رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1403/09/20 Tuesday - 2024 10 December الثلاثاء ، 8 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-07 05:10 شماره خبر : 9784 https://diyareaftab.ir/short/4ZlMZ 0
مدیرعامل آب منطقه‌ای مرکزی مطرح کرد:

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی گفت: وضعیت ذخایر آب‌ سدهای کمال‌صالح و الغدیر ساوه به بحران و تنش رسیده است.

حسین اسدی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پايگاه خبرى تحليلى «ديار آفتاب» در خصوص وضعیت آب شرب و بازچرخانی فاضلاب استان گفت: شرکت‌ آب منطقه‌ای استان مرکزی معتقد است که باید آب مورد نیاز صنایع از بازچرخانی فاضلاب باشد و آب شرب برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار نگیرد.

وی بیان ‌کرد: به استناد بند (ع) تبصره 8 برنامه بودجه سال 1403، که در برنامه هفتم توسعه نیز آمده است، شرکت‌های آب منطقه‌ای موظف به بازچرخانی آب فاضلاب برای صنایع هستند و شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی نیز اصرار به اجرای این طرح دارد تا آب مورد نیاز پتروشیمی و سایر صنایع استان از این طریق تامین شود، ولی اجرای طرح بازچرخانی نیازمند سازوکارهایی است که تدوین آن زمان‌بر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی عنوان ‌کرد: شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی در حال حاضر قرارداد‌هایی با پتروشیمی و پالایشگاه شازند بسته است تا آب مورد نیاز این شرکت‌ها از فاضلاب شهرهای آستانه، شازند و مهاجران تامین شود.

اسدی افزود: وضعیت ذخایر آب‌ سدهای کمال‌صالح و الغدیر ساوه به بحران و تنش رسیده است و با این وضعیت هیچ آبی از روز 3 آذر 1403 به پالایشگاه شازند تحویل نشده و آب موجود در سدهای استان تنها در حد نیاز مردم استان است.

وی تصریح ‌کرد: در حال حاضر پالایشگاه و دولت با قطعی آب پالایشگاه و پتروشیمی مخالف هستند، زیرا پالایشگاه موظف به تامین بنزین و گازوئیل استان مرکزی، قم و تهران است، همچنین پالایشگاه به‌عنوان یکی از سرمایه‌گذاران و سهام‌داران پروژه کمال‌صالح حق دریافت آب از این سد را داراست. 

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی اظهار کرد: در بحث بازچرخانی فاضلاب تالاب میقان برای صنایع، شرکت آب منطقه‌ای استان مرکزی معتقد به اجرای این طرح است اگرچه بعضی از سازمان‌های مردم نهاد معتقدند با قطع ورود آب به تالاب میقان، شاهد خشک شدن تالاب و پخش شدن ریزگرد‌های این تالاب در سطح شهر اراک هستیم، که موجب بیماری‌های تنفسی برای مردم استان مرکزی می‌شود.

اسدی گفت: طبق برنامه هفتم توسعه باید در استان مرکزی 16 میلیون اصله درخت کاشته شود، که آب مورد نیاز باید از فاضلاب تالاب میقان تأمین شود، اگرچه صنایع موجود در حاشیه اراک مانند آلومینیوم و آذرآب، در حال حاضر در اولویت دریافت این پس‌آب هستند.

وی عنوان کرد: شهر امیرکبیر در حال حاضر جمعیت ساکن 1 هزار نفری و جمعیت سیار 3 هزار نفری دارد و واحدهای تکمیل شده این شهر به 2 هزار واحد می‌رسد، بنابراین برای تامین آب یک چاه با ظرفیت 35  لیتر در ثانیه که نیاز 12 هزار نفر را تامین می‌کند در این شهر احداث شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی در رابطه با مشکل آب در شهر امیرکبیر اظهار کرد: تنها بحث تامین آب برعهده شرکت آب منطقه‌ای استان است، که وظیفه خود را انجام داده است و بحث توزیع آب و جمع‌آوری فاضلاب آن برعهده آب و فاضلاب استان مرکزی است که موظف است زیرساخت‌های مورد نیاز در شهر امیرکبیر احداث نماید.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار