درباره نویسنده
دیار آفتاب گزارش میدهد؛
محلات شهر گردشگری خوش آب و هوا

شهرستان محلات به واسطه تاریخ غنی، خوش آب و هوا، طبیعت چشمنواز و مزارع بزرگ پرورش گل به یک منطقه توریستی در استان مرکزی تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ شهرستان محلات یکی از شهرستانهای استان مرکزی ایران است و به واسطه تاریخ غنی، آب و هوای مطبوع، طبیعت چشمنواز و مزارع بزرگ پرورش گل به یک منطقه توریستی در استان مرکزی تبدیلشده است.
محلات جمعی از محلههای کوچکتر است که از گردهمایی آنها، شهر محلات شکل گرفته است.
این محلههای کوچک درواقع همان روستاهای پیل پایان، ریوکان، زنجیردان و گوشه است که در به وجود آمدن محلات نقش اساسی داشتند.
این شهرستان سالهاست که به واسطه مزارع بزرگ پرورش گل و گیاه در ایران شهرت یافته است و در طول سال بیش از صدها میلیون دلار گل به شهرها و کشورهای دیگر صادر میکند.
بوستان سرچشمه محلات
بوستان سرچشمه محلات، از جاهای دیدنی این شهر است. این بوستان زیبا را میتوان نمادی از شهر زیبای محلات دانست.
شهر محلات خود بهدلیل داشتن هوای پاک، طبیعت زیبا و پرورش گلهای رنگارنگ و زینتی عنوان هلند ایران را به خود اختصاص داده است.
بوستان سرچشمه محلات یکی از جاذبههای گردشگری طبیعی و مکان های دیدنی استان مرکزی است.
این مکان را بوستان سرچشمه نام نهادهاند، چون این سرچشمه از چشمههای پرآب استان مرکزی است که در شمال شهر محلات و در دامنه رشتهکوه هفتاد قله قرار دارد. این سرچشمه در بلندترین نقطه شهر محلات از لحاظ ارتفاع، قرار گرفته است و آب این چشمه علاوهبر استفاده در بوستان و آبیاری فضای سبز پارک سرچشمه، به مصارف کشاورزی نیز میرسد و آب شرب مردم نیز از همین محل، تامین میشود.
فضای طبیعی بوستان سرچشمه از درختانی تنومندی که عمدتا نیز چنار هستند، فضای سبز چمن و یک دریاچه تفریحی تشکیل شده است.
از مناظر زیبایی که در بوستان محلات میتوان دید وجود گلهای رنگارنگ و بسیار زیبا در این مکان است که زیبایی و رویایی بودن این مکان را چندین برابر میکند.
معروف بودن شهر محلات به شهر گل، دلیلی بر وجود گلهای زیبا و خاص، در این مکان تفریحی است.
اغلب گلهایی که در این بوستان دیده میشود، همان گلهای پرورشی هستند که در باغهای گل شهر محلات وجود دارند، بنابراین این بوستان زیبا را میتوان یکی از مکانهای پرورش گل در محلات نیز دانست.
یکی دیگر از دلایلی که سبب پرطرفدار بودن بوستان سرچشمه محلات میشود، هوای تمیز و پاکی است که در این مکان تفریحی دیده میشود.
بهرغم آلودگی که در شهر اراک و دیگر شهرهای صنعتی استان مرکزی دیده میشود، شهر محلات هوایی بسیار پاک و تمیز دارد و بهویژه بوستان سرچشمه بهدلیل وجود درختان تنومند، چمن و چشمه آب، پاکترین هوای این شهر را از آن خود کرده است.
این منطقه را میتوان یکی از پرگردشگرترین مناطق محلات بهویژه در نوروز و ایام تعطیل سال، دانست که توانسته است علاوه بر گردشگران داخلی، گردشگران و طبیعتگردان خارجی نیز را به دیدن خود جذب کند تا از هوای دلنشین آن بهرهمند شده و اوقات خود را در این بوستان به سر کنند.
منطقه توریستی و پرطرفدار سرچشمه امروزه پربازدیدترین مکان در استان مرکزی است.
فضای پارک در برخی جاهای آن بهصورت سنتی طراحی شده و امکاناتی در آن به کار گرفته شده است تا علاقهمندان به فضاهای سنتی، بههمراه دوستان یا خانوادههای خود، بتوانند از آن حداکثر استفاده را کرده و بیشترین لذت را در این مکان ببرند.
در این پارک امکانات تفریحی برای استفاده از آب وجود دارد و شرایط قایقسواری در آب چشمه این پارک معمولا فراهم است.
کسانی که قصد اقامت چند ساعته یا ماندن در شب در این مکان را دارند، معمولا از چادرهای مسافرتی در سکوهای تعبیه شده در این مکان، استفاده میکنند.
دهکده گل و گیاهان زینتی محلات
دهکده گل و گیاهان زینتی محلات دارای وسعتی ۱۱۰ هکتاری است و بهعنوان بزرگترین دهکده پرورش گل در کل کشور شناخته میشود. این دهکده که از جاذبههای گردشگری محلات به حساب میآید، مکانی برای پرورش، تهیه و توزیع انواع گلهای زیبا در شهر محلات است و بهشتی برای دوستداران گل به شمار میرود.
امامزاده خورهه
آستان امامزادگان ابوالقاسم، اسحاق و حکیمه خاتون که با نام امامزاده خورهه نیز شناخته میشود، در شمال غربی روستای خورهه، از توابع شهرستان محلات قرار دارد و مدفن سه تن از فرزندان امام موسی کاظم (ع) است.
این امامزاده گنبدی مخروطی دارد و سقف آن تیرپوش است. دو سنگ قبر در وسط بقعه دیده میشود که روی یکی نام حکیمه خاتون و روی دیگری نام شاهزاده اسحاق را میتوان مشاهده کرد.
این امامزاده بهعنوان یکی از مکانهای دیدنی محلات بین گردشگران شناخته میشود.
چشمههای آبگرم محلات
آب گرم محلات از چشمههای شفابخش ایران است که خاصیت درمانی فوقالعادهای دارد. این جاذبه طبیعی، نقش موثری در گردشگری سلامت ایران ایفا میکند.
تاریخچه استفاده از آبگرم برای درمان امراض پوستی و استخوانی در کشور، به زمانهای قدیم بازمیگردد.
آب گرم محلات، یکی از جاهای دیدنی محلات است که بهدلیل خاصیت درمانبخشی متنوع و قابلتوجه، گردشگران بسیاری را از سراسر ایران و از راههای دور و نزدیک جذب خود میکند.
آبگرم محلات، مجموعهای شامل ۶ چشمه آبگرم به نامهای حکیم، شفا، دنبه، سودا یا بختیاری، سلیمانیه و روماتیسم در ارتفاعات شمال شرقی محلات است.
عمق این چشمهها، در بخشهای مختلف، با هم متفاوت است و در برخی نقاط به ۲۰,۰۰۰ متر نیز میرسد. دمای آب گرم محلات نیز متناسب با عمق و سرعت آب، گاه از ۵۰ تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد متغیر است.
چشمههای آب گرم محلات، آبهای زیرزمینی هستند که بهدلیل فشار لایههای زیرین زمین، با سرعت متفاوت به سطح زمین میرسند.
حرارتی که در لایههای عمقی زمین وجود دارد، مواد معدنی و سولفات کلسیم را در خود حل میکند. وجود این مواد معدنی در آب است که خاصیت درمانی به آن میبخشد.
آب گرم محلات از نوع چشمههای آب گرم عمقی است که از بخار خمیره سنگهای سوزان داخل پوسته زمین شکل میگیرد و به سطح زمین میرسد. این آب گرم جزو دسته آبهای هیپرترمال است و بیشتر ترکیبات آن از سولفات کلسیم تشکیل میشود.
با توجه به خاصیت درمانی آبگرم محلات، گردشگران زیادی از سراسر ایران برای استحمام در آن و استفاده از خاصیت درمانی چشمهها به این منطقه سفر میکنند.
آتشکده آتشکوه محلات
آتشکده آتشکوه یکی از آثار بهجای مانده از دوران باستان در ایران است. این آتشکده از جاهای دیدنی استان مرکزی به شمار میآید که در نزدیکی شهر نیمور قرار گرفته است.
این بنای باستانی چهارطاقی داشته که دارای ستونهای سنگی استوانهای شکل بوده که روی هم استوار میشدند. بنای آتشکده اتاقهایی سرپوشیده داشت.
در این آتشکده محلی برای برافروختن آتش در نظر گرفته شده بود. این آتشکده در محلی قرار گرفته که بسیار سرسبز است.
آتشکده آتشکوه که از جاهای دیدنی محلات به شمار میرود و در روستای آتشکوه قرار دارد، در حال حاضر خاموش است. بنای آتشکده بهصورت تخریب شده درآمده و تنها ستونهایی از آن برجای مانده است.
این آتشکده خاموش در پنج کیلومتری راه نیمور به دلیجان در نزدیکی روستای آتشکوه است. آتشکده در ۱۳کیلومتری شهر محلات در دامنه کوه آتشکوه و در کنار رودخانه آتشکوه قرار گرفته و مساحتی حدود ۶۰۰ متر مربع را به خود اختصاص داده است.
درازای این بنا حدود ۴۰ متر و پهنایش در بخش شرقی حدود ۶۰ متر و در بخش غربی حدود ۲۵ متر است. دو تالار شرقی و غربی و یک راهرو، سه قسمت اصلی تشکیلدهنده این بنا هستند.
تالار شرقی که به نظر تالار اصلی باید باشد، محل قرار گرفتن آتشدان و محلی برای نیایش بوده که خود شامل یک تالار مربع شکل با اضلاع ۱۲ متر و ۶۰ سانتیمتر است. چهار ستون ۶ متری که از سنگ و ساروج شناخته شدهاند، نگهدارندهای مستحکم برای طاق این تالار هستند که گنبد و طاق بنا بر آنها استوار شده است.
این اثر تاریخی هموراه مورد توجه علاقهمندان به گردشگری و بازدید از آثار تاریخی باستانی و معماری ایران بوده است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- ابهت آمریکا و رژیم صهیونیستی شکسته شد
- فتح تاریخی ایران در نبرد نابرابر
- مقاومت را از مکتب امامحسین (ع) آموختهایم
- عاشورا مکتبی زنده برای همه عصرها است
- مسیر خدمت به مردم باز است
- راه امام حسین (ع)، مسیر عزت امت اسلامی
- روایت اشک و اتحاد در اجتماع عاشورائیان
- تعزیه حماسی گروه خاک در ساوه
- نوجوانانی که چادر عاشقی برپا کردند
- شور حسینی در مساجد ساوه
- مشاهده بیشتر