه بی‌احترامی به سلامت مردم و دستور صریح آقای رئیس جمهور است.

وی تاکید کرد: به عنوان نماینده مردم، در صورت عدم قطع کامل مازوت‌سوزی با طرح سوال در مجلس، مراحل بعدی را برای تامین خواسته به حق مردم برای تنفس هوای پاک طی خواهم نمود.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی افزود: با آقایان حاجی‌میرزایی رئیس دفتر رئیس جمهور، علی‌آبادی وزیر نیرو و پاک‌نژاد وزیر نفت به صورت تلفنی صحبت و اعتراض شدید خود و مردم عزیز شهرستان‌های اراک و شازند را نسبت به رویداد نامبارک امروز اعلام نمودم. هر چند آقایان اظهار کردند که به دلیل سردی هوا و افزایش مصرف گاز خانگی، مجبور به استفاده از مازوت کم‌سولفور شده‌اند ولی به دلیل شرایط خاص اراک، استفاده از مازوت کم سولفور نیز برای بنده قابل قبول نیست.

وی ادامه داد: صراحتا اعلام شد که در کل کشور هیچ شهری به اندازه اراک متاثر از مازوت سوزی نیست و این شهر بیشترین تعداد روزهای آلوده با گوگرد دی اکسید را در سال گذشته داشته است. متاسفانه در سال‌های اخیر تعدادی از مردم عزیز به واسطه همین گوگرد جان خود را از دست داده‌اند و شاهد افزایش ابتلا به سرطان‌های مثانه و ریه در اراک بوده‌ایم

ابراهیمی بیان کرد: در یک ماه اخیر و با قطع مازوت‌سوزی، کاهش تعداد بیماران اورژانسی تنفسی و کاهش تعداد روزهای آلوده را در اراک شاهد بودیم. از رئیس جمهور و دولت چهاردهم درخواست داریم بر مصوبه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا مبنی بر قطع کامل مازوت‌سوزی در نیروگاه شازند، پایبند باشند و هرچه زودتر انتشار این آلاینده سرطان زا را متوقف کنند.

استفاده ناگزیرِ بخشی از نیروگاه شازند از سوخت دوم 

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی با اشاره به استفاده مجدد نیروگاه شازند از سوخت مازوت، اظهار داشت: متاسفانه به دلیل برودت هوا و افزایش روزافزون مصرف گاز در بخش‌های مختلف به ویژه در بخش خانگی، تأمین کامل سوخت گاز نیروگاه ممکن نبوده و به علت محدودیت سراسری اعمال شده، نیروگاه شازند نیز اجبارا جهت حفظ پایداری شبکه برق و جلوگیری از بروز خاموشی ناگزیر به استفاده از سوخت دوم شد.  

علی‌اکبر اسدی، تصریح کرد: این در حالی است که طی یک ماه گذشته با دستور صریح ریاست محترم جمهور و با وجود تمامی محدودیت‌ها و فشارها به شبکه برق کشور، مصرف سوخت مازوت در نیروگاه شازند قطع و با تخصیص گاز مورد نیاز، نیروگاه به‌طور کامل گازسوز شد اما با توجه به اینکه شبکه‌های ملی گاز و برق طی روزهای اخیر در تنگنا قرار گرفتند، نیروگاه شازند ناچار به استفاده از سوخت مازوت شد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر به منظور کاهش مصرف مازوت، یک چهارم ظرفیت نیروگاه شازند از مدار خارج شده است تا ۲۵ درصد مصرف سوخت و آلایندگی آن کاهش یابد، گفت: هم‌اکنون یک واحد نیروگاه به طور کامل از سوخت گاز استفاده می‌کند و مسئولان استان حداکثر تلاش خود را در راستای تأمین سوخت گاز طبیعی و استفاده از حداقل میزان مازوت به کار خواهند بست.

معاون استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: در حوزه انرژی با ناترازی جدی مواجه هستیم چراکه متأسفانه تولید و مصرف کشور نامتوازن است و همگان می‌دانند این مشکل یک شبه به وجود نیامده و یک مقوله ریشه‌دار است.

اسدی، اذعان داشت: دولت، خود را در کنار مردم می‌داند و همانطور که رئیس جمهور بارها بر اهمیت توجه به سلامت مردم تأکید کردند، دغدغه فعالان زیست‌محیطی را ارج می‌نهیم ولی مباحث زیست‌محیطی نیروگاه در حال حاضر با چند موضوع دیگر ازجمله بحث ناترازی انرژی گره خورده و حل مسائل آن نیازمند برنامه‌ریزی، سرمایه‌گذاری و کار علمی و دانش‌بنیان است که این مهم در اولویت دولت چهاردهم قرار دارد.

معاون استاندار مرکزی حرکت به سمت استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر را یک راهکار اساسی برای چالش کمبود برق عنوان کرد و افزود: با توجه به کاهش نزولات آسمانی و بحران آب، به حداقل رسیدن ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی نیز مزید بر علت شده لذا ضمن درخواست از تمامی مشترکان صنعتی، تجاری و خانگی جهت صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف آب، برق و گاز بر پیگیری جدی برنامه‌های دولت در ایجاد و توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر تأکید و تمرکز داریم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار