رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/09/22 Thursday - 2024 12 December الخميس ، 10 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-20 14:01 شماره خبر : 10148 https://diyareaftab.ir/short/4xXQd 0
رئیس دانشگاه پیام نور استان مرکزی تصریح کرد:

رئیس دانشگاه پیام نور استان مرکزی با تاکید بر اینکه باید تمامیت ارضی سوریه حفظ شود گفت: مردم باید در یک فضای دموکراسی و انتخاباتی برای رای دادن شرکت کنند و نسبت به تعیین سرنوشت خود فعال شوند.

علی یونسی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» با اشاره به تحولات اخیر سوریه گفت: در دوره قبلی حملات داعش به کشور سوریه و حضور جمهوری اسلامی و مبارزه با تروریسم، هدف حفظ حرم‌های شریف موجود و اماکن مقدس در سوریه بود.

وی تاکید کرد: گروهی که در دوره قبل وارد سوریه شدند به هر مسجد و مکانی که روبرو می‌شدند آن‌ها را ویران کرده و جنایات سنگینی را انجام می‌دادند.

رئیس دانشگاه پیام نور استان مرکزی بیان کرد: اما این‌بار گروه تروریستی جدید تحریرالشام علیرغم اینکه در مجامع بین‌المللی و در عملکرد خود به عنوان تروریست شناخته شده؛ تغییر رویه داده و نسبت به اماکن شیعی رویکرد متفاوتی را اتخاذ کردند. یکی از مهم‌ترین دلایل عدم مداخله جمهوری اسلامی در سوریه همین عامل بود.

یونسی با تاکید بر اینکه مردم باید دقت کنند که ایران مدافع حکومت بشار اسد نبودند افزود: ما مدافع حرم بودیم و شهدایی که تقدیم اسلام کردیم شهدایی بودند که برای حفظ حرم‌های مقدس در سوریه شهید شدند.

وی افزود: این رویکرد جدید نشان داد آنجا که حفظ آرمان و اهداف والای دینی اسلامی در میان باشد عملکرد جمهوری اسلامی متفاوت خواهد بود. دلیل دوم عدم مداخله جمهوری اسلامی در تحولات سوریه عملکرد خود بشار اسد بود از بعد از مرحله اول حمله داعش به سوریه و نابودی آن تا شروع این اتفاق جدید، بشار اسد آرام آرام از سیاست‌های ایران فاصله گرفت و به اتحادیه عرب و برخی از وعده‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی که از طریق اردن و قطر واسطه‌گری می‌کردند، توجه کرد. 

یونسی اظهار کرد: بشار اسد با رفتن به دامن اتحادیه عرب و پیاده کردن منویات این اتحادیه که عمدتاً ریشه در مدیریت آمریکا داشت زمینه را برای دلخوری جمهوری اسلامی ایران فراهم کرد.

رئیس دانشگاه پیام نور استان مرکزی تصریح کرد: در طی سفرهایی که بشار اسد به ایران داشت این موارد به او تذکر داده شده بود و اخیراً دو نماینده بلندپایه ایران هم به سوریه فرستاده شد و سفر آقای عراقچی و آقای لاریجانی به خاطر همین موضوع بود که مسیر خودش را اصلاح کند و شروط ایران را بپذیرد. اما بشار اسد دیگر علاقمند به این موضوع نبود دلیل آن هم این بود که از جنگ و خونریزی در کشور خود خسته شده بود و دیگر توان اداره کشور را در خود نمی‌دید و دلیل دیگر اینکه برای تصمیم گرفتن دیگر خیلی دیر شده بود.

وی عنوان کرد: نیروهای نفوذی که در ارتش، اداره اطلاعات و گارد ریاست جمهوری حضور داشتند هم محاسبات او را به شکلی به هم ریخت که پایان دولتش در سوریه رقم خورد. هم اکنون سوریه در دست سه، چهار گروه متنوع است و به نظر نمی‌رسد که سوریه با وجود این گروه‌ها که هر کدام به یک کشور متصل هستند؛ مثل ترکیه، رژیم صهیونیستی، آمریکا، مصر و عربستان بتوان انتظار داشت که به فرایند رشد یا فرایند رشد مطلوب برسد.

یونسی اضافه کرد: با وجود این شرایط ایجاد حکومت مرکزی کار سختی است و احتمال درگیری بین قبایل و گروه‌های مختلف حاضر در این کشورها که هر یک به کشوری مرتبط هستند افزایش پیدا می‌کند. کار سخت خواهد شد.

رئیس دانشگاه پیام نور استان مرکزی تصریح کرد: اما آنچه مهم است باید تمامیت ارضی سوریه حفظ شود و باز هم حکومتی در سوریه ایجاد شود که هیچ حقی را برای ترکیه یا رژیم صهیونیستی برای گرفتن بخشی از این کشور قائل نباشد و مردم باید در یک فضای دموکراسی و انتخاباتی برای رای دادن شرکت کنند و نسبت به تعیین سرنوشت خود فعال شوند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار