در دنیای امروزی که منابع طبیعی و انرژیهای تجدیدناپذیر به سرعت در حال کاهش هستند، صرفهجویی در مصرف انرژی به یکی از اولویتهای اصلی هر جامعهای تبدیل شده است که نیاز به یک همکاری ملی برای پایداری انرژی دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» صرفهجویی در مصرف انرژی به معنای استفاده هوشمندانه از منابع محدود است که نه تنها به کاهش هزینهها کمک میکند بلکه تأثیرات زیستمحیطی را نیز به حداقل میرساند. در عصر کنونی، که با چالشهای زیستمحیطی و اقتصادی مواجه هستیم، مدیریت بهینه منابع انرژی یکی از ضرورتهای اجتنابناپذیر است.
بهینهسازی مصرف انرژی نه تنها به حفظ محیط زیست کمک میکند بلکه میتواند هزینههای زندگی را نیز به طور چشمگیری کاهش دهد. با اتخاذ روشهای هوشمندانه و کاربردی در زمینه مدیریت مصرف انرژی، میتوان به ایجاد یک زندگی پایدارتر و سالمتر برای همه اعضای جامعه کمک کرد.
از جمله این روشها میتوان به استفاده از لوازم خانگی کممصرف، خاموش کردن وسایل برقی در زمان عدم نیاز، و بهرهگیری از منابع انرژی تجدیدپذیر اشاره کرد. همچنین، آگاهیبخشی به مردم درباره اهمیت و فواید صرفهجویی در مصرف انرژی، نقش مهمی در تغییر رفتارهای مصرفی دارد و به ایجاد یک فرهنگ عمومی پایدارتر کمک میکند.
بهینهسازی مصرف انرژی یکی از مهمترین اقدامات برای کاهش هزینهها و حفظ منابع طبیعی است. با توجه به این موضوع، راهکارهای مختلفی برای صرفهجویی در مصرف انرژی وجود دارد که میتوانند تأثیرات قابلتوجهی داشته باشند که عبارت است از: استفاده از لوازم خانگی کممصرف، خاموش کردن وسایل الکتریکی، استفاده و بهرهگیری از منابع انرژیهای تجدیدپذیر، عایقبندی مناسب، آگاهیبخشی و فرهنگسازی، نورپردازی کارآمد، استفاده از تکنولوژیهای هوشمند، تعویض وسایل قدیمی و ایجاد عادات مصرفی صحیح است.
عبور از بحران ناترازی با صرفهجویی
محمود محمودی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» ضمن اشاره به رعایت صرفهجویی برای ناترازی انرژی گفت: مردم با صرفهجویی در مصرف برق میتوانند در این شرایط بحرانی ناترزای انرژی هم به خود کمک کنند و هم دولت را در این شرایط سخت همراهی کنند.
وی ادامه داد: در طرح برق کشور سه بخش بزرگ داریم که عبارت است از: بخش تولید که از نیروگاهها تشکیل میشود که در داخل کشور از ۱۵۰ تا نیروگاه بزرگ تشکیل شده مانند نیروگاه شازند که برق تولید میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: برای خدمات فروش و پس از فروش برق سامانه ۱۵۲۱ است که به صورت شبانه فعالیت دارد و آماده پاسخگویی است.
وی افزود: مردم میتوانند با مصرف بهینه انرژی مخصوصا انرژی برق حتی باخاموش کردن یک لامپ در مکانی که از آن استفاده نمیکنند از هدر رفتن انرژی برق به کشور کمک کنند. شرکت توزیع برق نیز برای اینکه برق تولید شده هدر نرود، تحویل شرکتهای برق منطقهای میشود که ۱۶ شرکت برق منطقهای در سطح کشور وجود دارد که در منطقه ما برق منطقهای باختر است که استانهای لرستان و مرکزی همدان رو پوشش میدهد که این ۱۶ شرکت برق منطقهای برق را تحویل ۳۹ شرکت توزیع برق میدهد که شرکت توزیع برق استان مرکزی نیز یکی از این شرکتها هست.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی بیان کرد: شرکتهای توزیع برق به عنوان پیشخوان پاسخ گوی عرضه کننده برق است که از مرحله تولید و انتقال به مشترکین کشور تحویل میدهند که وظیفه پاسخ گویی و ارائه سرویس خدمات فروش، عرضه و خدمات پس از فروش و تأمین برق مطمئن و پایدار به مردم را دارند.
محمودی عنوان کرد: در استان مرکزی از ۵۳ پست ۶۳ کیلوواتی از طریق ۴۶۷ فیدر، پست برق تحویل میگیرند و برق منطقه را از طریق ۲۱ هزار کیلومتر شبکه که در پهنه استان مرکزی قرار دارد در ۱۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه پستی که برق از بیست کیلوولت به ۴۰۰ کیلووات سه فاز و ۲۰۰ ولت تک فاز تبدیل میکند که برای ۸۲۲ هزار مشترکی که در سطح استان مرکزی با شکلهای مختلف فعالیت دارند قابل عرضه است.
وی خاطر نشان کرد: عمده ورود برق شرکت توزیع برق استان مرکزی برای۶۰ هزار مشترک در بخش خانگی، ۸ هزار مشترک صنعتی و ۱۱ هزار مشترکی که در بخش کشاورزی فعالیت دارند، وجود دارد. حدود ۱۰۰ هزار مشترک تجاری نیز وجود دارد و بقیه در ادارات در گروههای مختلفی هستند که از برق استفاده میکنند.
کارشناسان اداره برق شبانه روز مشغول فعالیت هستند
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی اظهار کرد: مشترکین میتوانند با رعایت پیک مصرف برق کمک به سزایی کنند. اغلب خطوط به صورت هوایی در ۱۲ شهرستان، ۳۵ شهر و هزار و ۳۸۲ روز تا هفده منطقه عملیاتی وجود دارد که همکاران ما به صورت شبانه روز به صورت شیفت عملیاتی مشغول فعالیت هستند.
محمودی در پایان تصریح کرد: علاوه بر سامانه ۱۲۱ که وظیفه پاسخ گویی به تماسهای مردم را دارد، از طریق سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۲۱ آماده پاسخگویی است همچنین برای خدمات فروش و پس از فروش برق سامانه ۱۵۲۱ است که به صورت شبانه فعالیت دارد و آماده پاسخگویی است.
حل بحران انرژی نیازمند یک عزم ملی است
ولیالله بیاتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص ضرورت صرفهجویی مردم در بخش برق و گاز گفت: ضرورت صرفهجویی انرژی در کشور بسیار مهم هست و راهکارهای مقابله با بحران انرژی ایجاد نیروگاههای خورشیدی است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی گفت: حل بحران انرژی نیازمند یک عزم ملی است مردم، سازمانها، و دولت باید به طور هماهنگ عمل کنند.
وی بیان کرد: کمبود منابع انرژی در کشور، از جمله گاز و برق است تا بسیاری از فعالیتهای روزمره، از جمله فعالیت ادارات، مدارس، و حتی برخی کارگاههای تولیدی، با محدودیتهایی مواجه شدهاند، زیرا مسئولان اعلام کردهاند که این وضعیت نه تنها به کاهش بهرهوری و افت کیفیت خدمات عمومی منجر میشود، بلکه فشار اقتصادی مضاعفی را نیز بر جامعه تحمیل میکند. از این رو، ضرورت دارد که تمامی افراد و سازمانها برای مقابله با این بحران، اقدامات مؤثری را در زمینه صرفهجویی انرژی انجام دهند.
مردم تأثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی دارند
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: در همین راستا، دولت مجبور به اتخاذ تصمیماتی همچون تعطیلی موقت برخی ادارات و کارگاههای تولیدی کرده است تا از بحران کمبود انرژی عبور کند و با این حال مسئولان تأکید دارند که بخش بزرگی از حل این مشکل به رفتار و همکاری مردم وابسته است اگر شهروندان بتوانند مصرف انرژی خود را مدیریت کنند، بسیاری از این مشکلات کاهش خواهد یافت و اقداماتی همچون پوشیدن لباسهای گرمتر، تنظیم دمای منازل در حد معقول، استفاده کمتر از وسایل برقی پرمصرف، و روشنایی حداقلی در خانهها، میتواند تأثیر بسزایی در کاهش مصرف انرژی داشته باشد.
