
شهرداری اراک با هدف تقویت مشارکتهای مردمی و ارتقای مسئولیتهای اجتماعی دبیرخانه شهرهای آسیایی را با حضور مسئولان شهری و بینالمللی در شهر اراک افتتاح کرد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» امروز شهرداری اراک با هدف تقویت مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی، میزبان مراسم افتتاحیه دبیرخانه شهرهای آسیایی بود. این مراسم که در فرهنگسرای شهر برگزار شد، با حضور جمعی از مسئولان و مدیران شهری همراه بود.
در این رویداد، علیرضا محمودی، شهردار اراک، حسن فرطوسی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، فلاحپناه، مدیرکل امور کمیتههای مجمع شهرداران آسیایی، اعضای شورای اسلامی شهر و مدیران ارشد شهرداری حضور داشتند تا اهمیت تعاملات شهری در سطح بینالمللی و نقش شهرهای آسیایی در توسعه پایدار را مورد بررسی قرار دهند.
این افتتاحیه گامی مهم در راستای همکاریهای بین شهری و ارتقای سطح مسئولیتپذیری اجتماعی شهروندان محسوب میشود.
پیش از برگزاری مراسم افتتاحیه دبیرخانه مشارکتهای مردمی و مسئولیت اجتماعی شهرهای آسیایی، جمعی از مسئولان شهری و مهمانان حاضر در رویداد با حضور در گلزار شهدا، به زیارت و گلباران قبور شهیدان پرداختند.
این مراسم با هدف پاسداشت رشادتهای شهدا و تجدید بیعت با آرمانهای آنان برگزار شد و حاضران با قرائت فاتحه، یاد و خاطره شهیدان را گرامی داشتند.
اراک پیشگام در تعاملات اجتماعی شهرهای آسیایی
حسن فرطوسی صبح امروز در آئین افتتاحیه دبیرخانه مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی شهرهای آسیایی در اراک بر اهمیت نقش فرهنگ در تقویت همبستگی اجتماعی و توسعه پایدار تأکید کرد.
وی گفت: این دبیرخانه با هدف ایجاد بسترهای نوین همکاری و شبکهسازی میان شهروندان، نهادهای مدنی، مدیریتهای شهری و شبکههای فرهنگی منطقه فعالیت خود را آغاز کرد و اراک بهعنوان دبیرخانه این رویداد، گامی بلند در راستای تقویت تعامل میان شهرهای آسیایی برداشت.
دبیرکل کمیسیون ملی یونیسکو در ایران بیان کرد: فرهنگ، بهعنوان مجموعهای از ارزشهای اخلاقی، آداب و رسوم و باورهای اجتماعی، نه تنها حق بلکه تکلیفی برای تقویت احساس همبستگی اجتماعی و مشارکت مردمی در جامعه محسوب میشود.
فرطوسی عنوان کرد: از نظر یونسکو، مشارکت مردم در تصمیمگیریها و تحقق عدالت اجتماعی زیربنای حکمرانی خوب و توسعه پایدار است.
وی با اشاره به تأکیدات یونسکو بر رابطه متقابل فرهنگ و توسعه پایدار، اظهار کرد: مشارکتهای مردمی باید از سطح محلی شروع و به سطح ملی و منطقهای و حتی بینالمللی گسترش یابد.
دبیرکل کمیسیون ملی یونیسکو در ایران، شهر اراک و استان مرکزی را الگویی ممتاز برای توسعه مشارکتهای اجتماعی و فرهنگی معرفی کرد و افزود: استان مرکزی با میراث فرهنگی گسترده، سابقه تاریخی دیوانسالاری و سرمایه انسانی توانمند، توانایی ایفای نقش کلیدی در شبکهسازی منطقهای و آسیایی را دارند.
فرطوسی ببان کرد: صنایع مستقر در استان مرکزی باید نقش خود در مسئولیتهای اجتماعی و توجه به میراث فرهنگی و اجتماعی منطقه را جدی بگیرند.
وی به پیشبرد مشارکتهای منطقهای اشاره کرد و سازمانهای مردم نهاد، دانشگاهها، شوراهای اجتماعی، هنرمندان و جوانان را از ارکان اصلی این فرایند دانست.
دبیرکل کمیسیون ملی یونیسکو در ایران، بر نقش یونسکو در تسریع این فرایند تأکید کرد و تصریح کرد: کمیسیون ملی یونسکو در ایران آمادگی دارد تا از طریق شبکهسازی، آموزش و تبادل محتوا و تجارب به این فرآیند ارزشمند شتاب بخشد.
فرطوسی از تمامی مسئولان شهری و استانی، نهادهای فرهنگی، کنشگران اجتماعی، جوانان و پیشکسوتان دعوت کرد تا در تقویت دبیرخانه مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی نقش داشته باشند.
