رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1403/09/02 Friday - 2024 22 November الجمعة ، 20 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-09-02 05:05 شماره خبر : 9627 https://diyareaftab.ir/short/Ng3r9 0
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

اگر کشوری ۵ تا ۱۵ درصد از جمعیت خودش را در تشکل‌های بسیج سازماندهی کند آن جامعه مستحکم می‌شود و هیچگاه در برابر تهدیدات دشمنان خود سر خم نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷، با پیروزی انقلاب، مردم باید خودشان کشورشان را مدیریت می‌کردند و دیگر منتظر کسی نبودند تا برایشان کاری انجام دهد.

هنوز بسیاری از افراد مسلح بودند و در نقاط مختلف کشور، بقایای رژیم شاه باقی مانده بودند که برای انقلابیون نقشه می‌کشیدند.

همچنین گروه‌های مسلحی مانند چریک‌های فدایی خلق و مجاهدین خلق که پیش از انقلاب با رژیم مبارزه می‌کردند، نیز وجود داشتند.

از همه چیز مهم‌تر، امنیت بود. جوانان هر محله دور هم جمع می‌شدند و شب‌ها در کوچه‌ها و خیابان‌ها گشت می‌زدند تا از آسایش مردم محافظت کنند و آن‌ها نام گروه خود را کمیته گذاشتند.

بسیج نقطه امن جامعه

سال ۱۳۵۸ آغاز شد و مردم از وقایع پیش‌رو بی‌خبر بودند. در اوایل این سال، گنبدکاووس به شدت شلوغ شد. به نام خلق ترکمن، تجمعات سیاسی برگزار کردند که به درگیری و زد و خورد انجامید و چند نفر از مردم جان خود را از دست دادند.

پس از ۲۰ روز، اوضاع گنبدکاووس به آرامش رسید، اما این تنها آغاز یک سال پر از حوادث بود. هنوز یک ماه از سال نگذشته بود که ترور شخصیت‌های مطرح و تأثیرگزار در پیروزی انقلاب اسلامی شروع شد و گروه‌های منافق، مسئولیت این ترورها را برعهده گرفتند.

بعد از این اتفاقات و ناامنی‌های پی‌درپی امام خمینی (ره)  در تاریخ ۵ آذر ۱۳۵۸ فرمان تشکیل یک سازمان اجتماعی و انقلابی به نام بسیج را صادر کرد تا همه مردم از امنیت کشور دفاع کنند و فضا را برای دشمنان ناامن سازند.

از جمله وظایف بسیج می‌توان به جذب، آموزش و سازماندهی ارتش بیست میلیونی، تأمین نیروی یگان‌های رزمی و فرهنگی مانند سوادآموزی، جهاد سازندگی، بهداشت، درمان، تأمین امنیت و همچنین دفاع محلی و مقاومت مردمی اشاره کرد.

بسیج نقطه امن جامعه

بسیج پیش از آنکه به یک نهاد سازمان‌یافته تبدیل شود، به عنوان یک الگو و مدل برای مدیریت انقلاب و کشور شناخته می‌شد. این مفهوم در ادبیات مربوط به انقلاب‌ها به عنوان حرکتی مردمی، نهضتی عمومی، قیامی توده‌ای و موارد مشابه مطرح می‌گردد.

بحران وضعیتی است که تنش‌آور بوده و پیش‌بینی و انتظار آن ممکن نیست، این وضعیت نیازمند واکنشی سریع و مناسب است که روش‌های موجود برای پیشگیری و سازگاری قادر به پاسخگویی به آن نیستند و همچنین تهدیدی برای ارزش‌ها، اهداف و فرضیات فعلی به شمار می‌روند.

بسیج که از دل جامعه شکل گرفته است، نه تنها در مواجهه با بحران‌های خارجی نقش مهمی دارد، بلکه در بحران‌های داخلی نیز وظیفه ویژه‌ای را برعهده خواهد گرفت.

بسیج نقطه امن جامعه

بسیج اندیشه‌اش را به کشورهای اروپایی و دانشگاه‌های جهانی منتقل کرد، جایی که در آن مناطق برای مقابله با استبداد، تظاهراتی برگزار می‌کنند. این تظاهرات که از دل جوامع گوناگون علیه رژیم کودک‌کش صهیونیستی شکل می‌گیرد، به معنای یک حرکت عمومی و جهاد در راه آزادی‌خواهی است.

برخی از مسئولان استانی در خصوص جایگاه ارزشمند بسیج مطالبی را مطرح کرده‌اند که به شرح زیر است.

بسیج نقطه امن جامعه

بسیج یکی از عوامل اصلی استحکام جمهوری اسلامی ایران

حجت‌الاسلام سید محسن حسینی‌ دیباجی، نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه روح‌الله استان مرکزی گفت: بسیج مردمی است و برای خود مردم است.

وی افزود: جایگاه بسیج از نظر ارزش معنوی بسیار بالاست، وعده‌گاه الهی و رکن اصلی ملت‌سازی است.

نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه روح‌الله استان مرکزی بیان کرد: بسیج در جهان تحول جدیدی را ایجاد کرده است و باعث شده است مردم دنیا در جوامع خود باهم در یک گروه به دنبال آزادی‌خواهی و برپایی عدالت باشند.

حسینی‌ دیباجی عنوان کرد: بسیج از نظر ساختار سیاسی مدافع انقلاب اسلامی است، بنابراین اصل شکل‌گیری و حرکت انقلاب اسلامی ایران از بسیج است.

بسیج نقطه امن جامعه

وی با اشاره به تأثیرگزاری الگوی عدالت‌خواهی امام خمینی (ره) در سطح جهان اظهار کرد: شکل‌گیری گروه‌های جهادی در جهان از تشکل‌های بسیجی کشور ایران الگو گرفته است، به همین جهت تمام دنیا با بهره‌گیری از اقدامات رهبر کبیر انقلاب اسلامی امام خمینی (ره) به‌دنبال ملت‌سازی و امت‌سازی هستند.

نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه روح‌الله استان مرکزی خاطرنشان کرد: اگر کشوری ۵ تا ۱۵ درصد از جمعیت خودش را در تشکل‌های بسیج سازماندهی کند آن جامعه مستحکم می‌شود و هیچگاه در برابر تهدیدات دشمنان خود سر خم نمی‌کند.

حسینی‌ دیباجی تصریح کرد: از علت‌های موفقیت، دوام و قوام نظام جمهوری اسلامی ایران، داشتن ریشه چند هزار ساله کشور و رسم‌الخط فارسی، داشتن کامل‌ترین دین واحد یعنی اسلام، وجود رهبری توانمند و مقتدر که توانسته است جایگاه ملت ایران را بالاتر ببرد و حضور بسیج در همه عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نظامی است.

وی بیان کرد: راهبرد اصلی بسیج، مقاومت، سازش‌پذیدی و ایجاد روحیه نشاط در جامعه است، بنابراین دلیل وجود دشمنان گوناگون برای کشور اسلامی ایران، به‌جهت داشتن نیروهای بسیجی فعال است که مقوم جامعه‌اند.

بسیج نهادی است که به پرورش انسان‌های بااخلاق و متعهد می‌پردازد

حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی نماینده سابق مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: بسیج، پناهگاه دلدادگان و محفل عاشقان است و نمادی از یک فرهنگ و باور عمیق به شمار می‌آید.

وی افزود: فرهنگی که در تمام جوانب آن عطر دل‌انگیز اخلاص به مشام می‌رسد و شامل تمامی مکان‌ها، زمان‌ها و اقشار مختلف مردم می‌شود.

نماینده سابق مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: محفل بسیج یک محفل گسترده است که همگان را به‌سوی خود فرا می‌خواند و هر کسی که دل در گرو اسلام ناب دارد و برای کاری مجاهدانه تلاش می‌کند، بسیجی است.

بسیج نقطه امن جامعه

سلیمی عنوان کرد: بسیجی فردی است که در میدان‌های دشوار حاضر می‌شود و از قله‌ها و دره‌ها هیچ ترسی ندارد، او همواره به سمت قله‌ها نگاه می‌کند و برای دستیابی به آن‌ها تمام تلاش خود را به کار می‌گیرد. بسیج یک مکتب انسان‌ساز است که بر اساس نیازها وارد عرصه می‌شود و همواره آماده فداکاری و کوشش است.

وی اظهار کرد: بسیج همان جمعی است که در عرصه تاریخ برای انجام وظیفه و مقابله با قدرت‌های استکباری در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند.

نماینده سابق مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بسیجی فردی است که به خودسازی پرداخته و دارای بصیرتی بسیار بالا است و او را نمی‌توان در یک مکان یا فعالیت خاص محدود کرد، بلکه همواره با نگاهی تیزبین، عرصه‌های مختلف را زیر نظر دارد و به انجام وظایف شرعی خود می‌پردازد.

سلیمی تصریح کرد: بسیجی نیرویی است که توانسته است قدرت ظاهری استکبار را به چالش بکشد و نوعی تحول در تاریخ ایجاد کند. اکنون بیش از هر زمان دیگری به بسیج و بسیجیان نیاز داریم. درود بر بسیجیان خالص که همواره بدون هیچ گونه چشم‌داشتی در تمامی عرصه‌ها برای دفاع از اسلام ناب در میدان حضور دارند.

بسیج در حمایت از انقلاب جانفشانی می‌کند

سردار محسن کریمی فرمانده سابق سپاه روح‌الله استان مرکزی گفت: فرهنگ بسیجی در حقیقت یک فرهنگ جهادی و مشارکتی به شمار می‌آید و با توجه به تجربیات حضرت امام خمینی (ره) در طول تاریخ، بسیج به عنوان یک نیروی مردمی و حزب‌اللهی شناخته می‌شود که در زمینه‌های جهادی و در مواجهه با چالش‌ها، نقش مؤثری ایفا می‌کند.

وی افزود: حضرت امام خمینی (ره) در سال ۵۸ فرمان تشکیل بسیج را صادر کردند تا این نهاد بتواند به صورت ساختاری، سازمانی و با انسجام عمل کند. بسیج در واقع یک مجموعه مردمی است که به سپاه متصل شده و مأموریت آن دفاع از ارزش‌های انقلاب و پیشبرد آن است. سپاه نیز همواره در تلاش است تا موانع پیشرفت انقلاب را برطرف کند.

بسیج نقطه امن جامعه

فرمانده سابق سپاه روح‌الله استان مرکزی بیان کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در تمامی حوزه‌های اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی، بهداشت، سلامت و امنیت فعال است. بخش عمده‌ای از این فعالیت‌ها توسط بسیج، که در گمنامی و مظلومیت به سر می‌برد، انجام می‌شود و این نهاد هر آنچه در توان دارد برای پیشبرد اهداف انقلاب و جامعه اسلامی به کار می‌گیرد.

کریمی عنوان کرد: بسیج لشکری است که بخاطر خدا شکل گرفته سازمان پیدا کرده و بخاطر خدا و ارزش‌های الهی قدم برمی‌دارد. سازمان‌ها پیش از ماموریت ابتدا نیروی انسانی سپس بودجه و تجهیزات را دنبال می‌کنند و اگر امکانات داشته باشند اقدام می‌کنند، اما بسیج با کمترین و حتی با دست خالی تنها با توکل به خدا در ماموریت‌ها ورود پیدا کرده و منشا اثر بوده است.

فرمانده سابق سپاه روح‌الله استان مرکزی اظهار کرد: بسیج در مسائل اجتماعی و حل مشکلات و حوادث با تدبیر عمل کرده و در زمینه‌های جنگ، توسعه و اقتصاد کشور نقش کلیدی ایفا کرده است. به همین دلیل، در قالب قرارگاه خاتم الانبیاء و بسیج سازندگی و دیگر نهادها، بسیج همواره در خدمت انقلاب و پیشبرد اهداف آن حضور فعال دارد.

برای رفع چالش‌های کشور و دستیابی به پیشرفت در تمامی زمینه‌ها، ضروری است که تفکر و روحیه بسیجی در میان تمامی مردم ایران اسلامی گسترش و تقویت شود، چرا که فرهنگ و روحیه بسیجی در تمام لحظات و فعالیت‌های روزمره زندگی افراد تأثیرگذار است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار