عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی گفت: اما نوع اشغالگری و سلطهگری آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی در سوریه به هیچ وجه نشان دهنده آینده روشنی از اقتصاد، آموزش و سلامت مردم سوریه نیست.
علی یونسی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی《دیار آفتاب》 گفت: ماجرای سوریه یک شکل جدید از سلطهگری و استعمار است به طور معمول در گذشته کشورهای استعمارگر وارد هر کشوری میشدند تلاش میکردند با رشد و آبادانی مطلوبِ نظر خود، حداقل توسعه و تغییری را در کشور هدف ایجاد کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی بیان کرد: اما نوع اشغالگری و سلطهگری آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی در سوریه به هیچ وجه نشان دهنده آینده روشنی از اقتصاد، آموزش و سلامت مردم سوریه نیست. چون این سه مولفه اقتصاد، آموزش و سلامت، در یک فضای حاکمیتی یکپارچه و دارای هدف و اصالت امکانپذیر است.
وی افزود: نیروهای تروریستی که در حال حاضر سوریه را اشغال کردند نیروهایی نیستند که ریشه در وجود مردم سوریه داشته باشند و از حمایتهای بدنهی مردمی برخوردار باشند؛ مجموعهای از افراد با تفکرات داعشی، سلفی، تکفیری و اخوانی دور هم جمع شدند و برای هدفی به طور موقت با هم متحد هستند. اما آرام آرام که شرایط سوریه به یک محدودهی زمانی جدید میرسد هر کدام از این گروهها سهم خواهی خود را از حکومت آغاز خواهند کرد.
یونسی اظهار کرد: در این حالت دیگر با مسئله دموکراسی یا انتخابات برای ایجاد حکومت یکدست مواجه نخواهیم بود. در بعد کلان جغرافیایی خطر تقسیم سوریه بین گروهکها متناسب با تفکراتشان وجود دارد. که هر یک از اینها سمت و سوی خود را خواهند داشت ممکن است دروزیها سمت رژیم غاصبگر صهیونیست، اخوانیها به سمت ترکیه و بخشی هم در سوریه کشور را به سه قسمت تقسیم کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی تصریح کرد: اما شرایط فعلی که این گروههای تروریستی دارند؛ به هیچ وجه نه برنامهای برای اقتصاد، آموزش و سلامت در دستور کارشان است و نه قادر به انجام آن هستند. اقتصاد نیاز به سرمایهگذاری دارد و سرمایهگذاری تابع امنیت سیاسی است. وقتی در کشوری امنیت سیاسی وجود نداشته باشد به طور طبیعی امنیت اقتصادی هم نخواهد بود. وقتی امنیت اقتصادی نباشد؛ سرمایهگذار هم وجود نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: آنچه که از الگوهای بهبود در سوریه ممکن است مشاهده شود؛ از طریق غارت اموال مردم سوریه و ذخایر استراتژیک آن (چه نفت، چه مواد معدنی و چه داراییهای موجودِ در بانکهای این کشور) در ازای ورود مواد مصرفی از ترکیه یا رژیم صهیونیستی است. که در باغ سبزی نشان دهند که حضور ما چه اثر مطلوبی دارد. اما به هیچ وجه برای رسیدن به یک اقتصاد توسعه یافته و کمالگرا ین وضعیت کافی نیست. تا زمانی که مردم در فعالیتهای اقتصادی از باب امنیت سیاسی و اجتناب از جنگ و درگیری دچار آرامش نشوند؛ اقدام به سرمایهگذاری نخواهند کرد.
یونسی عنوان کرد: با این شرایط احتمال فرار سرمایهها وجود دارد. کما اینکه میبینید سرمایه انسانی یا فرار میکند یا کشته میشود. سرمایههای مالی هم معمولاً به جریان نمیافتند. خوب به طور طبیعی عدم رشد اقتصاد منجر به تبعات منفی برای حکومتها میشود. و ظرفیت را برای بهبود سلامت و آموزش با محدودیت مواجه میکند. تفکرات جدیدی نیز که قرار است بر حوزه آموزش سوریه سایه بیفکند؛ تابع این است که حکومت سوریه چه اتفاقی برای آن خواهد افتاد این موضوع میتواند مشکلاتی را برای نظام آموزشی سوریه به بار بیاورد.
