رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/10/26 Wednesday - 2025 15 January الأربعاء ، 15 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-26 11:04 شماره خبر : 10928 https://diyareaftab.ir/short/4ab3Z
مدیر حوزه علمیه تفرش عنوان کرد:

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) تفرش گفت: اعتکاف محل و محفلی است که خلوت با خدا، تفکر در آیات اللهی، انس با قرآن و ادعیه با هدف نزدیکی و قرب انجام می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» حجت‌الاسلام اکبر آقامحمدی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «ندای تفرش» با اشاره به آیات خداوند در قرآن کریم گفت: براساس آیه 56 سوره الذاریات خداوند می‌فرماید: «وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ؛ ﻭ ﺟﻦ ﻭ ﺍﻧﺲ ﺭﺍ ﺟﺰ ﺑﺮﺍی ﺍینکه مرا  ﺑﭙﺮﺳﺘﻨﺪ ﻧﻴﺎﻓﺮﻳﺪﻳﻢ»، طبق منطق قرآن کریم هدف از خلقت جن و انس پرستش خدای یکتا است.

وی ادامه داد: هدف از خلقت انسان به مرحله عبد، عبودیت و بندگی اللهی رسیدن است؛ یعنی به مرحله‌ای برسد که تمام احتیاجات، فقر و نیاز خود را از خدا طلب کند.

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) تفرش با اشاره به آیه 15 سوره فاطر افزود: « أَنتُمُ الْفُقَرَاءُ إِلَى اللَّهِ وَاللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَمِيدُ؛ ﺍﻱ ﻣﺮﺩم! ﺷﻤﺎﻳﻴﺪ ﻧﻴﺎﺯﻣﻨﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ، ﻭ ﻓﻘﻂ ﺧﺪﺍ بی ﻧﻴﺎﺯ ﻭ ﺳﺘﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ».

آقامحمدی ادامه داد: انسان فقیر و محتاج به خدا است، عبد یعنی انسان خود را فقر محض بداند و خود را بند خدا کند. تمام انبیاء اللهی که آمده‌اند هدف اولیه آنان نیز همین بوده است که انسان را از هوای نفسانی، امیال، شهوات و طاغوت نجات دهند و به بند اللهی و بنده خدا شدن سوق دهند.

وی با اشاره به آیه 36 سوره نحل، بیان کرد: در قرآن آمده است: « وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولًا أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَاجْتَنِبُوا الطَّاغُوتَ؛ ﻭ ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺍمتی ﭘﻴﺎﻣﺒﺮی ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻛﻪ [ﺍﻋﻠﺎم ﻛﻨﺪ ﻛﻪ] ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﭙﺮﺳﺘﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ [ﭘﺮﺳﺘﺶ] ﻃﺎﻏﻮﺕ ﺑﭙﺮﻫﻴﺰﻳﺪ.» هدف خلقت و انبیاء به مرحله عبودیت و بندگی خداست تا انسان بنده طاغوت، شهوت و امیال نشود.

 آقامحمدی با اشاره به مراسم اعتکاف بیان کرد: یکی از محافل و مراسماتی که کمک می‌کند تا انسان به آن هدف که خدا تبیین کرده برسد مراسم اعتکاف است. اعتکاف محل و محفلی است که خلوت با خدا، تفکر در آیات اللهی، انس با قرآن و ادعیه با هدف نزدیکی و قرب انجام می‌شود.

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) تفرش خاطرنشان کرد: انسانی فقیری است که باید با خالق و خدای خود اُنس داشته باشد؛ اعتکاف محفلی است که انسان به قرب و بندگی نزدیک می‌شود و با خدا خود اُنس می‌گیرد و از تعلقات و زینت‌های دنیایی رها می‌شود و محلی پیدا می‌کند تا با خدای تبارک و تعالی نزدیک شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.