حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/08/15 شمسی | 2025/11/06 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
مهلت ۲هفته‌ای وزیر بهداشت برای ساماندهی حیوانات خانگی
نماینده مردم اراک در مجلس:

مهلت ۲هفته‌ای وزیر بهداشت برای ساماندهی حیوانات خانگی

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی از تعیین مهلت دو هفته‌ای برای وزارت بهداشت جهت تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های بهداشتی نگهداری و تردد حیوانات خانگی خبر داد.

نادرقلی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»، با اشاره به جلسه اخیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که با حضور وزیر بهداشت برگزار شد، گفت: در این نشست، درباره ضرورت تدوین ضوابط بهداشتی نگهداری و سگ‌گردانی انواع سگ‌سانان و گربه‌سانان در پارک‌ها، فضاهای عمومی و اماکن مسکونی سوالی از وزیر بهداشت مطرح شد.

وی بیان کرد: هدف این است که سلامت عمومی مردم و آرامش اجتماعی در برابر گسترش بی‌ضابطه نگهداری حیوانات خانگی حفظ شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: نگهداری غیرقانونمند این حیوانات، علاوه بر آسیب‌های بهداشتی، از نظر روانی نیز جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. متأسفانه امروز شاهد نگرانی جدی در میان خانواده‌ها، به‌ویژه زنان، کودکان و سالمندان هستیم که از حضور آزادانه سگ‌سانان در فضاهای عمومی احساس ناامنی و استرس می‌کنند.

ابراهیمی با اشاره به مصوبات جلسه مذکور افزود: به وزارت بهداشت دو هفته مهلت داده شد تا دستورالعمل‌های لازم را با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور تدوین و ابلاغ کند. این دستورالعمل باید شامل ضوابط نگهداری، واکسیناسیون، تردد و برخورد قانونی با تخلفات احتمالی باشد.

وی تصریح کرد: چنانچه وزارت بهداشت در زمان مقرر اقدامی انجام ندهد، پرسش رسمی از وزیر به صحن علنی مجلس ارجاع خواهد شد و موضوع را تا حصول نتیجه نهایی پیگیری می‌کنیم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خطرات بهداشتی ناشی از نگهداری بدون نظارت حیوانات خانگی، اظهار داشت: بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان نظیر هاری، کیست هیداتید و برخی عفونت‌های انگلی می‌توانند به راحتی از طریق تماس مستقیم منتقل شوند. این موضوع نه تنها تهدیدی برای سلامت جامعه است، بلکه هزینه‌های درمانی سنگینی نیز به خانواده‌ها و نظام سلامت تحمیل می‌کند.

ابراهیمی بیان کرد: سگ‌گردانی در فضاهای عمومی و آپارتمان‌ها، علاوه بر چالش‌های بهداشتی، با ارزش‌های دینی و عرف اجتماعی ما نیز همخوانی ندارد. ما مخالف حیوان‌دوستی نیستیم، اما تأکید داریم که این موضوع باید در چارچوب قانون، فرهنگ بومی و موازین بهداشتی مدیریت شود.

وی در پایان اظهار کرد: آنچه مجلس و وزارت بهداشت دنبال می‌کنند، برخورد سلبی نیست؛ بلکه هدف، ساماندهی و قانونمند شدن این پدیده است تا هم سلامت جامعه حفظ شود و هم حقوق حیوانات مورد احترام قرار گیرد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!