حالت تاریک
چهارشنبه, 13 آبان 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
۱۳ آبان نماد مسئولیت‌پذیری در قبال نسل آینده
نسل جوان مسیر ساخت آینده را می‌پیماید؛

۱۳ آبان نماد مسئولیت‌پذیری در قبال نسل آینده

سیزدهم آبان، یادآور نقش‌آفرینی نسل جوان در ساخت آینده‌ای روشن و ضرورت پاسداشت امنیت فضاهای آموزشی، عدالت آموزشی و صیانت از حقوق کودکان، به‌ویژه دانش‌آموزان مظلوم میناب است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» سیزدهم آبان‌ماه در تاریخ معاصر ایران، یادآور سه‌فصل سرنوشت‌ساز از ایستادگی، بصیرت و استقلال‌خواهی ملت بزرگ ایران در برابر زیاده‌خواهی قدرت‌های سلطه‌گر است؛ روزی که با نام دانش‌آموزان و روحیه استکبارستیزی عجین شده و مبدأ تحولات بزرگی در مسیر پرافتخار انقلاب اسلامی قرار گرفت.

هم‌زمان با فرارسیدن این یوم‌الله بزرگ و در شرایطی که حفظ وحدت و پاسداری از جان غیرنظامیان و آینده‌سازان کشور بیش از پیش اهمیت یافته است، در همین راستا و برای بررسی ابعاد این روز به گفتگو با مسئولان پرداخته‌ایم.

روز دانش‌آموز، از حافظه تاریخی تا مسئولیت انسانی در قبال نسل آینده

سید مهدی حسینی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» ضمن گرامیداشت این روز گفت: ۱۳ آبان نماد بصیرت، استکبارستیزی و ایثار ملت ایران است که با تجدید عهد با آرمان‌های شهدای دانش‌آموز همراه است.

وی با اشاره به رویدادهای تاریخی ۱۳ آبان شامل تبعید امام خمینی (ره) در سال ۱۳۴۳، شهادت دانش‌آموزان در سال ۱۳۵۷ و تسخیر سفارت آمریکا در سال ۱۳۵۸ افزود: این روز در حافظه تاریخی ملت ایران، نماد استقلال‌خواهی، آگاهی، عدالت‌طلبی و نقش‌آفرینی نسل جوان در سرنوشت جامعه است.

فرماندار ویژه ساوه با تاکید بر حق کودکان و نوجوانان برای آموزش در محیطی امن و آزاد اظهار کرد: بزرگداشت روز دانش‌آموز، فراتر از بازخوانی حوادث تاریخی، فرصتی برای تأمل در مسئولیت امروز ما در قبال آینده نسلی است که حق دارد در امنیت بیاموزد، آزادانه بیندیشد، استعدادهای خود را شکوفا کند و آینده‌ای سرشار از امید بسازد.

حسینی با گرامی‌داشت یاد شهدای دانش‌آموز و اشاره به شهادت مظلومانه کودکان و دانش‌آموزان میناب تصریح کرد: این واقعه تلخ، وجدان انسانی را بار دیگر متوجه ضرورت صیانت از جان غیرنظامیان و حرمت فضاهای آموزشی می‌سازد.

حسینی بیان کرد: مدرسه باید مأمن دانایی، آرامش و پرورش زندگی باشد، نه صحنه خشونت و مرگ؛ چراکه حق حیات و آموزش کودکان مرز نمی‌شناسد و پاسداری از آن مسئولیتی مشترک و انسانی است.

وی در پایان ادای احترام به دانش‌آموزان شهید را در گرو تعهد عملی به ساختن جامعه‌ای مبتنی بر امنیت، عدالت آموزشی و کرامت انسانی خواند و خاطرنشان کرد: ۱۳ آبان به ما یادآوری می‌کند که آینده یک ملت را نه‌تنها با افتخار به گذشته، بلکه با میزان مسئولیت‌پذیری در قبال نسل آینده می‌توان ساخت.

ملت ایران هرگز سلطه بیگانه را نمی‌پذیرد

 محمد میرجانی، فرمانده لشکر ۱۷ علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) در دوران دفاع مقدس و رئیس هیأت رزمندگان اسلام شهرستان ساوه، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: ۱۳ آبان  نماد ایستادگی ملت بزرگ ایران در برابر استبداد، استعمار و زیاده‌خواهی قدرت‌های سلطه‌گر است.

وی افزود: این روز یادآور سه فصل سرنوشت‌ساز از تاریخ مبارزات ملت ایران است؛ تبعید امام خمینی(ره) در سال ۱۳۴۳ در پی اعتراض به قانون ننگین کاپیتولاسیون، شهادت دانش‌آموزان آزاده در سال ۱۳۵۷ به دست رژیم پهلوی و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام در سال ۱۳۵۸ که چهره مداخله‌گر دولت آمریکا را بیش از پیش آشکار ساخت.

میرجانی با اشاره به تداوم خصومت‌های آمریکا علیه ملت ایران از کودتای ۲۸ مرداد تا جنگ تحمیلی هشت‌ساله و حوادث اخیر تاکید کرد: دشمنان با ترور، تحریم و تجاوز هرگز نتوانسته‌اند اراده پولادین این ملت را درهم بشکنند و حضور حماسی مردم در صحنه‌های مختلف، جلوه‌ای روشن از پیوند ناگسستنی ملت با جبهه مقاومت و دفاع از میهن است.

رئیس هیأت رزمندگان اسلام شهرستان ساوه در پایان با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و شهدای اخیر، از آحاد مردم ساوه، خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران، روحانیت معزز، اساتید، دانشجویان، دانش‌آموزان و تمامی اقشار جامعه دعوت کرد تا با حضور یکپارچه خود در راهپیمایی ۱۳ آبان، بار دیگر وحدت، بصیرت و تجدید بیعت خود را با رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله امام سیّد مجتبیٰ حسینی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به نمایش بگذارند.

۱۳ آبان نماد بصیرت و عزت ملی است

نجیبه‌خاتون کرمی، مدیر مرکز تخصصی حوزوی ریحانه الرسول(س) ساوه نیز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به مناسبت فرارسیدن یوم‌الله ۱۳ آبان، روز دانش‌آموز و روز ملی مبارزه با استکبار جهانی، گفت: سیزدهم آبان یادآور حماسه‌های ماندگار ملت بزرگ ایران در مسیر دستیابی به استقلال، آزادی و عزت ملی، و نمادی درخشان از بصیرت، استکبارستیزی و روحیه ایثار و مقاومت است.

وی با گرامی‌داشت یاد و خاطره شهدای دانش‌آموز و ادای احترام به مقام والای شهدا افزود: در این روز تاریخی، ضمن ادای احترام به مقام شامخ امام راحل(ره)، رهبر معظم انقلاب و شهدای انقلاب اسلامی، به‌ویژه شهدای مظلوم میناب، بر پاسداشت آرمان‌های والای شهدا و تداوم مسیر پرافتخار انقلاب اسلامی تأکید شده و برای آینده‌سازان ایران اسلامی عزت و سربلندی روزافزون آرزومندیم.

مدیر مرکز تخصصی حوزوی ریحانه الرسول (س) ساوه در پایان از عموم مردم شریف و ولایت‌مدار شهرستان ساوه دعوت کرد تا با حضور پرشور و گسترده در راهپیمایی یوم‌الله ۱۳ آبان، بار دیگر وحدت، همبستگی و عزم راسخ خود را در پاسداری از ارزش‌های انقلاب اسلامی و آرمان‌های شهیدان به نمایش بگذارند.

انتهای خبر/

 

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!