رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1403/12/03 Friday - 2025 21 February الجمعة ، 22 شعبان ، 1446
ساعت
1403-12-02 14:02 شماره خبر : 11761 https://diyareaftab.ir/short/e8aKk
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس:

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: پیشنهاد جداسازی شهرستان‌های کمیجان و خنداب از حوزه انتخابیه اراک مطرح شده است و این تغییر می‌تواند به اختصاص یک نماینده جدید برای شهرستان اراک منجر شود.

ولی‌الله بیاتی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پايگاه خبرى تحليلى «ديار آفتاب» در خصوص لایحه افزایش تعداد نمایندگان مجلس گفت: بر اساس اصل ۶۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی می‌تواند هر 10 سال، ۲۰ نفر افزایش یابد. 

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی بیان ‌کرد: این افزایش باید با در نظر گرفتن عواملی همچون رشد جمعیت، وسعت حوزه‌های انتخابیه و توسعه مناطق مختلف کشور صورت گیرد.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی عنوان ‌کرد: در زمان تصویب قانون اساسی، ۲۷۰ نماینده برای مجلس در نظر گرفته شد و در سال ۱۳۷۸، پس از نخستین بازنگری، تعداد نمایندگان به ۲۹۰ نفر افزایش یافت، اما با وجود گذشت ۲۵ سال از این بازنگری، هیچ تغییری در تعداد کرسی‌های مجلس صورت نگرفته است.

افزایش تعداد نمایندگان ۲ دهه متوقف شده است 

بیاتی افزود: با وجود تأکید قانون اساسی بر افزایش تدریجی تعداد نمایندگان، این روند در دو دهه اخیر متوقف شده است، از جمله دلایل این تأخیر، عدم ارائه لایحه از سوی دولت و نبود اجماع در مجلس بر نحوه توزیع نمایندگان جدید عنوان شده است.

وی تصریح ‌کرد: طبق سیاست‌های کلی انتخابات، باید اصلاحات لازم برای توزیع عادلانه نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه انجام شود، اما تاکنون لایحه‌ای از سوی دولت به مجلس ارائه نشده است و مجلس نیز صرفاً اقدام به تهیه طرحی برای افزایش ۴۰ نماینده کرده است، طبق این طرح، افزایش تعداد نمایندگان باید بر اساس شاخص‌های جمعیتی و مساحتی حوزه‌های انتخابیه انجام شود.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از مواردی که در دوره گذشته مورد بررسی قرار گرفته، استان مرکزی و حوزه انتخابیه اراک بوده است، در این طرح، پیشنهاد شده بود که شهرستان‌های کمیجان و خنداب از اراک جدا شوند و برای شهرستان اراک یک نماینده جدید اختصاص یابد.

بیاتی بیان کرد: موضوع افزایش نمایندگان اراک و جداسازی حوزه انتخابیه خنداب و کمیجان نیز به دلیل عدم ارسال لایحه توسط دولت، اجرایی نشده است و در واقع، این بلاتکلیفی نه‌تنها در استان مرکزی، بلکه در سراسر کشور مشهود است و بسیاری از حوزه‌های انتخابیه همچنان منتظر تعیین تکلیف این مسئله هستند.

دولت لایحه افزایش تعداد نمایندگان را تدوین کند

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون مجلس مصوبه‌ای را به دولت ارائه کرده است، که بر اساس آن، دولت موظف است لایحه افزایش تعداد نمایندگان را تدوین و به مجلس ارائه کند و در صورتی که این لایحه تصویب شود، تغییرات جدید در دوره بعدی انتخابات مجلس اجرایی خواهد شد.

نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: کارشناسان معتقدند که افزایش تعداد نمایندگان مجلس می‌تواند به بهبود کیفیت نمایندگی، تمرکز بر مشکلات محلی و افزایش کارآمدی قانون‌گذاری کمک کند، اگرچه منتقدان نیز نگران افزایش هزینه‌های اداری، گسترش بوروکراسی و کاهش کارآمدی مجلس در تصمیم‌گیری‌های کلان ملی هستند.

 تصریح کرد: در این میان، عدم ارسال لایحه از سوی دولت و تعلل در اجرای اصل ۶۴ قانون اساسی، موجب نگرانی بسیاری از حوزه‌های انتخابیه‌ای شده که به دلیل رشد جمعیت و توسعه‌یافتگی، نیازمند افزایش نماینده هستند.

وی در پایان اظهار کرد: در نهایت، تصمیم‌گیری درباره افزایش تعداد نمایندگان مجلس به تعامل میان دولت و مجلس بستگی دارد، زیرا اگر دولت در موعد مقرر لایحه مربوطه را تدوین و ارسال کند، احتمال افزایش کرسی‌های مجلس در انتخابات آینده وجود خواهد داشت. 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.