رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-01-16 12:49 شماره خبر : 12621 https://diyareaftab.ir/short/4k8Jz
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی:

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: چالش‌هایی نظیر تأمین آب صنایع همچنان باقی است. انتقال آب از خلیج‌فارس یکی از پیشنهادات مطرح‌شده، اما هزینه‌های بسیار سنگین دارد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» علی جودکی امروز در نخستین جلسه شورای اداری استان مرکزی در سال ۱۴۰۴ گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال، که بر اهمیت تولید تأکید دارد، دستیابی به این هدف نیازمند همدلی و همکاری تمامی دستگاه‌های مرتبط است. 

وی افزود: ایجاد زیرساخت‌های لازم مانند زمین، برق، آب و گاز باید محوریت اقدامات قرار گیرد. این همکاری چندجانبه شرط اصلی تحقق اهداف مورد نظر است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: استان مرکزی، با درایت استاندار و حمایت رئیس‌جمهور، گام‌های ارزشمندی برداشته است؛ به‌خصوص در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی، که امید است تا پایان سال آینده بسیاری از مشکلات در این بخش حل شوند. 

چالش‌های تأمین آب همچنان باقی است

جودکی عنوان کرد: با این حال، چالش‌هایی نظیر تأمین آب همچنان باقی است. انتقال آب از خلیج‌فارس یکی از پیشنهادات مطرح‌شده است، اما هزینه‌های بسیار سنگین دارد.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار موجود میزان مصرف آب در صنایع ۳/۵ درصد و میزان مصرف آب در کشاورزی حدود ۸۰ درصد است که این آمار نشان می‌دهد باید سرمایه‌گذاری در سیستم‌های آبیاری مدرن و صرفه‌جویی در مصرف آب کشاورزی می‌تواند گامی مؤثر در کوتاه‌مدت داشته باشد، علاوه بر این، همکاری دستگاه‌های مرتبط مانند تأمین اجتماعی و امور مالیاتی، به‌خصوص در رعایت بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مؤثر بر تولید، ضروری است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: بررسی‌ها در عملکرد ظرفیت صنایع استان نشان می‌دهد که ۵ درصد صنایع استان با ظرفیت بالای ۹۰ درصد فعالیت می‌کنند. ۱۵ درصد صنایع میان ۷۰ تا ۹۰ درصد دارای ظرفیت هستند و ۱۵ درصد صنایع میان ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند و ۱۰ درصد صنایع زیر ۱۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند. ۵۵ درصد صنایع نیز میان ۱۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند.

جودکی گفت: این ارقام نشان‌دهنده کمبود سرمایه‌گذاری و حمایت‌های بانکی است و مشکلات مربوط به سرمایه در گردش و پایین بودن منابع مالی، مانعی جدی در مسیر فعالیت صنایع است. ارائه تسهیلات بانکی هدفمند می‌تواند این چالش‌ها را کاهش دهد.

وی افزود: بررسی واردات استان در سال گذشته نشان می‌دهد که ۶۲ درصد واردات شامل مواد اولیه یا ماشین‌آلات بوده است که این امر تأکید می‌کند تخصیص ارز باید به سمت حمایت از تولید هدایت شود.

مشکلات بورس کالا در تأمین مواد اولیه 

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: در زمینه تأمین مواد اولیه از بورس کالا، چالش‌هایی نظیر رقابت ناعادلانه و اجرای ناکارآمد دستورالعمل‌ها دیده می‌شود. اقدامات هماهنگ میان دستگاه‌های مسئول برای رفع این مشکلات ضروری است.

جودکی در پایان تصریح کرد: استان مرکزی ظرفیت‌های چشمگیری در تکمیل زنجیره‌های تولید، به‌خصوص در صنایع دارویی و غذایی دارد. با استفاده از توانمندی بخش خصوصی و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف، می‌توان این ظرفیت‌ها را به‌طور کامل به کار گرفت.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.