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی اضافه کرد: علاوه بر این جنگ و درگیریهای نظامی گروههای مختلف، خطرات جانی زیادی برای مردم ایجاد میکند و بعید است دولتی مرکزی بتواند در سوریه سر کار بیاید که به حوزه سلامت رسیدگی کند. در مجموع با همه این نمونه از تغییر در سوریه که آمریکا، انگلستان و ترکیه که برای نابودی حکومت مستقر اقدام کردند؛ خودشان هیچ الگوی بهتری برای حکومت ندارند.
وی گفت: بیشتر به نظر میرسد نزاعها و درگیریهای متنوعی قابل پیشبینی باشد که در آن نه اقتصاد و نه آموزش و سلامت هیچ جایگاهی ندارد و شاید مانند افغانستان که کشور را تبدیل به یک کشور وابسته به همه امکانات و دارای مردمی فقیر با وجود تورم بالا داشته باشد.
یونسی ادامه داد: جالب است که در همین مدت سوریه از تورم خوبی برخوردار نبود و تورم ۱۳۲ درصدی هم تجربه کرده بود. و حالا این شرایط مزید بر علت است اگر اتفاقات موقتی مثل واردات برخی از کالاها هم رخ بدهد؛ این در مقابل ذخایری است که از سوریه سرقت میشود نه توانمندی این گروهها برای بهبودی زندگی و معیشت مردم.
انتهای خبر/
- روحی فتوحی جانشین موقت عباس شد
- وظيفه دانشجويان تبيين حقيقت است
- همایش فعالان فضای مجازی در اراک
- نگاه غرب به زن اهانتآمیز است
- «اسدالله صفا» درگذشت
- نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- مانور زلزله در مدارس استان مرکزی
- تجمع ملی «اشک نیل» در اراک
- تشییع پیکر «شهید گمنام» در خمین
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- کوتاهی شهرداری در تامین زیرساختهای کوی کوثر
- تشییع «شهید گمنام» در مدارس اراک
- ادارات موظف به نصب پنل خورشیدی هستند
- مدارس اراک میزبان لالههای گلگونکفن فاطمی
- گفتگو با فاتح ۳۲ قله
- تجمع ملی «اشک نیل» برگزار میشود
- جزئیات حادثه تصادف استاندار مرکزی
- شهدای گمنام در شازند تشییع میشوند
- اجرای نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- زنان غزه پیشروان مقاومت هستند
- تخصیص اتوبوسها بر اساس نیاز مناطق است
- ترورسیم تهدیدی برای حقوق بشر
- تررویسم رسانهای علت سقوط سوریه
- ورود سامانه بارشی به ایران از جمعه
- نرخ بازار ارز تجاری، نرخ غالب میشود
- شور مردم اراک در یلدای گرم
- بازگشت یک پرسپولیسی به شرایط مسابقه
- شعار امسال حماسه ۹ دی مشخص شد
- هنرمندان راوی پیشرفت شدند
- مردم سوریه آینده روشنی از اقتصاد و سلامت ندارند
- لزوم صرفهجویی در مصرف برای کاهش قطع گاز
- پژوهش موتور نوآوری در جامعه
- جبهه حق همیشه پیروز است
- سوره «سبا» آیات ۱۵ تا ۲۲
- آئین رونمایی از کتاب دوشنبههای داستان
- برگزاری کرسی آزاداندیشی بهمناسبت وحدت حوزه و دانشگاه
- رژیم صهیونیستی زیرساختهای سوریه را نابود کرد
- ادامه افزایش انباشت آلایندههای جوی تا جمعه
- وحدت حوزه و دانشگاه باعث رشد جامعه میشود
- حضرت زهرا (س)، الگوی جاودان زن مسلمان است
- پژوهش موجب پیشرفت کشور است
- تفکر جهادی راهکار عبور از چالشها است
- ششمین نشست مشترک کنسولی ایران و کویت
- پژوهش منشأ اصلی نوآوری فناورانه است
- طارمی در آتشبازی اینتر نقشی نداشت
- کاهش ۹ درصدی جانباختگان سوانح رانندگی
- ورود سامانه بارشی جدید از روز جمعه
- حریم هوایی ایران باز است
- وحدت کلید موفقیت انقلاب اسلامی است
- علایق متغیر کودک چالش اصلی مخاطبشناسی است
- مشاهده بیشتر