حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/09/06 شمسی | 2025/11/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
ساوه تولید ارگانیک انار کشور را هدایت می‌کند
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

ساوه تولید ارگانیک انار کشور را هدایت می‌کند

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به بهبود شاخص‌های تولید و تجارت کشاورزی در سال ۱۴۰۳ گفت: ایستگاه تحقیقات ساوه با برخورداری از یکی از بزرگ‌ترین ذخایر ژنتیکی انار کشور، نقشی کلیدی در تولید ارگانیک این محصول ایفا می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از «نار خبر» غلامرضا گل‌محمدی ظهر پنج‌شنبه در آئین چهارمین جشنواره ملی انار ساوه که در مسجد جامع تاریخی این شهر برگزار شد، با بیان اینکه کمیسیون کشاورزی مجلس در کنار تولیدکنندگان و باغداران خواهد بود، گفت: با همراهی نمایندگان و به‌ویژه پیگیری‌های دکتر سبزی، تلاش می‌کنیم وظایف حوزه کشاورزی را با دقت و جدیت دنبال کنیم.

وی با اشاره به وضعیت تولید در سال ۱۴۰۳ افزود: با وجود مشکلات متعدد، رشد بخش کشاورزی از منفی ۲.۶ درصد در سال پیش، به ۳.۲ درصد رسید و تراز تجاری این بخش نیز از منفی ۱۱ میلیارد دلار به منفی ۸ میلیارد دلار بهبود یافت که نشان‌دهنده افزایش ۳ میلیارد دلاری ارزش تجارت کشاورزی کشور است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با تشریح عملکرد سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: این سازمان با بهره‌مندی از ۱۷ درصد محققان و اعضای هیأت علمی کشور، بیش از ۹۰ درصد نهادهای فناورانه مورد نیاز بخش کشاورزی را تولید می‌کند.

وی بیان کرد: امروز ۹۸ درصد هسته‌های اولیه بذر، چهار میلیارد دوز واکسن انسانی و دامی و نیز بیش از پنج و نیم میلیون نمونه ژنتیکی کشور در این سازمان تولید و نگهداری می‌شود.

گل‌محمدی با اشاره به ظرفیت‌های ساوه در تولید انار، اظهار کرد: سازمان تات به عنوان قدیمی‌ترین ایستگاه تحقیقات انار کشور در این شهرستان مستقر است و یکی از غنی‌ترین منابع ژنتیکی کشور با ۷۶۲ ژرم‌پلاسم در ساوه نگهداری می‌شود. از میان ۱۲ رقم تجاری معرفی‌شده انار، چهار رقم مربوط به استان مرکزی و شهرستان ساوه است.

وی با بیان اینکه طرح «سایبان» برای کاهش ترکیدگی، سفیددانه‌ای، آفتاب‌سوختگی و آفات انار در استان اجرا شده، افزود: این طرح اکنون به مرحله بهره‌برداری رسیده و بر کیفیت محصول تأثیر قابل توجهی داشته است و به صراحت اعلام می‌کنم که انار تولیدی کشور، محصولی سالم و ارگانیک است و تلاش محققان موجب شده هیچ‌گونه سم به باغات انار راه پیدا نکند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین از تربیت نسل آینده کشاورزان خبر داد و گفت: برای حمایت از بخش کشاورزی ساوه، هنرستان کشاورزی این شهرستان از سال ۱۴۰۰ راه‌اندازی شد و هم‌اکنون ۱۲۳ هنرجو در رشته‌های مرتبط با ماشین‌آلات و امور باغی در حال تحصیل هستند.

گل‌محمدی در پایان با دعوت از فعالان و مسئولان بخش کشاورزی استان بیان کرد: در شرایط جنگ اقتصادی، تحریم‌ها و محدودیت‌های اقلیمی، همراهی دستگاه‌ها و تولیدکنندگان می‌تواند زمینه حل چالش‌های این بخش را فراهم کند و بدون تردید برگزاری جشنواره‌هایی مانند جشنواره انار در پیشبرد این اهداف اثرگذار است.

انتهای خبر/

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!