درباره نویسنده
کارشناس ارزیابی آب و فاضلاب استان مرکزی عنوان کرد:
اهمیت الگوی کشت در مدیریت منابع آبی

کارشناس ارزیابی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی گفت: نظام مهندسی کشاورزی باید به کشاورزان پروانههای الگوی کشت بدهد تا از منابع آب بهینه استفاده کنند.
علیرضا جوکار در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در رابطه با چالشهای آبی موجود در اراک و استان مرکزی گفت: ۶ درصد از کل منابع آبی کشور در صنایع و در حدود ۹۰ درصد از منابع آبی نیز در حوزه کشاورزی و مابقی مصرف شرب است.
کارشناس ارزیابی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی بیان کرد: آبهای کشاورزی در گذشته کیفیتی خیلی خوبی داشته ولی با توجه به کاهش نزولات جوی روز به روز باعث کاهش کیفیت آب نیز میشود که این کیفیت میتواند در بحث آب شرب، کشاورزی و صنعت نیز تاثیر خود را بگذارد.
جوکار عنوان کرد: در حدود ۲٫۵ تا ۳ درصد از ۶ درصدی مصرف آبی که ذکر شد در صنایع قابلیت استفاده است که سه درصد از آن را در صنایع نیازمند آب بهداشتی و آب شرب هستند ولی در صنایعی مانند صنایع غذایی، صنایع لبنیاتی به آب شرب بیشتری نیازمند هستند.
آب صنایع با صرفهجویی 3 درصدی آب کشاورزی تامین میشود
وی خاطرنشان کرد: بیشترین سرانه مصرف آب در بخش کشاورزی است که با مدیریت مصرف و صرفهجویی ۲ الی ۳ درصدی در بخش کشاورزی آب برای صنایع تامین میشود.
کارشناس ارزیابی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی اظهار کرد: صرفهجویی در بخش کشاورزی میتواند با استفاده از آبیاری نوین محقق شود که در کشورهایی مثل آمریکا و اروپایی از سیستمهای آبیاری موضعی و بارانی اسفتاده میشود که یکی از بهترین شیوهها در کاهش سرانه مصرف آب در بخش کشاورزی است.
جوکار تاکید کرد: استفاده از سیستمهای آبیاری همیشه بهترین گزینه نیست و باید عملکرد واحد آب به جای عملکرد واحد سطح به عنوان معیار سنجش بهینه مصرف آب در کشاورزی قرار بگیرد.
وی در رابطه با اهمیت الگوی کشت در کشاورزی گفت: باید نظام مهندسی کشاورزی به کشاورزان پروانههای الگوی کشت بدهد تا از منابع آب به صورت بهینه استفاده کنند و برخی از محصولات کشاورزی باید بر اساس توجیه اقتصادی و میزان مصرف آب وارد شوند تا منابع آبی کشور حفظ شود.
اصلاح شبکههای فرسوده آبرسانی جلوگیری از هدرروی آب
کارشناس ارزیابی شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی افزود: شاید نیاز باشد کشت برخی از محصولات کشاورزی که توجیهی از لحاظ میزان مصرف آب ندارند را از طریق واردات تامین کنیم تا از لحاظی منابع آبی کشور را کنترل کنیم و از کشت محصولی که آببر هست جلوگیری کرد که در واقع با این واردات سفرههای آبهای زیرزمینی را حفظ کنیم.
جوکار بیان کرد: یکی دیگر از راهکارهایی که شرکت آب فاضلاب برای رعایت الگوی مصرف آب در نظر گرفته است آموزش و اطلاعرسانی گفتاری در مدارس است که دانشآموزان را از همین سنین نسبت به سرانه مصرف آب آگاه و آموزش ببینند.
وی در پایان تصریح کرد: یکی از دیگر از راههای کاهش مصرف آب، اصلاح شبکههای فرسوده آبرسانی شهری و روستایی است به دلیل اینکه ممکن است شبکه آبرسانی خرابی و نشتی داشته باشد که با این اقدام میتوانیم از مصرف و هدر روی آب جلوگیری کنیم.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- حسین زمانه را تنها نگذارید
- سوره «بقره» آیه ۱۴۲ تا ۱۴۵
- آغاز ثبتنام المپیاد ملی مهارت
- اتحاد مردم در امتداد یک مسیر تاریخی است
- مازوتسوزی و ریزگردها سلامت مردم را تهدید میکند
- حضرت زینب (س) زبان حقیقت واقعه عاشورا
- دفاع مقدس هیمنه استکبار را به چالش کشید
- دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز در دلیجان
- افزایش ابر و بارش پراکنده رگبار در کشور
- اربعین میراثی ماندگار برای وحدت ملی
- مشاهده بیشتر