بیاتی تصریح کرد: یکی از چالشهای اصلی کشور در این زمینه، ناکافی بودن ذخایر سوخت و کاهش تولید انرژی پاک است، به همین دلیل نیاز به تغییر الگوهای مصرف و استفاده از منابع جایگزین بیش از پیش احساس میشود، زیرا بحران فعلی نه تنها نتیجه مصرف بالای انرژی است، بلکه به ضعفهای زیرساختی در تأمین منابع نیز مرتبط است.
عبور از بحران انرژی نیاز به یک عزم ملی دارد
وی اظهار کرد: حل بحران انرژی نیازمند یک عزم ملی است مردم، سازمانها، و دولت باید به طور هماهنگ عمل کنند تا با تغییر عادات مصرفی و بهکارگیری راهکارهای عملی، شرایط موجود بهبود یابد. امید است با همکاری همگانی، کشور بتواند از این بحران عبور کرده و به سوی پایداری انرژی گام بردارد.
مصرف بالاتر از عرف عامل ناترازیهاست
نادرقلی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص ضرورت صرفهجویی مردم در انرژیهای برق و گاز گفت: ایران به عنوان کشوری در حال توسعه، نیاز مبرمی به تامین انرژی برای پیشرفت خود دارد و در حال حاضر، بخش تولید انرژی کشور با مشکلاتی از جمله ناکارآمدی نیروگاهها و بهرهوری پایین منابع مواجه است.
نماینده مردم اراک، خنداب وکمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: مصرف بالای انرژی و ناکارآمدی نیروگاهها چالشهای اصلی در رفع ناترازیهاست، بنابراین بهبود راندمان و تنوعبخشی تولید، راهحل توسعه پایدار در ایران است.
وی بیان کرد: راندمان نیروگاههای حرارتی به طور متوسط تنها حدود ۳۷ تا ۳۸ درصد است، در حالی که امکان افزایش آن به حدود ۴۷ تا ۴۸ درصد وجود دارد، علاوه بر این سهم بالای انرژیهای فسیلی در تولید برق نشان از ضرورت تنوعبخشی به سبد انرژی کشور دارد.
مصرف حاملهای انرژی یکی از چالشهای اصلی کشور است
نماینده مردم اراک، خنداب وکمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در حوزه ناترازیهای حاملهای انرژی یکی از چالشهای اصلی کشور بخش مصرف است، زیرا ایران با چالش مصرف بالای انرژی مواجه است و مصرف بالای سوختهای فسیلی به خصوص در خودروها، بسیار بالاتر از استانداردهای جهانی است و سرانه مصرف انرژی ایران، حدود ۵۰ درصد بیشتر از استاندارد جهانی برآورد میشود.
ابراهیمی تصریح کرد: مصرف انرژی در ایران سه تا چهار برابر میانگین جهانی است این در حالی است که رشد بیرویه مصرف در بخشهای صنعتی، تولیدی و حتی خانگی ادامه دارد و فشار زیادی به منابع انرزی و زیرساختهای کشور وارد میکند.
وی اظهار کرد: موضوع مصرف بیرویه انرژی، تنها به ناکارآمدی در بخش تولید و مصرف محدود نمیشود و با تامین پایدار انرژی نیز در ارتباط مستقیم است، ازاینرو با نیازهای کلیدی کشور در زمینه آب، غذا و محیط زیست و وابستگی و درهمتنیدگی این عوامل به یکدیگر، نشان میدهد که باید به دنبال ایجاد تعادلی پایدار میان مصرف و تولید این موارد باشیم.
بهبود راندمان نیروگاهها یکی از راهکارهای اساسی است
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی افزود: در شرایطی که نیاز روزافزون کشور به انرژی قابل کتمان نیست، کارشناسان بر این باورند که بهبود راندمان نیروگاهها، ارتقای بهرهوری در مصرف سوختها و ترویج استفاده از روشهای نوین تولید انرژی میتواند به ایجاد تعادل میان تولید و مصرف کمک کند، ازاینرو این اقدامات به عنوان گامهای ضروری در راستای تامین پایدار انرژی و توسعه کشور، حیاتی به نظر میرسند.
ابراهیمی تصریح کرد: با توجه به مصرف بالاتر از استاندارد انرژی و راندمان پایین نیروگاههای موجود در ایران، تنوعبخشی به تولید و بهبود مصرف انرژی برای توسعه پایدار ایران ضروری است.
به گزارش دیار آفتاب صرفهجویی در مصرف انرژی، گامی کوچک اما تأثیرگذار در جهت دستیابی به زندگی بهتر و پایدار است. صرفهجویی در مصرف انرژی نه تنها به کاهش هزینههای ماهانه کمک میکند بلکه به حفظ محیط زیست و کاهش آلودگیهای ناشی از مصرف انرژی نیز منجر میشود. اتخاذ این راهکارها میتواند نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی و ایجاد یک آینده پایدارتر داشته باشد.
انتهای خبر/
- ۹۰ درصد پروژهای نیمه تمام افتتاح شدهاند
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- وظيفه دانشجويان تبيين حقيقت است
- نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- تجمع ملی «اشک نیل» در اراک
- کوتاهی شهرداری در تامین زیرساختهای کوی کوثر
- ادارات موظف به نصب پنل خورشیدی هستند
- گفتگو با فاتح ۳۲ قله
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
- اجرای نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج استان مرکزی
- اختتامیه رویداد ملی تولید محتوای استان مرکزی
- ترورسیم تهدیدی برای حقوق بشر
- تشییع پیکر «شهید گمنام» در مسجد کوثر
- فرمانده تیپ مردم پایه ۷۱ روحالله معرفی شد
- «اسد» به آمریکا تکیه کرد نابود شد
- نقش حضرت زهرا (س) در دفاع از اسلام
- برگزاری تجمع بانوان فاطمی «اشک نیل» در اراک
- ۱۱۰ مدالآور ورزش استان مرکزی تجلیل میشوند
- پیدا و پنهان سقوط سوریه
- یک قدم از خط ولایتفقیه دور نشوید
- سوره فاطر آیات ۳۱ تا ۳۸
- سوره «فاطر» آیات ۱۹ تا ۳۰
- امدادگران کمیجانی در یادواره ۵۵ شهید امدادگر
- برگزاری پنجمین روز هفته فرهنگی خمین
- عبور از بحران ناترازی با صرفهجویی
- پشت پرده وعدههای نمایشی ترامپ
- یادواره ۵۵ شهید امدادگر استان مرکزی
- خطر شيوع آنفلوانزا جدی است
- اصناف در مدیریت مصرف انرژی نقش موثری دارند
- برگزاری یادواره ۵۵ شهید امدادگر استان مرکزی
- ثبتنام اعتکاف در فراهان آغاز شد
- مردم در حوزه مدیریت بحران پیشگام هستند
- امام خمینی (ره) مردمی بود
- آماده میزبانی از استقلال- سپاهان هستیم
- قادریم شناورهایی از جنس آلومینیوم بسازیم
- هشدار رهبری برای پرهیز از خطاهای محاسباتی است
- ورود سامانه جدید بارشی از جمعه
- مادران فداکار انقلاب تاریخ ایران را جاودانه کردند
- بزرگداشت مادر شهیدان والامقام جوادنیا برگزار شد
- آغاز نهمین مرحله بینهایت شو در مرکزی
- تروریسم عامل برهم زدن امنیت اقتصادی است
- شهادت برای ما سعادت بزرگ است
- سوره «فاطر» آیات ۱۲ تا ۱۸
- مدارس اراک غیرحضوری برگزار میشود
- کرامت بانوان در سایه سیره فاطمی است
- مداحان خط مقدم روشنگری در جامعه هستند
- همدستی آمریکا و غرب باید برملا گردد
- کشور نباید دو قطبی شود
- ابلاغ ۴۰۰ میلیارد تومان برای تامین آب شرب
- مشاهده بیشتر