وی خاطرنشانکرد: دستاوردهای این دبیرخانه فراتر از مرزهای شهر اراک رفته و الگویی الهامبخش برای دیگر شهرها است.
اراک توسعه پایدار شهرهای آسیایی را پیش میبرد
علیرضا محمودی صبح امروز در آئین افتتاح دبیرخانه کمیته مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ میلادی با تبریک مناسبتهای متعدد از جمله ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر، روز شوراها، روز ملی خلیج فارس، روز کارگر، سالروز آغاز عملیات بیتالمقدس و روز معلم، به نقش حیاتی کارگران و معلمان در پیشرفت جامعه اشاره کرد و یاد بنیانگذار انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) را گرامی داشت.
وی بر اهمیت توجه به ابعاد معنوی، فرهنگی و اجتماعی شهر اراک تأکید کرد و افزود: در سالهای اخیر، تلاشهای بیشتری برای توجه به جنبههای غیرفیزیکی و معنوی شهر صورت گرفته است و افتتاح دبیرخانه مشارکتهای مردمی و مسئولیت اجتماعی نیز در همین راستا انجام شده و نشاندهنده تعهد شهر اراک به مسئولیتپذیری اجتماعی و مشارکت مردم در توسعه شهر است.
شهردار اراک با اشاره به تاریخ و میراث فرهنگی این شهر، تأکید کرد: اراک فراتر از شهرت صنعتی خود دارای ابعاد تاریخی، فرهنگی و اجتماعی قابل توجهی است که تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
محمودی از تمامی مسئولان، خبرنگاران و حاضرین در مراسم قدردانی کرد و ایجاد دبیرخانه را نقطه آغازی برای توسعه اجتماعی و فرهنگی بیشتر شهر دانست.
وی بر نقش شهروندان در ارتقاء مسئولیتپذیری اجتماعی تأکید کرد و از همراهی و حمایت تمامی نهادها و سازمانها در این زمینه تشکر کرد.
دبیرخانه کمیته مشارکتهای مردمی بستری برای جذب سرمایهگذاریهای کلان است
شهردار اراک اظهار کرد: دبیرخانه کمیته مشارکتهای مردمی، علاوه بر تقویت حس تعلق شهری، میتواند زمینهساز معرفی هر چه بیشتر شهر اراک بهعنوان شهری با میراث فرهنگی و تاریخی غنی باشد.
محمودی خاطرنشان کرد: این دبیرخانه میتواند بستری مناسب برای جذب سرمایهگذاریهای کلان و مشارکتهای مالی و معنوی از نهادهای بینالمللی فراهم کند.
وی به اهمیت برنامهریزی برای رویدادهای فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و تصریح کرد: این دبیرخانه میتواند نقش مؤثری در توسعه پایدار و ارتقاء جایگاه شهر اراک در سطح ملی و بینالمللی ایفا کند.
شهردار اراک تأکید کرد: دبیرخانه کمیته مشارکتهای مردمی میتواند بهعنوان یک مرکز هماهنگی برای فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی عمل کند و با ایجاد ارتباطات گستردهتر میان شهروندان و نهادهای مختلف به تقویت همکاریهای اجتماعی و فرهنگی کمک کند.
محمودی از برنامههای آینده این دبیرخانه برای برگزاری رویدادهای بینالمللی و جذب گردشگران به شهر اراک خبر داد.
وی به نقش این دبیرخانه در افزایش آگاهی عمومی و ارتقاء سطح مشارکت شهروندان در تصمیمگیریهای شهری اشاره و بیان کرد: این اقدام میتواند به ایجاد یک جامعه پویا و مسئولیتپذیر کمک کند.
نقش جدید اراک در دیپلماسی شهری آسیا
محمد عسگری صبح امروز در آئین افتتاح دبیرخانه کمیته مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ میلادی ضمن تسلیت حادثه ناگوار بندر شهید رجایی در شهر بندرعباس و ابراز همدردی با خانوادههای داغدار، با اشاره به نامگذاری سال توسط مقام معظم رهبری بهعنوان سال «سرمایهگذاری برای تولید» گفت: آئین افتتاح دبیرخانه کمیته مشارکتهای مردمی فرصتی مناسب برای توسعه تعاملات و همکاریهای مؤثر بینالمللی در زمینههای مختلف فراهم میآورد.
وی بیان کرد: انتخاب شهر اراک بهعنوان دبیر مشارکهای مردمی و شهرهای آسیایی میتواند زمینهساز ارتباطات دوجانبهای بین شهر اراک و سایر شهرهای آسیایی بهویژه اعضای این مجمع شود و فرصتهای مناسبی را برای جذب سرمایهگذاران و گردشگران در حوزههای مختلف به این شهر فراهم کند.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک با اشاره به توانمندیهای اراک نظیر تالاب میقان با وسعت ۲۵ هزار هکتار بهعنوان بزرگترین منبع نمک کشور، بازار تاریخی اراک با سراها و کاروانسراهای دیدنی، حمام چهار فصل اراک بهعنوان تنها حمام کشور با فضای مجزا برای اقلیتهای مذهبی، منطقه حفاظتشده هفتاد قله و روستای تاریخی انجدان، تأکید کرد: این شهر ظرفیتهای فرهنگی، طبیعی و تاریخی بینظیری دارد.
عسگری به مشکلات آلودگی هوا در اراک اشاره کرد و ضمن مظلوم دانستن این شهر در برابر تبعات زیست محیطی و صنایع آلاینده، خواستار توجه بیشتر به عدالت در توزیع منابع و مسئولیتها شد.
وی افزود: صنایع موجود در این شهر محصولات خود را به سراسر کشور عرضه میکنند اما مردم اراک بیشترین آسیب را از آلودگیها متحمل میشوند و باید در تصمیمگیریهای کلان به عدالت توجه شود.
رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک تصریح کرد: ظرفیتهای موجود در اراک میتواند در توسعه پایدار و ارتقای سطح زندگی مردم این شهر نقش بسزایی ایفا کند.
عسگری از فعالیتهای شورای شهر برای ثبت اراک بهعنوان شهر دوستدار کودک خبر داد و خواستار مساعدت مسئولان برای تحقق این هدف شد.
وی اراک را شهری سرشار از افتخارات تاریخی و فرهنگی دانست و از تمامی تلاشها برای معرفی این شهر و استفاده بهینه از فرصتها تشکر کرد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- بانوی اراکی نایب قهرمان جهان شد
- کاروان سپاهان وارد اراک شد
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- گشایش باغ گلهای لاله در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- مسابقات فوتبال جام نوروز در داودآباد پایان یافت
- 6 نامزد نهایی چهره هنر سال معرفی شدند
- لزوم بازنگری در حقوق ورودی تمام خودروهای وارداتی
- کاهش ۴۰ درصدی تصادفات در جادههای مرکزی
- پیشبینی وزش باد با سرعت 80 کیلومتر
- مسیر بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴
- «آوینی» روایتگر حقیقت جاودانه
- بارش باران شبانگاهی در اراک
- پیشرفت ایران در فناوری هستهای چشمگیر است
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- آلومینیوم اراک و سپاهان اصفهان
- تخریب بقیع جنایتی نابخشودنی از سوی وهابیت است
- تحقق رشد اقتصادی با همکاری جهادی محقق میشود
- جمهوری اسلامی از مواضع خود عقبنشینی نمیکند
- افتتاح دبیرخانه شهرهای آسیایی در اراک
- عملیات بیتالمقدس معادلات نظامی دشمن را برهم زد
- ایران امام رضا (ع)، پیوند تمدن و معنویت
- اراک به سوی توسعه پایدار شهری گام برمیدارد
- بازدید استاندار مرکزی از کارخانه هپکو اراک
- اراک پیشگام در تعاملات اجتماعی شهرهای آسیایی
- اراک توسعه پایدار شهرهای آسیایی را پیش میبرد
- نقش جدید اراک در دیپلماسی شهری آسیا
- حضرت معصومه (س) الگوی ماندگار برای دختران
- اهانت به قبور شهدای اراک
- چگونه سریالها قبح طلاق را میشکنند
- نیروگاه خورشیدی ۳ مگاواتی خمین افتتاح شد
- اعمال محدودیت مصرف برق ادارات استان مرکزی
- وزارت تعاون در مسیر اشتباه
- اولادقباد اشتباهات خود را گردن دیگران میانداخت
- اقدامات شهرداری اراک نشاندهنده توسعه پایدار شهری است
- اهداف بعثت پیامبر اعظم (ص)
- خلیج فارس یادآور هویت تاریخی ایران است
- تنها راه نجات دنیا اطاعت از ولایتفقیه است
- سوره «تحریم» آیه ۸ تا ۱۲
- انتقال تجارب مدیران به نسلهای آینده مهم است
- ثبات اقتصادی کلید رشد صنایع است
- معلمان پیشگامان تربیت نسل آینده هستند
- تقدیر استاندار از کارگران هپکو اراک
- حضرت معصومه (س) الگوی شجاعت
- سرمایهگذاری کلید قوام جامعه است
- واگذاری 3000 هکتار زمین برای ساخت نیروگاه خورشیدی
- فرهنگ شهادت ستون فقرات هویت انقلاب است
- اهتزاز پرچم سبز رضوی بر فراز بام ساوه
- تقدیر از کارگران نخبه استان مرکزی
- مشاهده بیشتر
