رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/10/20 Thursday - 2025 09 January الخميس ، 9 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-19 13:10 شماره خبر : 10770 https://diyareaftab.ir/short/e8O7j 0
امام جمعه داودآباد:

امام جمعه داودآباد گفت: امیرکبیر به واسطه خدمات فراوانی که در عرصه‌های علم و آبادانی و توسعه کشور انجام داد مورد بغض، حسادت و دشمنی اطرافیانش قرار گرفت و به شهادت رسید.

حجت‌الاسلام موسی‌الرضا نوروزی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: شهید امیرکبیر از چهره‌های ماندگاری بود که به تعبیر رهبر معظم انقلاب (تاریخ او را فراموش نخواهد کرد) ایشان فردی تنومند، دارای چهره‌ای گشاده، کشتی‌گیر و بسیار باهوش بود.

وی تاکید کرد: همه کسانی که از دوست و بیگانه درباره ایشان نوشته‌اند، به‌زیرکی و هوش سرشار او و نیروی فکری‌اش اشاره کرده‌اند. رفتاری متین، خدوم با پشتکار فراوان که هرگز به‌ خواری تن نداد و از این نظر شبیه به‌ استاد و مقتدایش قائم‌مقام بود.

امام جمعه داودآباد بیان کرد: شهید بزرگوار نمونه‌ی یک دولتمرد خدوم و متعهد و بسیار پرکار بود. چرا که غیرت مسئولیت داشت و دشواری‌ها و نیرنگ‌ها نیز ایشان را از کار سست و دلسرد نمی‌کرد. تمام وقت خود را به‌ مشکلات کشور می‌پرداخت و خستگی نمی‌شناخت و عزمی راسخ در کار داشت.

وی افزود: اگر تصمیمات مقامات دولتی به‌ نظر او مخالف منافع ملی بود، با تدابیر گوناگون از اجرای آن‌ها سر باز می‌زد و این خصیصه شهید باید سرلوحه کار دولتمردان ما قرار گیرد.

نوروزی در خصوص نحوه‌ی مدیریت امیرکبیر و تاکید بر تدریس آن اظهار کرد: وطن‌پرستی و عشق او به کشور به قدری بود که زمانی که فرمانده سپاه اَرزنةُ الروم از او می‌خواهد تا برای مدت کوتاهی لباس ترکان عثمانی را بپوشد و از حمله اوباش در امان بماند، عصبانی می‌شود و می‌گوید اگر سر از تنم جدا سازند، لباسی را که مخصوص ایرانیان است، از تن بیرون نمی‌آورم.

سیاست امیرکبیر بر پایه توسعه استوار بود

 امام جمعه داودآباد با بیان این‌که به نظر بنده هرکس بخواهد در کشور و در دولت منصبی را بپذیرد باید یک دوره زندگینامه و خدمات امیرکبیر را مطالعه کند؛ تصریح کرد: سیاست امیرکبیر بر پایه توسعه صنعت و پیشرفت کشاورزی استوار بود. همواره تلاش می‌کرد تولید ایرانی افزایش داشته باشد و واردات کاسته شود. راه‌اندازی کارخانه‌های شکر، پارچه بافی، کاغذسازی، فلزکاری، بلور، چینی‌سازی و... در شهرهای ایران از جمله خدمات خالصانه این شهید بزرگ بود.

 وی عنوان کرد: به جهت ارتقاء سطح علمی و دانش فنی دست‌اندرکاران کشور امیرکبیر دستور داد دستگاه‌های جدید را به‌ ایران آورند و از مهندسان و صنعت‌کاران اروپایی بخواهند تا صنایع گوناگون را در ایران آموزش دهند. با شناسایی معادن، اقدام به استخراج فلزات کردند. امیرکبیر در ترویج و تشویق صنعت‌گران مُصِر بود به طوری‌ که عهد بسته بود فردی که هنر نو و صنعت تازه‌ای را خلق می‌کند، پاداش خوبی دریافت کند.

 نوروزی ادامه داد: امیرکبیر اعتقاد داشت که کشور باید استقلال داشته باشد و همه چیز در داخل سرزمین خود تأمین شود، به همین علت برای رونق کشاورزی، اقدامات مطلوبی انجام داد. مانند ایجاد امنیت برای کشاورزان، تشویق آن‌ها به‌صنعتی کردن مسیر تولید، کم کردن مالیات، ساخت سدّ ناصری بر رودخانه کرخه و دو سد دیگر در گرگان و قم، برخی از مهم ترین اقدامات وی برای بهبود وضعیت کشاورزی بود.

 امام جمعه داودآباد اضافه کرد: شهید امیرکبیر ابتکار زیادی برای بالا بردن سطح بهداشت عمومی داشت. به عنوان مثال ایشان آبله‌کوبی را در ایران عمومی ساخت و به‌ دستور ایشان کتاب‌های لازم در این زمینه ترجمه و منتشر شد. آبله‌کوبان را با حقوق کافی، استخدام کرد و به‌ شهرهای ایران فرستاد.

نوروزی بیان کرد: مبارزه با بیماری وبا، ساخت نخستین مریض‌خانه‌های دولتی، تعلیم پزشکان، نظافت شهر و گردآوری بیماران از سطح شهرها، از اقدامات دیگر امیرکبیر در این راستا است.

وی گفت: خدمات ارزنده این خدمتگزار صادق در دوران صدارت به این صورت بود که کتاب‌های فراوانی در موضوعات مختلف از اروپا به‌ ایران آورد. کتاب‌هایی درباره علوم طبیعی، صنعت، زراعت، تجارت، اقتصاد، سیاست، معدن‌شناسی، تربیت حیوانات اهلی و خانگی، پرورش درختان صنعتی و میوه، باغبانی، نظام لشکری و فنون جنگ، طب، دام پزشکی است.

جوانان باید با شخصیت بزرگ آشنا شوند
    
 نوروزی بیان داشت: ایشان ساختن دارالفنون را در برنامه‌های خود قرار داد و برای جلوگیری از ورود اساتید دولت‌های استعماری مثل انگلیسی‌ها و روس‌ها، معلمان اتریشی را استخدام کرد. مدرسه دارالفنون در رشته‌های مهندسی، تاکتیک نظامی، توپ‌خانه، سواره نظام، معدن‌شناسی، طب و داروسازی، با ۱۵۰ دانش‌آموز، شروع به‌کار کرد در حالی که ۱۳ روز قبل، امیرکبیر در باغ فین به‌ شهادت رسید و نتوانست ثمره تلاش‌های خود را در راه اندازی دارالفنون ببیند.

امام جمعه داودآباد خاطرنشان کرد: جوانان و نسل جدید ما باید با شخصیت بزرگ این عالم و سیاستمدار نخبه آشنا شوند و به راستی کشور ما در درون خود قهرمان‌های بی‌نظیری پرورش داده که متاسفانه در شناساندن آن‌ها کوتاهی کرده‌ایم و در فضای مجازی فرزندان ما با قهرمان‌های پوشالی و کاذب و مضر غربی خو گرفته‌اند.

وی گفت: برای اهل فرهنگ و خبر باعث فخر و مباهات است که یکی از اساسی‌ترین اقدامات این شخصیت گران‌سنگ این است که برای بالا بردن سطح اطلاعات و آگاهی جامعه، روزنامه وقایع اتفاقیه را منتشر کرد. که با استقبال زیاد مردم روبرو شد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار