رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/08/23 Wednesday - 2024 13 November الأربعاء ، 11 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-01-12 18:43 شماره خبر : 4340 https://diyareaftab.ir/short/eolgR 0
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

روز ۱۲ فروردین بالاترین ثمره در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ ۱۲ فروردین روزی که مردم ایران در همه‌پرسی نظام جمهوری اسلامی ایران که دو ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷، برای تعیین نظام جدید حکومتی کشور، به پیشنهاد امام خمینی(ره) در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین ۱۳۵۸ در سراسر ایران و خارج از کشور برگزار و ۹۸/۲ درصد در همه‌پرسی با دادن رأی «آری»، با برقراری نظام جمهوری اسلامی ایران موافقت خود را اعلام کردند.

۱۲ فروردین ثمره انقلاب اسلامی

این روز بسیار مهم و سرنوشت ساز در جمهوری اسلامی ایران و روز جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت است.  

امام خمینی(ره) درس بزرگی به همه مردم داد که این مردم هستند سرنوشت خودشان را رقم می‌زنند و برای خودشان نظامی را تعیین و انتخاب می‌کنند.

۱۲ فروردین نقطه عطفی در تاریخ انقلاب اسلامی ایران است 

محمد جواد یاری کارشناس مسائل سیاسی گفت: ۱۲ فروردین یک نقطه عطفی در تاریخ ایران محسوب می‌شود که سه هویت ایرانی، سیاسی و ملی ما را پوشش می‌دهد و ماندگارترین روز در تاریخ ایران محسوب می‌شود، از این جهت که ملت ایران بعد از ۷ هزار سال حکومت دیکتاتوری و پادشاهی که در آن ظلم و ستم فراوان بود صاحب یک انقلابی شدند که برای آنها دموکراسی و مردم سالاری به ارمغان آورد.

اولین گام نیز در همه پرسی بررسی و برگزار شد یعنی در ۱۲ فروردین سال ۱۳۵۸ حدود دو ماه که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود، مردم به صحنه فراخوانده شدند تا در یک مشارکت عظیمی برای انتخاب نوع نظام سیاسی کشور خود شرکت کنند.

آرای ۹۸ درصدی مردم اولین گام را برداشتند و نظام سیاسی خود را انتخاب کردند و بلافاصله بعد از رفراندوم در همان سال ۵۸، سه انتخاب دیگر نیز برگزار شد و هر سال به طور میانگین مردم انتخابات دیگری برای مجلس ریاست جمهوری، خبرگان رهبری و شورای اسلامی حضور داشتند. لذا ۱۲ فروردین یک نقطه عطفی در تاریخ ایران محسوب می‌شود که سه هویت ایرانی، سیاسی و ملی ما را پوشش می‌دهد جمهوری هویت سیاسی مردم ایران، اسلامی هویت دینی و ایرانی هویت ملی را پوشش می‌دهد.

۱۲ فروردین ثمره انقلاب اسلامی

لذا مشاهده می‌کنید یک استثنا در تاریخ دموکراسی‌های جهان هستیم، در تاریخ دموکراسی‌های جهان دموکراسی ما می‌درخشد و اقداماتی که انجام داده‌ایم در هیچ تاریخ دموکراسی سابقه ندارد، بنابراین ۱۲ فروردین روز مهمی برای مردم است و لذا باید اهمیت و دستاورد این روز ویژه برای مردم تبیین شود.

امام خمینی(ره) با این ابتکاری که انجام داد باعث شد که بعدها راه هرگونه بهانه بسته شود زیرا اگر امام خمینی (ره) آن زمان این کار را انجام نمی‌داد در آینده دشمنان ایران اسلامی می‌گفتند: «که نظام اجباری بوده است».

اولین کشور در تاریخ جهان و دموکراسی هستیم که رفراندوم را برگزار کردیم زیرا هیچ کشوری این اقدام را انجام نداده است. پنج إلی شش ماه بعد از رفراندوم، قانون اساسی در آن زمان بار دیگر به رفراندوم گذاشته شد که در تاریخ بشر هیچ کشوری این اقدام را انجام نداده است.

۱۲ فروردین نقش مردم در هدایت انقلاب اسلامی را نشان می‌دهد 

حجت‌الاسلام محمد سبزی نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم در ۱۲ فروردین ندای مثبتی دادند و بیش از ۹۸ درصد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران رای دادند.

۱۲ فروردین یک رفراندوم بزرگی بود که مردم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به صحنه آمدند و به جمهوری اسلامی ایران آری گفتند. حضرت امام خمینی(ره) فرمودند: «نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش جمهوری اسلامی هست» که جمهوریت آن به خاطر مردمی بودن و مقبولیت آن توسط مردم است. 

۱۲ فروردین نقش مردم در هدایت کشور را نشان می‌دهد و اگر مردم در صحنه نباشند حاکمیت نیز نمی‌تواند کادر خود را انجام دهد و همانطور که امام علی علیه السلام فرمودند: «لَولا حُضُورُ الحاضِرِ، و قِیامُ الحُجَةِ بِوُجودِ الناصِرِ»، اگر مردم نمی‌آمدند و حمایت نمی‌کردند من این افسار شتر خلافت را به گردنش انداختم و به سوی حکومت نمی‌آمدم.

۱۲ فروردین ثمره انقلاب اسلامی

مردم در روز ۱۲ فروردین آمدند و به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران آری گفتند که بحث اسلامیت و جمهوریت آن مطرح است جمهوریت که مردمی بودن آن را نشان می‌دهد و اسلامیت آن مشروعیت نظام است یعنی اگر حکومتی داشته باشیم که مردمی باشد اما اسلامی نباشد مشروعیت سیاسی ندارد.

 حکومت اسلامی باید جمهوری اسلامی باشد تا هم مقبولیت مردم و هم مشروعیت از ناحیه خدا را داشته باشد بنابراین مردم در ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ ندای مثبتی دادند و بیش از ۹۸ درصد به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران رای آری دادند.

هشت سال جنگ تحمیلی و آن خیانت‌های دشمنان داخلی و خارجی ایران و اسلام ایجاد کرده‌اند ولی مردم پای آن عهدی که بسته‌اند، مانده‌اند.

۱۲ فروردین بالاترین ثمره در تاریخ ایران است

مرضیه شوکتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی« دیار آفتاب»؛ ضمن گرامیداشت روز ۱۲ فروردین، اظهار کرد: این روز بسیار مهم و سرنوشت‌ساز در جمهوری اسلامی ایران و روز جمهوریت، اسلامیت و ایرانیت است. 

وی افزود: سالروز اعلام نظام جمهوری اسلامی در سال ۱۳۵۸ یکی از افتخارات مهم نظام و انقلاب اسلامی است و در فاصله کوتاهی حتی کمتر از دو ماه، مرددم غیور ایران، روز‌های دهم، یازدهم و دوازدهم فروردین پای صندوق‌های رای آمدند و به نظام جمهوری اسلامی ایران رای دادند. 

معاون آموزشی حوزه علمیه فاطمه الزهرا‌(س) ساوه گفت: امام(ره) درس بزرگی به همه مردم داد که یکی از آن‌ها اعلامیه مهمی بود که نوشته بود در این کشور همه کاره مردم هستند و این مردم هستند که سرنوشت خودشان را رقم می‌زنند و برای خودشان نظامی را تعیین و انتخاب می‌کنند. 

وی عنوان کرد: روز ۱۲ فروردین بالاترین ثمره در تاریخ ایران است و باید این روز جمهوریت و اسلامیت و ایرانیت را حفظ کنیم. 

شوکتی گفت: نظامی که یک پایه آن جمهوریت و مردم سالاری است و پایه دیگر آن موازین اسلام و اسلامیت و پایه سوم آن ایران است که این سه در کنار هم قرار می‌گیرند و جمهوری اسلامی ایران بر پایه آن تشکیل می‌شود و نام نظام ما هم جمهوری اسلامی ایران است که در قانون اساسی هم در همان اصل اول و مخصوصاً در اصل سوم می‌فرمایند که نام نظام جمهوری اسلامی ایران است و نظام دارای سه رکن مهم لاست که هرکدام اهمیت خاص خودش را دارد. 

شوکتی تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی ایران، دستاورد‌های بسیار زیادی در عرصه‌های گوناگون کسب کرده‌ایم به طور مثال بعد از انقلاب شكوهمند اسلامی، در حوزه ورزش مجموعه‌ای مستقل برای ورزش زنان در نظر گرفته شدو استعداد‌ها شناسایی و شكوفا شدند و همچنین در زمینه‌های علمی نیز پیشرفت چشمگیری داشته‌ایم طوری که ۲۷‌ درصد اعضای هیأت‌علمی دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند و در فضای علمی ایران از جایگاه ویژه برخورد هستند. 

معاون آموزشی حوزه علمیه فاطمه الزهرا(س) ساوه در ادامه گفت: پیروزی انقلاب اسلامی و به دنبال آن تأسیس نظام جمهوری اسلامی، ابعاد تازه‌ای را پیش روی جهانیان قرار گرفته است. 

شوکتی خاطرنشان کرد: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در ترسیم این حقیقت تاریخی چنین می‌گویند که «انقلاب ملت ایران، جهان دوقطبی آن روز را به جهان سه‌قطبی تبدیل کرد و سپس با سقوط و حذف شوروی و اقمارش و پدید آمدن قطب‌های جدید قدرت، تقابل دوگانه‌ی جدید «اسلام و استکبار» پدیده‌ی برجسته‌ی جهان معاصر و کانون توجه جهانیان شد».

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار