رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ا‌ی مرکزی:

ورودی سدهای استان مرکزی به کمترین میزان رسید

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ا‌ی مرکزی گفت: ورودی سدهای استان مرکزی به شدت کاهش یافته و به کمترین میزان در دهه‌های اخیر رسیده است و این بحران ناشی از خشکسالی شدید، کاهش بارندگی و گرمای زودرس است.

حسین اسدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص کاهش شدید منابع آبی ورودی به سدهای استان مرکزی گفت: 1404 سال آبی بسیار سخت، کم‌بارش و گرمی محسوب می‌شود و مدیریت مصرف و تعامل همه‌جانبه برای عبور از این بحران مورد تأکید است.

وی در تشریح وضعیت فعلی سد کمال‌صالح بیان کرد: علیرغم اقدامات مناسبی که در فصل زمستان سال گذشته در بالادست این سد از جمله لایروبی، بستن سر دهانه‌ها و قطع برخی چاه‌های کشاورزی انجام شد، متأسفانه به دلیل کاهش شدید بارندگی در فصل بهار، ورودی آب به این سد به شدت کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ا‌ی مرکزی عنوان کرد: طبق آمار، در حالی که سال گذشته تا خردادماه حدود 3 مترمکعب در ثانیه ورودی ثبت شده بود، این عدد در سال جاری به حدود ۵۰۰ لیتر (نیم مترمکعب) کاهش یافته است، یعنی حدود ۸۰ درصدی روان‌آب‌های ورودی کاهش یافته‌اند.

اسدی افزود: در سد الغدیر ساوه نیز شرایط مشابهی حاکم است، ورودی این سد که در سال‌های قبل به طور متوسط ۲/۵ مترمکعب در ثانیه بود، اکنون به حدود ۱۰۰ لیتر رسیده است و این وضعیت در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده است.

وی تصریح کرد: با سابقه بیش از ۲۷ سال فعالیت در صنعت آب، تاکنون چنین شرایط بحرانی را تجربه نکرده‌ام.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ا‌ی مرکزی با اشاره به ذخایر فعلی پشت سدها اظهار کرد: سال گذشته در همین زمان، سد کمال‌صالح حدود ۳۷ میلیون مترمکعب ذخیره داشت، اما امسال این عدد به 20/8 میلیون مترمکعب کاهش یافته که از این مقدار تنها 10/8 میلیون مترمکعب قابل برداشت است. در سد ساوه نیز میزان ذخیره از ۲۹ میلیون مترمکعب در سال گذشته به 4/8 میلیون مترمکعب در حال حاضر رسیده است.

اسدی گفت: یکی از دلایل اصلی این وضعیت، وقوع گرمای زودرس در اردیبهشت‌ماه سال جاری است که در مقایسه با سال‌های گذشته بی‌سابقه بوده و در کنار کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی بارش‌ها در فروردین و اردیبهشت، به تشدید خشکسالی دامن زده است و ما اکنون در پنجمین سال خشکسالی قرار داریم و خاک خشک اجازه تشکیل روان‌آب‌های موثر را نمی‌دهد.

وی عنوان کرد: تنها راه عبور از این بحران، مصرف بهینه و مدیریت جدی در مصارف، به‌ویژه در بخش کشاورزی است. در صورتی که شهروندان، کشاورزان و صنایع به صورت یکپارچه در مدیریت مصرف مشارکت کنند، می‌توان این سال بحرانی را نیز پشت سر گذاشت، زیرا تا آبان‌ماه دیگر انتظار بارش جدی در سطح استان نمی‌توان داشت.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ا‌ی مرکزی در پایان گفت: با توجه به دوره‌های تناوبی بارندگی در کشور که به صورت ۷، ۱۰، ۱۵ و ۳۰ ساله تعریف می‌شوند، احتمال بازگشت بارش‌های مناسب در کوتاه‌مدت پایین است. بنابراین، صرفاً باید با واقع‌بینی و همکاری، مصرف منابع موجود را بهینه مدیریت کرد.

انتهای خبر/

1404-03-06 14:01 شماره خبر : 13735

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.