رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یادداشت؛

دانش امام جواد (ع) در کودکی

مبارزات سیاسی و اعتقادی امام جواد (ع) در سنین کودکی بسیار ارزشمند است و ایشان مناظرات تاریخی با افراد مختلف داشته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» حجت‌الاسلام محمود عظمتی در یادداشتی ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت نهمین اختر تابناک امامت و ولایت، امام جوادالائمه (ع) نوشت: ایشان نهمین پیشوای شیعیان و برگزیده خداوند برای هدایت امت پیامبر (ص) است. با استناد به منابع تاریخی نظیر شیخ مفید، کلینی و شیخ طوسی، ولادت امام جواد (ع) در ماه رمضان سال ۱۹۵ هجری قمری و شهادت ایشان در آخر ذی‌القعده سال ۲۲۰ هجری قمری است.

امامت امام جواد (ع) یکی از مهم‌ترین مباحث کلامی شیعه اثنی‌عشری است و با توجه به سن کم ایشان در هنگام تصدی مقام امامت (۸ سالگی)، به شبهات مطرح شده در این زمینه پاسخ داد. با استناد به آیات قرآن کریم و اشاره به نبوت حضرت عیسی (ع) در دوره شیرخوارگی و ولایت حضرت یحیی (ع) در سن پایین، امکان تصدی مقام امامت توسط فردی که به سن بلوغ نرسیده است، وجود دارد.

مبارزات سیاسی و اعتقادی امام جواد (ع) در سنین کودکی بسیار ارزشمند است و ایشان مناظرات تاریخی با افراد مختلف داشته است. خلیفه عباسی، مأمون، به منظور آزمایش علم امام، مناظره‌ای بین ایشان و قاضی‌القضات آن زمان، یحیی ابن اکثم، برگزار کرد که در آن امام جواد (ع) با پاسخ‌های دقیق و مستدل، وی را مغلوب کرد و همگان به عظمت علمی ایشان اعتراف کردند.

مومن با آن ویژگی‌هایی که در قرآن آمده است، به سه چیز احتیاج دارد: توفیق از جانب خداوند، موعظه‌گر درونی و پذیرش پند کسی که او را نصیحت می‌کند.

توفیق الهی را عنایتی خاص از سوی خداوند به بندگان خاص خود دانست تا به واسطه آن، دست به امور خیر بزنند. اما موعظه‌گر درونی، همان وجدان بیدار انسان‌ها است که در صورت مشاهده خطا، به فرد تذکر می‌دهد و او را به سمت امر به معروف و نهی از منکر سوق می‌دهد. 

سکوت برخی کشورهای اسلامی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی در غزه ناشی از خاموش شدن موعظه‌گر درونی در این افراد است. سومین ویژگی مومن پذیرش پند ناصح است و هرگاه مومنی بفهمد که فردی که او را نصیحت می‌کند، دلسوز دنیایی و اخروی اوست، باید نصیحت او را بپذیرد.

حضرت می‌فرمایند: «من عطاء هواه اعطا عدوه منها، کسی که از هوای نفس خود پیروی کند، خواسته دشمن خود را برآورده کرده است». مفهوم هوای نفس و نقش آن در خودبرتربینی، حسادت، قدرت کاذب و سوق دادن انسان به سمت گناهان کبیره، است. اگر انسان از هوای نفس خود پیروی کند و به دنبال خواسته‌های شیطانی، رفیق ناباب و نفس اماره برود، در واقع خواسته دشمن خود را برآورده کرده است.

 

1404-03-06 15:15 شماره خبر : 13679

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.