رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/10/20 Thursday - 2025 09 January الخميس ، 9 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-19 07:56 شماره خبر : 10776 https://diyareaftab.ir/short/4A2wg 0

شاهد عینی قیام ۱۹ دی قم گفت: شهادت جوان‌ها و طلاب در آن روز تاریخی نه تنها باعث سرکوب آنها نشد بلکه مردم قیام الهی ۱۹ دی را فرصتی برای حضور موثر و دندان‌شکن و زمینه‌ای برای پیروزی انقلاب اسلامی می‌دانستند.

حجت‌الاسلام احمد محمودیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری و تحلیلی«دیار آفتاب» ضمن گرامیداشت سالروز قیام الهی ۱۹ دی ۵۶ گفت: مردم، طلاب و روحانیت با هدایت و رهبری مراجع تقلید وقت و روحانیون انقلابی در اعتراض به انتشار مقاله‌ای به نام «ایران و استعمار سرخ و سیاه»، در یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار که بخش عظیمی از این مقاله اهانت به امام خمینی رحمت‌الله‌علیه بود و مطالب بسیار سخیفی را کسی به نام احمدی مطلق که یک نام مستعار بود؛ تظاهراتی  به راه انداختند.

کارشناس مسائل سیاسی بیان کرد: از قیام الهی ۱۹ دی باید به عنوان سر سلسله حرکت‌ها و اعتراضات دیگر مردم و روحانیت علیه نظام ستمشاهی یاد کنیم.

وی افزود: یکی از علل دیگر آن، اعتراض‌ها به شهادت حجت‌الاسلام حاج آقا مصطفی فرزند امام خمینی (ره) در نجف بود که امام درباره رحلت جانگدازش فرموده بودند شهادت مصطفی خودش از الطاف خفیه الهی بود. علت بعدی قیام ۱۹ دی را می‌شود، کشته شدن یک عده زیادی از مردم در سینما رکس آبادان دانست.

محمودیان اظهار کرد: از دلایل مهم دیگر قیام که می‌توان نام برد، اعتراض به تصویب‌نامه انجمن‌های ایالتی و ولایتی، همینطور تبعید امام و شهادت جمعی از دانش‌آموزان بود. باید گفت علت‌های زیادی این قیام دارد که در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شد و که هر ساله مردم چه در زمان حیات با برکت امام و چه امروزه در حضور رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مشرف می‌شوند و از این روز تاریخی یاد می‌کنند.

 قیام ۱۹ دی منجر به انسجام نیروها و وحدت شد

این شاهد عینی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب که فرمودند: «باید هم از این روز نگهبانی کرد و هم از محتوای قیام ۱۹ دی که از سر اخلاص و از روی دینمداری، اسلام خواهی به وقوع پیوست» خاطرنشان کرد: این اعتراض عظیم برگزار و منجر به وقوع انقلاب اسلامی، انسجام نیروها، وحدت و حرکت جوشان مردم ایران در حد اعلا شد.

وی ادامه داد: در آن روزگار بنده هم در کنار روحانیت طلاب و مردم طلبه‌ای ۱۶ ،۱۷ ساله در سال ۵۶ و مشغول تحصیل در حوزه علمیه قم بودم. در آن روز در آن مراسم شرکت کردم. روزهای هجدهم، نوزدهم و بیستم دی بود. در روز نوزدهم بود که صبح جمعیت زیادی به بیوت مراجع از جمله آیت‌الله گلپایگانی رفتند.

امام جمعه موقت داودآباد بیان کرد: آیت‌الله گلپایگانی درباره غربت اسلام، قیام امام خمینی (ره)، استقامت مردم که رمز پیروزی وحدت و انسجام بود و توجه مردم به الطاف اهل بیت السلام نکات زیاد و خوبی را بیان کرد.

محمودیان عنوان کرد: بعد از ظهر هم بنده با جمعی از طلاب به خدمت مراجع تقلید رفتیم. از جمله آنها آیت‌الله حسین نوری همدانی بود که بعد از دیدار و سخنان آتشین و انقلابی ایشان، به سوی حرم حرکت کردیم به ابتدای خیابان صفاییه یا شهدای فعلی چهارراه بیمارستان رسیدیم.

 شاهد عینی روزهای خونین قم اضافه کرد: آنجا بین انقلابیون و نیروهای نظامی درگیری به وجود آمد که منجر به زخمی شدن و شهادت عده‌ای شد؛ اما مردم فرار نکردند، بلکه با شهادت آن جوان‌ها و طلاب، مردم حرکت را مصمم‌تر از قبل شروع کردند و تا حرم مطهر ادامه دادند.

قیام ۱۹ دی بستر حضور آگاهانه و شجاعانه مردم فراهم کرد

کارشناس سیاسی افزود: قیام ۱۹ دی بود که بستر را برای حضور آگاهانه و شجاعانه مردم فراهم کرد و این جرقه آتشی در دامان طاغوت و حکومت ظلم انداخت.

وی یاد و خاطره شهدای قیام ۱۹ دی و شهیدان انقلاب اسلامی از ۱۲ بهمن تا ۲۲ بهمن، دفاع مقدس و شهیدان با فضیلت استان مرکزی را گرامی داشت و افزود: از خداوند می‌خواهیم که ما قدردان و امانت‌دار خوبی برای خون شهیدان باشیم و خدای متعال به رهبری فرزانه انقلاب این مملکت را به دست صاحب اصلی‌اش برساند و این قیام الهی را که با زحمت فراوان امام، مردم و شهدا به پیروزی رسید متصل به قیام امام زمان علیه‌السلام شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار