رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است به شرط آن که
جمعه 1403/06/30 Friday - 2024 20 September الجمعة ، 17 ربيع الأول ، 1446
ساعت
1403-06-14 21:05 شماره خبر : 7732 https://diyareaftab.ir/short/VJO0A 0
«دیار آفتاب» گزارش می‌دهد؛

کشورهای غربی خصوصا اروپایی‌ها همواره خود را مدعی آزادی بیان می‌داند، با دستگیری مدیرعامل تلگرام مشخص شد آزادی بیان در دنیای غرب سرابی بیش نیست.

به گزارش خبرنگارگروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ اکنون در قرن ۲۱، در عصر تکنولوژی‌های نوین، فضای مجازی تبدیل به محیطی شده که بیشتر از فضای حقیقی، در زندگی روزمره همه ما انسان‌ها نفوذ و اثر خود را گذاشته و حقیقی‌تر از گذشته و حد تصور شده است.

فضای مجازی به‌دلیل داشتن ویژگی‌های مثبت مانند آسان بودن، بر خط‌بودن و ایجاد فرصت‌های متنوع در آن توانسته با قوانین کشورهای مختلف دنیا خود را تطبیق دهد و تا جایی که همه دنیا با پذیرش اصل وجود فضای مجازی در قلمرو حاکمیتی خود، کنار آمده‌اند. در کنار فرصت‌هایی که در فضای مجازی وجود دارد، آسیب‌ها و تهدیداتی نیز تمامی جوامع را تهدید می‌کند.

اهمیت شبکه مجازی

علم و فناوری در قرن ۲۱ به سرعت در حال پیشرفت است به طوری که بسیاری از کارها و زندگی روزمره انسان، از طریق رایانه‌ها و فضای مجازی در حال انجام است. بر خط‌بودن، سرعت در اجرا و صرفه‌جویی در هزینه‌های مختلف، از مزایای مهم فعالیت در شبکه‌های اجتماعی است، مثلا تلگرام مارکتینگ یکی از راه‌های تبلیغات است که به راحتی در این فضا و با هزینه‌های بسیار معقولی قابل انجام است.

آزادی بیان سرابی در دنیا غرب

اهداف شبکه‌های اجتماعی

یکی از اهداف ایجاد و فعالیت در شبکه‌های اجتماعی ایجاد بستری مناسب برای اینکه افراد بتوانند نظرات و عقاید خود را با دیگران به اشتراک بگذارند که هر فرد بتواند ایده‌های خود را مطرح کند.

یکی دیگر از اهداف شبکه‌های اجتماعی در فضای مجازی آشنا شدن انسان‌های جوامع مختلف با آئین و رسوم یکدیگر از طریق به اشتراک گذاشتن تصاویر و ویدئو در این فضا است. هدف شما از فعالیت در شبکه‌های اجتماعی باید ارائه محتوای مناسب و مورد پسند کاربان باشد که آنها را جذب و درگیر محتوای تولیدی شما کند.  

آسیب‌های فضای مجازی

ایجاد، ارائه و انتشار موج‌های کاذب از مطالب و وارونه نشان دادن واقعیت‌ها، همچنین پراکندگی شایعات در حوزه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی می‌تواند موجی از عدم اعتماد در فضای را در ذهن مخاطب به وجود آورد.

فضای مجازی با همه تاثیرات خوب و بد، اکنون عضوی از خانواده و جامعه شده و می‌تواند مانند تیغی در دست یک دکتر جراح زبردست باشد که به وسیله آن برای نجات حال بیمار خود تلاش می‌کند یا در دست ارازل و اوباشی باشد که به وسیله آن قصد ایجاد وحشت و ناامنی برای مردم، اجتماع و جامعه کند.

آزادی بیان سرابی در دنیا غرب

فرصت‌های فضای مجازی

فضای مجازی توانسته فاصله‌های ذهنی، فکری، هنری و فرهنگی برگرفته از بُعد مکان و زمان را در بین مردم دنیا، به راحتی عبور کند و مردم دنیا را مانند یک دهکده کوچک در کنار یکدیگر قرار دهد. فضای مجازی توانسته فرصتی را برای بهره‌برداران ایجاد کند تا بدون هیچ مشکلی پاسخگو و حتی شفاف‌سازی کند و حضوری تأثیرگذار در جوامع داشته باشد.

خطر در کمین است

هوشیاری و تسلط کامل والدین بر مهارت‌های فرزندان خود مربوط به استفاده از رایانه‌ها و اینترنت و از سوی دیگر فرهنگ‌سازی برای استفاده صحیح از فضای مجازی، می‌تواند تاثیر بسزایی در یادگیری و فراگیری مهارت‌های مختلف زندگی و نیز آموزش‌های مرتبط با تحصیلات و مسائل علمی نسل جوان و نوجوان داشته باشد.

با این وجود، استفاده نوجوانان و جوانان از اینترنت در صورتی که نظارت از سوی والدین را به دنبال نداشته باشد، می‌تواند زمینه را برای بروز و ایجاد ناهنجاری‌های اخلاقی و رفتاری ایجاد کند، بنابراین باید برنامه ریزی‌ها در فضای مجازی به صورتی باشد که بستر را برای آموزش‌های مفید فراهم کند.

آزادی بی‌قید و شرط در فضای مجازی و خلاء قانون‌گذاری در جوامع و عدم امکان حضور و نظارت کامل پلیس بر تمامی ابعاد آن باعث شده که برخی از کاربران بر اساس هنجارهای لحظه‌ای عمل کنند.

مسئولان اجرایی و دست‌اندرکاران کشور نیز باید خطرها و تهدیدهای جرایم رایانه‌ای را جدی تلقی کنند و برنامه‌ریزی‌های همه جانبه‌ای را در راستای بصیرت‌آفزایی و آگاهی دادن به استفاده‌کنندگان از اینترنت، مقابله قانونی با جرایم اینترنتی و استفاده صحیح از تکنولوژی رایانه‌ای را اتخاذ کنند.

آزادی بیان سرابی در دنیا غرب

پاول دورف بنیان‌گذار و مدیرعامل پیام‌رسان تلگرام در روز شنبه سوم شهریورماه در فرودگاه لوبورژه در نزدیکی پاریس پایتخت فرانسه توسط دادستانی عموم پاریس با وارد کردن برخی اتهامات بازداشت شد.

این در حالی است که کشورهای غربی خصوصا کشورهای اروپایی همواره خود را مدعی آزادی بیان می‌داند، با دستگیری مدیرعامل تلگرام نشان داد که آزادی بیان سرابی بیش نیست، چرا که هر زمان به نفعشان باشد اجرا و هر زمان به نفعشان نباشد آن را نقض می‌کنند.

رویکرد دوگانه غرب در خصوص آزادی بیان با دستگیری مدیرعامل تلگرام 

مهدی فرهاد اظهار کرد: در مقدمه اعلامیه جهانی حقوق بشر ظهور دنیایی که در آن افراد بشر در «بیان عقیده» آزاد و از ترس فارغ باشند، به‌عنوان بالاترین آرمان بشری اعلام شده است.

وی افزود: آزادی بیان، معیاری اساسی برای جوامع چند صدایی و دموکراتیک است. آزادى بیان زیر مجموعه آزادى اجتماعى و سیاسى است كه در چارچوب مبانى اعتقادى به نحو کامل در اسلام، قرآن و سنت پیامبر (ص) مشهود بوده و مطرح شده است و آزادى بدون این مبنا، مورد نظر اسلام نیست در حالیكه در دموکراسى غربى چیزى به نام مبانى اعتقادى و ارزش‌ها وجود ندارد.

این استاد دانشگاه گفت: در اسلام مبانى و ارزش‌هاى مسلم و ثابتى وجود دارد که ساختار آزادى را مشخص مى کند. به تعبیر مقام معظم رهبرى مدظله: «همین آزادى اجتماعى که این قدر در اسلام ارزش دارد، اگر در خدمت ضایع کردن فراورده‌هاى ارزشمند معنوى یا مادى یک ملت به کار گرفته بشود، مضر است». 

وی خاطرنشان کرد: در زمان حكومت حضرت على (ع) نیز نه تنها آزادى بیان محدود نبوده، بلکه با صراحت بر گسترش این آزادى تأکید ورزیده و فرموده‌اند: « فلاتکلمونى بما تکلم به الجبابره و لاتتحفظوا منى بما یتحفظ به عند إهل البادره و لاتخالطونى بالمصانعه و لاتظنوا بى استثقالا فى حق قیل لى...؛ آن سان که با جباران سخن مى گویند با من سخن مگویید و از من پنهان مدارید آن چه را از مردم خشمگین به هنگام خشمشان پنهان مى دارند. هم چنین به چاپلوسى و تملق با من رفتار نکنید و مپندارید که گفتن حق بر من گران می‌آید».

 فرهاد در ادامه تأکید کرد: آزادی بیان در اسلام چنان حکمفرما بوده است که پیامبر اشخاصی را که با صراحت و هیچ پروایی حق خود را مطالبه می‌کردند، جداً می‌ستود و تشویق می‌فرمود چون می‌خواست این حکم را که ضامن تأمین حیات با سعادت برای مسلمانان است در بین آن‌ها باقی بماند و تمام بشر در تمام اعصار به وجود آزادی، عدالت و مساوات در شرع مقدس اسلام پی ببرند و هر صاحب حقی حق خود را شجاعانه طلب نماید.

 وی عنوان کرد: این در حالیست كه در روز‌های اخیر رسانه‌های غربی كه مدعیان آزادی بیان هستند، اخبار مربوط به دستگیری مدیرعامل تلگرام در فرانسه را سانسور كرده و ر‌ویکردی دوگانه در آزادی بیان و آزادی اطلاعات دارند.

فرهاد بیان کرد: غربی‌ها زمانی که بحث آزادی بیان در جمهوری اسلامی ایران مطرح می‌شود، به‌شدت آن را سرکوب می‌کنند و به عنوان مثال زمانیكه فضا‌های مجازی که بعضاً امنیت داخلی کشور را به مخاطره می‌اندازد و جمهوری اسلامی آن بستر‌ها را فیلتر می‌کند، دشمنان هجمه‌های بسیاری علیه ایران و آزادی بیان در کشورمان بیان می‌کنند.

 

آزادی بیان سرابی در دنیا غرب

فرهاد تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با اعضای دولت چهاردهم به بازداشت مدیر تلگرام در فرانسه اشاره کرده و فرمودند: «مهم این است که در فضای مجازی حکمرانی قانونمند وجود داشته باشد، چنین حکمرانی می‌تواند به نفع عامه مردم باشد. می‌بینید این جوان بیچاره را فرانسوی‌ها (بازداشت کردند)، یعنی اینقدر تا این حد سختگیری انجام می‌گیرد، طرف را می‌گیرند، زندان می‌کنند، تهدید می‌کنند که ۲۰ سال محکومیت خواهیم داد. چرا که حکمرانی آن‌ها را نقض کرده و نقض حکمرانی قابل قبول نیست.»

وی ادامه داد: سخنگوی کرملین نیز در واکنش به بازداشت پاول دوروف گفته است اتهام‌های سنگینی که فرانسه به مدیرعامل تلگرام وارد کرده اگر با شواهد کافی تأیید نشود، «تلاش برای محدود کردن آزادی ارتباطات» خواهد بود.

وی گفت: این در حالیست كه غرب، کشور‌هایی همچون ایران را به سبب انتقاد از ضعف در نظارت بر محتوا و عدم‌تمایل برای همکاری با سیستم قضایی و نقش مخرب شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و همچنین شبکه‌های آمریکایی، متهم به عدم آزادی بیان می‌کنند.

این استاد دانشگاه در خصوص دستگیری مدیرعامل تلگرام گفت: دستگیری دورف بسیاری از ادعا‌های پیشین غربی‌ها درباره تلگرام و البته همه شبکه‌های اجتماعی را زیر سؤال برده است و سندی بر مخاطرات و مداخلات مخرب اینگونه شبکه‌ها در همه جهان و نه فقط فرانسه است.

وی خاطرنشان کرد: این مسأله نشان می‌دهد که آزادی بیان برای غرب مهم نیست بلكه فقط برای آنان اهدافی که دارند اهمیت دارد که در این اهداف هیچ‌گونه پایبندی به اصول سیاسی و اعتقادی ملاک نیست؛ یعنی هر جا به‌نفع آنان باشد، سرکوب و هر جا به‌نفع آنان نباشد، تخریب می‌کنند که در این راستا مردم در فضا‌های مجازی و بستر پلتفرم‌ها می‌توانند به واقعیت‌های جامعه غرب بپردازند.

 سیاست ریاکارانه غرب آزادی بیان را نقض می‌کند

مریم‌السادات سجادی در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: آزادی مهم‌ترین موهبت خداوند به بشراست، فلذا پیامبر اکرم (ص) پیام‌آور آزادی در تمامی ابعاد آن برای تمامی انسان‌ها هستند.

وی بیان کرد: ماهیت‌شناسی فضای رسانه و تشخیص شرایط آن بسیار ضروری است و بی‌توجهی و غفلت از آن صدمات و آسیب‌های خطرناکی را متوجه جامعه خواهد نمود.

استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد: فناوری اطلاعات و ارتباطات، تغییرات بسیاری را در زندگی بشر ایجاد کرده و منجر به تحولات عمده‌ای در روابط و هنجارهای بشری شده است، که از نقاط مثبت آن می‌توان به حوزهای جدید برای کار و زندگی مردم، موتوری جدید برای رشد اقتصاد، حاملی جدید برای شکوفایی فرهنگ و بستری جدید برای حکمرانی اجتماعی نام برد.

سجادی اظهار کرد: گردش آزاد اطلاعات در سراسر جهان، از راه اینترنت صورت می‌گیرد، بنابراین کاربران را با تهدیداتی از جمله سرقت و سوءاستفاده از افشای داده‌های شخصی، جعل و سرقت هویت، انتشار بدافزارها، کمرنگ شدن هنجارهای اجتماعی، ناشناس بودن و مشخص نبودن قلمرو جغرافیایی تهدیدکننده را مواجه می‌کند. 

وی خاطرنشان کرد: اکثر سکوهای جمع‌آوری اطلاعات متعلق به دولت‌های آمریکا و اروپا هستند و به همین علت به عرصه همواره به دنبال منافع خود هستند.

استاد دانشگاه در ادامه گفت: اگر در کشور‌های دیگر روشنگری در فضا‌های مجازی انجام شود، شاهد خواهیم بود که با بدترین مدل ممکن با این فضا‌ها مبارزه و مقابله می‌کنند. مالک تلگرام در فرانسه دستگیر و تهدید به چند سال زندان می‌شود، فضایی که تحت کنترل غرب است و فقط برای اینکه ممکن است در آینده این فضای مجازی برای دولت فرانسه ایجاد مشکل کند، برخورد تندی را به‌منظور مقابله با این اقدام با مالک تلگرام انجام می‌دهند و اما زمانیکه بحث آزادی بیان و مسائل امنیت ملی در ایران می‌شود و مسئولان کشور سعی می‌کنند فضای مجازی را کنترل کنند، دشمنان با استاندارد دوگانه‌ای شروع به تخریب کشور می‌کنند.

استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: دولت‌های غربی در جهت حفظ منافع خودشان اجازه انتشار اخبار و اطلاعات خلاف سیاست‌های خود را نمی‌دهند و به حذف و سانسور شدید اطلاعات و محدود کردن کاربران می‌پردازند، فلذا در این راستا به دنبال تحمیل نظرات خاص خود هستند.

آزادی بیان سرابی در دنیا غرب

سجادی بیان کرد: امروزه در جهان شاهد یک سیاست دوگانه و تعارضی بنام مقوله آزادی بیان هستیم، مانند اقدام به بستن صفحات فیس‌بوک و اینستاگرام رهبر انقلاب اسلامی ایران، حذف تصاویر و مطالب مرتبط با شهدا به ویژه سردار قاسم سلیمانی و شهید اسماعیل هنیئه در فضای مجازی بین‌الملل، که کاملا با ادعای دولت‌های غربی متعارض و ضد آزادی بیان است.

 

وی عنوان کرد: در این سیاست‌های دوگانه و ریاکارانه غرب به بهانه آزادی بیان، شاهد حمایت دولت‌های غربی از گروهک‌های تروریستی منافق و اعمال مجرمانه در منطقه هستیم اما برای بازداشت مدیر تلگرام به همان جرائمی که در ایران مورد حمایت آن‌هاست استناد می‌کنند.  

 

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: اتخاذ سیاستی صحیح در حوزه فضای مجازی به تعبیر رهبر معظم انقلاب «حکمرانی قانونمند» ضرورت دارد مانند همان اقدامی که در سایر کشورها نیز اجرا می‌شود.

 

سجادی تصریح کرد: سکوهای مجازی غربی باید نسبت به عملکردشان در فضای مجازی مسئولیت‌پذیر و پاسخگو باشند، چون به فرموده رهبر انقلاب «فضای مجازی دیگر امروز مجازی نیست، امروز یک واقعیّتی است در زندگی مردم که روزبه‌روز هم دارد پیش می‌رود … و اگر ما توانستیم در فضای مجازی حکمرانی قانونمند داشته باشیم، فضای مجازی برای کشور یک فرصت می‌شود، والا ممکن است تهدید بشود.»

آزادی بیان سرابی در غرب است

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست آزادی بیان در غرب تبدیل به یک سراب شده که دنیای آزادی غرب و ادعای آن‌ها در آزادی بیان را زیر سوال برده که افراد باید با بهره‌گیری از سواد رسانه، بصیرت و بالا بردن آگاهی خود متوجه این موضوع باشند.

آزادی بیان سرابی در دنیا غرب

نادر قلی ابراهیمی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در خصوص آزدای بیان در فضای مجازی گفت: دولت فرانسه با بهانه نقض حقوق بشر و مباحث غیر مرتبط و غیر عقلانی و در حقیقت سلیقه‌ای رفتار کردن که به نفع سیاست غرب نیست مدیرعامل تلگرام را با بهانه و وارد کردن اتهامات بازداشت کرد و این فرد را در مراحل دادگاهی و قانونی قرار داده‌اند.

وی افزود: در این دوران با دنیایی ظاهراً متمدن غرب در چهارچوب قانونی آنها روبرو هستیم که برای حفظ منافع خودشان از نسل کشی رژیم صهیونیستی آزاد هستند، لذا با توجه به حقوق بشر هر کسی خلاف میل و سیاست‌های اروپا تولید محتوایی را منتشر کند به‌نام نقض حقوق بشر شناخته می‌شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: سیاست آزادی بیان در غرب جز یک سرابی بیش نیست که افراد باید با بصیرت و روشنگری این موضوع را درک کنند، لذا حقوق بشر یعنی انسانیت، هم‌زیستی، در کنار یکدیگر و در صلح و آرامش زندگی کردن است.

آزادی بیان سرابی در دنیا غرب

آزادی توهین به ادیان در کشورهای غربی

ابراهیمی اظهار کرد: آزادی بیان در غرب به گونه‌ای است که برای توهین به مقدسات کشورهای اسلامی مانند اقدام توهین آمیز اخیر سربازان رژیم صهیونیستی نسبت به آتش زدن قرآن مجید کتاب مقدس مسلمانان مورد تشویق سیاست‌مداران غرب قرار گرفتند، لذا همانطور که در بعضی از کشورهای اروپای شمالی همین اقدام اتفاق رخ دهد مورد تمسخر قرار می‌گیرند.

وی در پایان تصریح کرد: افرادی که دائماً در فضای مجازی فعال هستند باید به این موضوع واقف باشند و هر اتفاقی که در فضای مجازی رخ می‌دهد را جدی نگیرند، لذا ادعای غربیان در خصوص حقوق بشر و آزادی بیان واهی و دروغی بیش نیست و فقط دنبال منافع خودشان هستند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار