رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-01-28 11:18 شماره خبر : 12870 https://diyareaftab.ir/short/eqY3E
مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روح‌الله استان مرکزی:

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روح‌الله استان مرکزی گفت: کاهش نرخ باروری در استان مرکزی، زنگ خطری برای آینده اقتصادی و اجتماعی استان است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» زهرا غفاری امروز در اجلاسیه مجمع بسیجیان استان مرکزی در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری مرکزی گفت: جمعیت جوان و نیروی انسانی یکی از ارکان اساسی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هر کشوری است. در سال‌های اخیر، کاهش نرخ باروری و افزایش سن جمعیت به یکی از چالش‌های مهم کشور، به‌ویژه استان مرکزی، تبدیل شده است.

وی افزود: استان مرکزی به دلیل نرخ باروری پایین‌تر از میانگین کشوری، یکی از مناطق سالخورده کشور محسوب می‌شود که اگر این روند ادامه پیدا کند، در آینده مشکلاتی مانند کاهش نیروی کار، افت رشد اقتصادی و افزایش هزینه‌های اجتماعی و درمانی به وجود خواهد آمد.  

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روح‌الله استان مرکزی بیان کرد: کارگروه زن و خانواده در استان مرکزی، با همکاری نخبگان و کنشگران اجتماعی، طرحی جامع تدوین کرده است که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، به افزایش جمعیت، ترویج ازدواج و فرزندآوری کمک کند. این طرح بر پایه فرهنگ‌سازی، اقناع‌سازی و مطالبه‌گری استوار است و سعی دارد از طریق روش‌های علمی و اجتماعی، نگرش جامعه را نسبت به این موضوع تغییر دهد. 

غفاری عنوان کرد: از جمله چالش‌های مهم در این زمینه می‌توان به ضعف در مدیریت سازمان‌های متولی، تغییر سبک زندگی ایرانی - اسلامی، مشکلات اقتصادی و اجتماعی، کاهش نرخ ازدواج و فرزندآوری، نگرش منفی نسبت به فرزندآوری اشاره کرد.  

وی خاطر نشان کرد: این طرح بر چند محور اساسی تأکید دارد که اجرای آن‌ها می‌تواند به حل بحران جمعیت کمک کند که با استفاده از ظرفیت بانوان کنشگر، شناسایی زوج‌های کم‌فرزند، مطالبه‌گری از سازمان‌های دولتی، گفتمان‌سازی و جریان‌سازی رسانه‌ای، بهره‌گیری از زنان فعال، مبلغان مذهبی، اساتید دانشگاهی و گروه‌های تأثیرگذار در جامعه برای تغییر نگرش عمومی استفاده کرد.

مسئول بسیج جامعه زنان سپاه روح‌الله استان مرکزی در پایان تصریح کرد: اجرای این طرح نیازمند همکاری گسترده میان نهادهای دولتی، اجتماعی و مردمی است که با به‌کارگیری ظرفیت‌های مختلف، از جمله بانوان کنشگر، مراکز بهداشتی، نخبگان و رسانه‌ها، می‌توان روند کاهش جمعیت را متوقف کرد و با فرهنگ‌سازی مؤثر، نگرش عمومی نسبت به ازدواج و فرزندآوری را اصلاح نمود. اگر اقدامات لازم در این زمینه به درستی اجرا شود، در آینده شاهد رشد جمعیت، توسعه اقتصادی و پویایی اجتماعی در استان مرکزی و سراسر کشور خواهیم بود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.