رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1403/07/27 Friday - 2024 18 October الجمعة ، 15 ربيع الآخر ، 1446
ساعت

یک نهاد صنفی امروز گزارش داد که فقط 7.5 درصد از سیمان مصرفی کشور در سال 1402 صرف پروژه‌های نهضت ملی مسکن شده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ به نقل از فارس سال 99 زندگی‌ام را فروختم تا از دولت خانه بگیرم، حالا بعد از 5 سال مستاجری و دربه‌دری یک تکه زمین را خط کشی کردند و می‌گویند، این زمین شماست، «انشاالله برایتان می‌سازیم». این بخشی از سخنان رضا از معترضانی است که مقابل یکی از اداره‌های وزارت راه و شهرسازی در شهرستان تجمع کرده‌اند.
 
 
بر اساس آمار نهاد صنفی صنعت سیمان پارسال میزان مصرف سیمان ایران از 66 میلیون تن فراتر رفته و از این میزان فقط 5 میلیون تن سهم پروژه‌های نهضت ملی مسکن شده است.5 میلیون تن سیمان برای سفت‌کاری 350 هزار خانه 100 متری یعنی یک سوم تعهد دولت برای تحویل مسکن به مردم لازم است.وزیر راه و شهرسازی مهرداد بذرپاش هفته گذشته 2.5 سال پس از شروع دولت گفته که «2.5 میلیون واحد مسکونی در دست ساخت است». وزارت راه و شهرسازی تاکنون از پیشرفت فیزیکی نهضت ملی مسکن گزارشی منتشر نکرده است.بر اساس برآورد انجام شده برای انجام تعهد سال گذشته دولت در حوزه ساخت مسکن، 20 میلیون تن سیمان لازم بوده و امسال نیز تقاضای سالانه تامین سیمان از طرف وزارت راه و شهرسازی 30 میلیون تن عنوان شده است.
 
 
تسهیلات بانکی عامل مهم در پیشبرد پروژه‌های مسکن است. در حالی‌که قانون همه بانک‌های ایران را مکلف کرده تا 20 درصد از کل وام‌هایشان را برای ساخت مسکن کنار بگذارند اما سهم 18 بانک خصوصی در تامین تسهیلات ساخت مسکن نزدیک صفر است.کارشناس بانک میثم عباسی پرداخت تسهیلات به ساخت مسکن را تورم‌زا دانسته و معتقد است که تسهیلات تکلیفی دولتی از جمله وام ساخت مسکن در قالب قانون جهش تولید مسکن به نظام بانکی تکلیف شده است، به دلیل افزایش نقدینگی زمینه‌ساز افزایش تورم در کشور خواهد شد و زندگی مردم تحت فشار قرار می‌گیرد.در مقابل، کارشناس اقتصادی علی نادری‌شاهی هر افزایش نقدینگی را عامل تورم ندانسته و می‌گوید که اگر نقدینگی به سمت مسکن برود، دولت یک تیر و دو نشان زده و علاوه بر هدایت پول به بخش مولد و بزرگ کردن کیک اقتصاد، با صاحب‌خانه کردن مردم از طریق کاهش تورم مسکن، تورم عمومی را کاهش خواهد داد.
 
 
بر اساس ماده 4 قانون جهش تولید مسکن اگر بانک‌ها وام مسکن پرداخت نکنند، باید معادل تسهیلات پرداخت نشده را مالیات بپردازند. کارشناسان اجرای این ضمانت اجرایی در کنار پیگیری مستمر رئیس‌جمهور در جلسات شورای عالی مسکن را تنها راه نجات نهضت ملی مسکن و صاحب‌خانه کردن مردم می‌دانند.

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار