بانوی مبارز و فعال انقلاب گفت: روحیه مقاومت و تحمل زنان نسبت به شهادتها در کربلا درس بزرگی بود که اوج صبوری و پایداری در رفتار حضرت زینب(س) تجلی پیدا میکرد که الگوی بانوان است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در سال ۶۱ هجری، در منطقهای به نام کربلا و در نزدیکی رود فرات، حادثهای به وقوع پیوست که تاریخ تا آن زمان مشابه آن را تجربه نکرده بود.
حادثه کربلا تنها یک رویداد حماسی و عرفانی مختص مردان نیست، بلکه نقش زنان در این واقعه به قدری بارز است که میتوان با اطمینان گفت که اگر فداکاریهای آنان نبود، خون امام حسین (ع) هرگز در مسیری درست که پایهگذار یک انقلاب و موجب جاودانگی آن شد، جاری نمیشد.
زنان در واقعه کربلا نقشهای متعددی و بسیار حیاتی را ایفا کردند.
یکی از مهمترین وظایفی که بهویژه برعهده حضرت زینب(س) و خانواده امام حسین(ع) قرار داشت، این بود که وقایع کربلا را برای دیگران روایت کنند، پیام آن حضرت را به همه منتقل نمایند و تلاش کنند تا یاد حادثه کربلا همواره زنده بماند.
هرچند وظیفه جهاد و مبارزه با دشمن از دوش زنان برداشته شده بود با این حال، برخی از زنان حاضر در صحنه کربلا با شرکت در میدان نبرد و مقابله با دشمن، نام خود را برای همیشه در تاریخ جاودانه کردند.
احیای مظاهر و نشانههای اسلام اصیل و ناب محمدی، اصلاح و بهبود وضع مردم سرزمینهای اسلامی، مبارزه با ستمگران اُموی جهت تأمین امنیّت برای مردم ستمدیده، فراهم ساختن بستری مناسب برای عمل به احکام و واجبات الهی، امر به معروف و نهی از منکر و عمل به سیره رسولخدا(ص) و امیرالمؤمنین(ع) همانند برپایی نماز و پرداخت زکات، از اهداف قیام امام حسین(ع) است.
در این خصوص گفتگویی با اشرف جواهری، فعال انقلابی و مشاور امور بانوان و خانواده نماینده ولیفقیه در استان مرکزی، در پایگاه خبری دیار آفتاب انجام شد که به شرح زیر است.
سوال: نقش و جایگاه زنان در حماسه عاشورا و پس از آن چگونه است؟
اشرف جواهری گفت: از عاشورا و عاشوراییان بسیار گفتند و شنیدهایم ولی نقش بی بدیل زنان کربلا را در خلق صحنههای ایثار و شهادت نمیشود نادیده گرفت.
وی بیان کرد: خیلیها تلاش میکنند تاریخ عاشورا را مردانه مطرح کنند اما به حق تاریخ عاشورا تاریخی زنانه و مردانه است.
مشاور امور بانوان و خانواده نماینده ولیفقیه در استان مرکزی عنوان کرد: در واقعه عاشورا هم نقش حضرت زینب(س) به عنوان قافله سالار و هم نقش امام حسین(ع) و یارانشان پررنگ است.
جواهری اظهار کرد: در شکوفایی و به بار نشستن نهال آگاهی و قیام در طول تاریخ اسلام بهویژه تاریخ تشیع زنان از سهم بسیار شایستهای برخوردار بودند و عاشورا نیز برههای از همین تاریخ سراسر صبر ایثار، مقاومت و خودآگاهی است.
وی خاطرنشان کرد: زنان مسلمان از بدو پیدایش اسلام به جهان نشان دادند که از آگاهی، شناخت و شعور ویژهای برخوردارند و نقش زنان در حماسه عاشورا همچون خود عاشورا جاوید خواهد ماند و آنان برای همیشه تاریخ بهترین الگوی ایمان، ایثار، اخلاص و فداکاری است.
این بانوی فعال انقلابی تصریح کرد: بعد از واقعه عاشورا با وجود شرایط سخت جسمی و روحی بانوان که باید از اندیشه، کلام و احساس یاری کنند، رسالت سنگین بانوان کاروان حسینی(ع) تازه آغاز میشود و حضرت زینب(س) با خطبههای پرشور خود مردمی را که در عمق نادانی به سر میبردند از حقانیت راه امام حسین(ع) و مظلومیتشان آگاه میکردند که همه اینها به رهبری حضرت زینب(س) بود که به نشر معارف اسلام و رساندن پیام عاشورا پرداختند تا اسلام را از نابودی و زوال نجاد دهند.
جواهری بیان کرد: اصلیترین وظیفه حضرت زینب(س) بعد از ظهر عاشورا آشکار میشود و اگر ایشان نبودند، نه تنها انقلاب امام حسین(ع) دستخوش تحریف میشد، اسلام نیز در معرض خطر جدی قرار میگرفت.
وی عنوان کرد: حضور و نقش عظیم حضرت زینب(س) در نهضت کربلا منحصر به بعد از قیام عاشورا نیست، بلکه از ابتدای راه حضور فعال و تعیین کننده در انقلاب امام حسین داشتند.
مشاور امور بانوان و خانواده نماینده ولیفقیه در استان مرکزی، همیاری حضرت زینب(س) با امام حسین(ع) در انجام مسئولیتها را بزرگترین بخش کار حضرت زینب(س) تا قبل از ظهر عاشورا دانست و اظهار کرد: حضرت زینب(س) به عنوان امین امام حسین(ع) بخش وسیعی از مسئولیتها و امور کاروانیان را برعهده داشت تا امام فرصت بیشتری برای آمادهسازی قیام داشته باشند.
جواهری خاطرنشان کرد: مشارکت زنان در جهاد، شرکت در جبهه پیکار، همدلی، همراهی با نهضت امام حسین(ع) و مشارکت در ابعاد مختلف از جلوههای بسیار ارزشمند است.
وی تصریح کرد: یکی از نکات مهم در واقعه عاشورا سپس برا نگهداشتن اسلام به عنوان یک امر بسیار حیاتی که مورد توجه است آموزش صبر است.
بانوی مبارز انقلابی بیان کرد: روحیه مقاومت و تحمل زنان نسبت به شهادتها در کربلا درس بزرگی بود که اوج صبوری و پایداری در رفتار حضرت زینب(س) تجلی پیدا میکرد.
جواهری عنوان کرد: اگر افشاگریهای حضرت زینب(س) و سایر زنان از واقعه عاشورا نبود، اصل اسلام و موضوع کربلا در تاریخ پاک میشد.
وی اظهار کرد: در بسیاری از جنگها حضور و تشویق مردان به جنگ توسط زنان انجام میشد و زنان بودند که رزمندگان را روحیه میبخشیدند که در کربلا نیز به همین شکل بود.
مشاور امور بانوان و خانواده نماینده ولیفقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد: رسیدگی به بیماران و مداوای مجروحان از نقشهای دیگر زنان در جبههها از جمله عاشورا است و نقش پرستاری و مراقبت حضرت زینب(س) از امام سجاد(ع) یکی از نمونههای بارز این مسئله است.
سوال: نقش زنان در احیای امر به معروف و نهی از منکر در قیام عاشورا چیست؟
جواهری گفت: فلسفه قیام عاشورا بحث معروفات و بازدارندگی از منکر است و زنان و دختران در جامعه اسلامی نقش کلیدی و مؤثری در ترویج امر به معروف ایفا میکنند که این نقش باید گسترش یابد.
وی بیان کرد: در کنار امر به معروف و نهی از منکر در جامعه باید کارهای درمانگری بازدارندگی از منکرات نیز انجام گیرد.
بانوی مبارز انقلابی عنوان کرد: بهترین راه برای انجام امر به معروف و نهی از منکر، نظارت عمومی در ترویج خوبیها و کاهش بدیهاست، که از این رو، داشتن مهارت، ذوق و هنر برای نزدیک کردن نظرات مخالف به خود، امری ضروری به شمار میآید.
سوال: در خصوص معرفی الگوهای معاصر زن مسلمان ایرانی در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به عنوان تربیتشدگان مکتب زینبی نظرتان چیست؟
جواهری گفت: بانو مجتهد امین ۹۶ سال زندگی کرد و به درجه اجتهاد رسیدند و قلههای انسانیت را یکی پس از دیگری طی میکند و ایشان در اوایل انقلاب توجه ویژهای به امام خمینی(ره) داشتند.
وی بیان کرد: بانو دباغ یکی از بانوان انقلابی که هم به خانواده و هم به مسائل ولایی اهمیت میدادند.
مشاور امور بانوان و خانواده نماینده ولیفقیه در استان مرکزی عنوان کرد: شهلا حبیبی، بانوی متدین پرتلاش و کوشا اولین مشاور رئیس جمهور بود.
جواهری اظهار کرد: مریم مجتهدزاده همسر خبرنگاری که در بیروت ربوده شدند و زهره طبیبزاده از شخصیتهای برجسته دوران دفاع مقدس از الگوهای معاصر زن مسلمان ایرانی در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به عنوان تربیتشدگان مکتب زینبی است.
وی خاطرنشان کرد: عمده عمل انسان بعد از ایمان تحصیل و اخلاق است و اگر کسی بتواند صفات صبوری و شهوانی را تحت اطاعت عقل بیاورد و آنها را معتدل قرار دهد، عدالت پیدا میکند و بعد از آن صفات تقوا ایجاد میشود و اگر از روی ایمان این صفات واقع شود انسان کامل و مومن میشود.
انتهای خبر/
- ۹۰ درصد پروژهای نیمه تمام افتتاح شدهاند
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- وظيفه دانشجويان تبيين حقيقت است
- نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- تجمع ملی «اشک نیل» در اراک
- کوتاهی شهرداری در تامین زیرساختهای کوی کوثر
- ادارات موظف به نصب پنل خورشیدی هستند
- گفتگو با فاتح ۳۲ قله
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
- اجرای نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج استان مرکزی
- اختتامیه رویداد ملی تولید محتوای استان مرکزی
- ترورسیم تهدیدی برای حقوق بشر
- تشییع پیکر «شهید گمنام» در مسجد کوثر
- فرمانده تیپ مردم پایه ۷۱ روحالله معرفی شد
- «اسد» به آمریکا تکیه کرد نابود شد
- نقش حضرت زهرا (س) در دفاع از اسلام
- برگزاری تجمع بانوان فاطمی «اشک نیل» در اراک
- ۱۱۰ مدالآور ورزش استان مرکزی تجلیل میشوند
- پیدا و پنهان سقوط سوریه
- فاز 3 پروژه شهید سلیمانی آماده تحویل است
- اخبار دیار آفتاب در هفته اخیر
- سرپرست دانشگاه تفرش معرفی شد
- شهید سلیمانی نماد فداکاری بود
- برگزاری مسابقات کاراته در ساوه
- مسابقات طنابکشی کارگران کشور آغاز شد
- استکبار بهدنبال نابودی مقاومت است
- کمبودی در بازار سیب زمینی نداریم
- گرامیداشت هفته زن در خنداب
- در خط حمله ایرادهای زیادی داریم
- ورود موج بارشیهای سنگین برف و باران
- آلومینیوم به مصاف ملوان میرود
- اوجگیری اسلامهراسی در انگلستان
- شرایط سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر تسهیل شود
- یک قدم از خط ولایتفقیه دور نشوید
- سوره فاطر آیات ۳۱ تا ۳۸
- سوره «فاطر» آیات ۱۹ تا ۳۰
- امدادگران کمیجانی در یادواره ۵۵ شهید امدادگر
- برگزاری پنجمین روز هفته فرهنگی خمین
- عبور از بحران ناترازی با صرفهجویی
- پشت پرده وعدههای نمایشی ترامپ
- یادواره ۵۵ شهید امدادگر استان مرکزی
- خطر شيوع آنفلوانزا جدی است
- اصناف در مدیریت مصرف انرژی نقش موثری دارند
- برگزاری یادواره ۵۵ شهید امدادگر استان مرکزی
- ثبتنام اعتکاف در فراهان آغاز شد
- مردم در حوزه مدیریت بحران پیشگام هستند
- امام خمینی (ره) مردمی بود
- آماده میزبانی از استقلال- سپاهان هستیم
- قادریم شناورهایی از جنس آلومینیوم بسازیم
- مشاهده بیشتر