رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/08/09 Wednesday - 2024 30 October الأربعاء ، 27 ربيع الآخر ، 1446
ساعت
گزارش «دیار آفتاب» از ظرفیت‌های کشاورزی؛

استان مرکزی با داشتن دو درصد مساحت کشور بیش از دو و نیم برابر نیاز خود محصولات دامی تولید می‌کند که مازاد آن با سایر استان‌ها ارسال و بخشی هم صادرات می‌شود.

به گزارش «دیارآفتاب»؛ استان مرکزی با وجود صنعتی بودن جزو ۱۰ استان برتر کشور در حوزه کشاورزی است.


در دیار آفتاب ۹۰ هزار بهره‌بردار در حوزه کشاورزی فعالیت دارند، که در مجموع ۲۰ درصد شاغلان استان مرکزی را در بر می‌گیرد.

در مجموع سالانه بیش از دو میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در استان تولید می‌شود، که این تولیدات شامل بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصولات زراعی ۴۷۰ هزار تن محصولات باغی و بیش از ۴۴۰ هزار تن محصولات دام، طیور و شیلات است.

 

 

تولیدات کشاورزی استان مرکزی 2.5 برابر مصرف است

 تولید زراعی سالانه استان مرکزی بیش از یک میلیون و 700 هزار تن انواع محصولات است. این تولیدات شامل بیش از 300 هزار تن گندم، 172 هزار تن جو، 120 هزار تن سیب زمینی، 36 هزار تن انواع حبوبات، بیش از 500 هزار تن ذرت علوفه‌ای و 234 هزار تن یونجه آبی است.

خودکفایی استان مرکزی در تولید گندم 

میزان تولید گندم استان مرکزی در سال جاری بالغ بر ۳۰۰ هزار تن بود، که ۲۶۵ تن از این میزان تولیدی به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد. 

میزان گندم مورد نیاز استان مرکزی بین ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن است که استان علاوه بر خودکفایی در مصرف استان، اقدام به صادرات به سایر استان‌ها نیز کرده است.

تولیدات کشاورزی استان مرکزی 2.5 برابر مصرف است

استان مرکزی با داشتن دو درصد مساحت کشور بیش از دو و نیم برابر نیاز خود محصولات دامی تولید می‌کند که مازاد آن با سایر استان‌ها ارسال و بخشی هم صادرات می‌شود.

مرکزی در تامین گوشت معین استان تهران است

 استان مرکزی از نظر تولید گوشت قرمز با تولید ۵۲ هزار تن و مصرف ۱۷ هزار تن رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داده است، مرکزی در تامین گوشت، معین استان تهران است.

همچنین استان با تولید ۵۰ هزار تن تخم مرغ، ۱۶ هزار تن آن را در داخل به مصرف رسانده و مابقی را به سایر استان‌ها صادر می‌کند.

میزان تولید شیر و مصرف داخلی آن در استان نیز به ترتیب ۴۰۰ و ۱۷ هزار تن است.

کیفیت پسته استان مرکزی رتبه برتر را دارد

۱۴ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی استان زیر کشت محصول پسته رفته است و این محصول در استان مرکزی رتبه ششم و از نظر کیفیت رتبه یک کشور را دارد.

بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی زرندیه به کشت پسته اختصاص یافته است و از آنجایی که متوسط کشوری برداشت پسته ۱٫۳ تن در هکتار بوده اما این میزان در زرندیه ۱٫۵ تن در هکتار است.

تولیدات کشاورزی استان مرکزی 2.5 برابر مصرف است

رتبه دوم استان مرکزی در تولید انار در کشور 

سطح باغات استان مرکزی ۱۰۵۰۰ هکتار است که از این سطح ۱۲۰ هکتار نهال و بقیه باغات بارور هستند.

میزان تولید انار استان مرکزی در سال گذشته حدود ۱۷۰ هزار تن بوده است با میانگین ۱۵ هزار کیلوگرم در هکتار، همچنین از نظر سطح و عملکرد انار استان در رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

انار استان شامل انار درجه یک که جنبه صادراتی به خارج از کشور را دارد و حدود ۳۰ درصد انار استان را تشکیل می‌دهد و انار درجه دو که مصرف داخل را دارد حدود ۴۰ درصد انار استان را تشکیل می‌دهد.

تولیدات کشاورزی استان مرکزی 2.5 برابر مصرف است

صادرات ۹۰ درصد ماهیان زینتی کشور از استان مرکزی 

نزدیک به ۱۲۰ گونه ماهی زینتی در استان مرکزی وجود دارد، که در این میان ۶۰ گونه آن تکثیر می‌شود.

افزون بر ۲۰۰ نفر در بیش از ۷۰ واحد تولیدی ماهیان زینتی در استان مشغول به فعالیت هستند که علاوه بر مشاغل خانگی در واحدهای صنعتی متوسط و بزرگ نیز فعالیت دارند.

استان مرکزی رتبه پنجم تولید ماهیان زینتی و رتبه اول صادرات (۹۰ درصد ماهیان زینتی کشور از استان مرکزی) این ماهیان را داراست.

تولیدات کشاورزی استان مرکزی 2.5 برابر مصرف است

محلات پایتخت گل و گیاه ایران

استان مرکزی رتبه اول بخش گل و گیاه را داراست و شهر محلات به‌عنوان پایتخت گل و گیاه مطرح است و سالانه بیش از ۷۰۰ میلیون واحد انواع گل و گیاهان زینتی در ۷۰۰ هکتار از گلخانه‌های تونلی و فضای باز شهرستان محلات تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی می‌شود.

محلات بیشترین سطح زیر کشت و پرورش انواع گل و گیاه زینتی را در کشور دارد و تولید ۳۵۰ گونه مختلف گیاهان زینتی، آپارتمانی و فضای سبز، این شهرستان را به یکی از قطب‌های پرورش و تجارت گل و گیاه ایران تبدیل کرده است.

تولیدات کشاورزی استان مرکزی 2.5 برابر مصرف است

استان مرکزی رتبه دوم تولید لوبیای کشور 

استان مرکزی به‌لحاظ برخورداری از اقلیم آب و هوایی خاص رتبه دوم تولید لوبیای کشور را دارد و سالانه به طور میانگین ۳۴ هزار تن انواع لوبیا در این استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

شهرستان خمین قطب تولید لوبیای استان محسوب می‌شود و شهرستان‌های شازند، اراک و خنداب نیز به ترتیب به لحاظ میزان تولید در جایگاه‌های بعدی قرار می‌گیرند.

متوسط تولید لوبیای استان در هر هکتار دو هزار و ۲۰۰ کیلوگرم است که رکورد برداشت شش هزار و ۴۰۰ کیلوگرمی نیز ثبت شده است.

لوبیای چیتی، سفید و قرمز از جمله انواع گونه‌های لوبیاست که در این استان کشت می‌شود.

این‌ها بخشی از ظرفیت‌های استان مرکزی در حوزه کشاورزی است، با وجود این ظرفیت‌های مهم منطقه، کشاورزان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی و دامپروری دغدغه‌ها و مشکلاتی دارند که با رفع این دغدغه‌ها فرصت برای اشتغالزایی و تولید دانش بنیان فراهم می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار