
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: در سالجاری، با کمک اهداکنندگان خون استان مرکزی، توانستهایم ۱۰ هزار واحد خون به شبکه ملی خونرسانی کشور ارسال کنیم.
ریتا ظهیری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: پویش «از برف تا شکوفه» از ۲۶ بهمنماه شروع شده و تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد. این پویش با هدف جذب حداکثری جوانان برای اهدای خون طراحی شده است. مسئولان این پویش امیدوارند تا با جذب بیشتر جوانان، نیازهای خون بیماران را تامین کنند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: اگرچه تعداد اهداکنندگان خون جوانان نسبت به سال گذشته افزایش داشته، اما این افزایش هنوز به حد مطلوب نرسیده است. مسئولان امیدوارند که در ادامه این پویش، تعداد بیشتری از جوانان وارد عرصه اهدای خون شوند. این اقدام به بهبود ذخایر خون در بیمارستانها کمک میکند.
وی بیان کرد: سال گذشته تا همین تاریخ، 8 هزار و 500 نفر از جوانان زیر ۳۵ سال خون اهدا کردند. در حال حاضر، این عدد به بیش از 9 هزار نفر رسیده است. اما این افزایش هنوز به هدف نهایی نرسیده و مسئولان امیدوارند که تعداد اهداکنندگان خون در بین جوانان بیشتر شود تا ذخایر خون بیشتر تامین شود.
جایگزینی اهداکنندگان میانسال با جوانان
ظهیری عنوان کرد: هدف اصلی این پویش، جایگزینی اهداکنندگان خون میانسال با جوانان است. به دلیل ورود اهداکنندگان میانسال به دوران سالمندی و بازنشستگی، نیاز به جذب جوانان برای اهدای خون بیشتر از پیش احساس میشود. این تغییر ضروری است تا کمبود خون در آینده جبران شود.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی افزود: امسال پویش «از برف تا شکوفه» به دلیل کمبود ذخایر خون در پایان سال، اهمیت ویژهای پیدا کرده است. با توجه به نزدیک شدن به ماه رمضان و تعطیلات نوروزی، مسئولان نگران کاهش مراجعه به پایگاههای انتقال خون و کمبود ذخایر هستند. به همین دلیل از مردم خواسته شده که به پایگاهها مراجعه کنند.
وی گفت: در حال حاضر، ذخیره خون و فرآوردههای خونی در استان تنها ۸ روز است. این مقدار برای تأمین نیازهای بیمارستانها کافی نیست. با توجه به افزایش حوادث و تصادفات در ایام تعطیلات، نیاز به خون بیشتر خواهد شد و از اهداکنندگان خواسته شده که در تمامی گروههای خونی به پایگاهها مراجعه کنند.
چالش اهدای خون در بانوان
ظهیری بیان کرد: یکی از مشکلات موجود در جذب اهداکنندگان خون، پایین بودن میزان اهدای خون در بانوان است. به طور خاص، تنها ۵.۸ درصد از اهداکنندگان خون را بانوان تشکیل میدهند. اگرچه این رقم نسبت به میانگین کشوری بالاتر است، اما هنوز باید تلاش بیشتری برای افزایش اهدای خون در بانوان صورت گیرد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: دو عامل اصلی در پایین بودن میزان اهدای خون در بانوان، ترس از سوزن و نگرانی از کمخونی است. مسئولان انتقال خون کشور به بانوان اطمینان میدهند که فرآیند خونگیری کاملاً ایمن است و قبل از هر اهدای خون، آزمایش هموگلوبین انجام میشود تا از کمخونی جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: سن مناسب برای اهدای خون بین ۱۸ تا ۶۵ سال است. همچنین افراد باید وزن مناسبی داشته باشند و هیچگونه بیماری جسمی یا روانی نداشته باشند. اگر فردی دچار بیماریهای فصلی یا دیگر بیماریها باشد، باید تا بهبودی کامل صبر کند تا از او خون گرفته نشود.
ظهیری گفت: نیاز به خون در تمامی گروههای خونی وجود دارد و هیچ گروه خاصی بیشتر از دیگری مورد توجه نیست. این نیاز دائمی است و روز به روز با افزایش تعداد بیمارستانها و رشتههای تخصصی نیاز به خون بیشتر میشود. مسئولان به محض شناسایی نیاز خاص به یک گروه خونی، از طریق رسانهها اطلاعرسانی میکنند.
ارسال ۱۰ هزار واحد خون به شبکه ملی خونرسانی کشور
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: در استان مرکزی، بیش از ۵۰ هزار اهداکننده خون وجود دارند. این افراد به طور منظم برای اهدای خون به پایگاهها مراجعه میکنند. از این جمعیت آماری باید قدردانی شود، چرا که ایثار آنها جان بسیاری از بیماران را نجات میدهد.
وی گفت: استان مرکزی سه پایگاه ثابت انتقال خون دارد که در شهرستانهای اراک، ساوه و خمین واقع شده است. علاوه بر این، در دیگر شهرستانها نیز مراکز اهدای خون در تفرش، آشتیان و محلات وجود دارد. این مراکز، به اهداکنندگان این امکان را میدهند که خون اهدا کنند.
ظهیری گفت: در کنار پایگاههای ثابت، یک واحد سیار خونگیری هم وجود دارد که به مراکز پرجمعیت مانند دانشگاهها و کارخانهها میرود. این واحد سیار برای سهولت دسترسی به اهداکنندگان خون، به این مکانها مراجعه کرده و از داوطلبان خون میگیرد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی در پایان گفت: در سالجاری، با کمک اهداکنندگان خون استان مرکزی، توانستهایم ۱۰ هزار واحد خون به شبکه ملی خونرسانی کشور ارسال کنیم. این خونها به بیمارستانها و مراکز درمانی استان منتقل شده و به نیازمندان کمک کرده است. ایثار اهداکنندگان خون باعث نجات جان بیماران شده است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تلویزیون سیزده بهدر چه فیلمهایی پخش میکند
- رگبار باران و وزش باد شدید در شمالغرب
- سیزدهِ اراکیها در طبیعت بهدر شد
- پزشکیان و گریختن از تله سهمخواهی تندروها
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- استقلال میراث جاودانه ۱۲ فروردین
- ممنوعیت سوار نمودن مسافر در قسمت بار نقلیه
- بانوی اراکی نایب قهرمان جهان شد
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- مخالفت با تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور
- کاروان سپاهان وارد اراک شد
- گشایش باغ گلهای لاله در اراک
- مسابقات فوتبال جام نوروز در داودآباد پایان یافت
- لزوم بازنگری در حقوق ورودی تمام خودروهای وارداتی
- 6 نامزد نهایی چهره هنر سال معرفی شدند
- کاهش ۴۰ درصدی تصادفات در جادههای مرکزی
- پیشبینی وزش باد با سرعت 80 کیلومتر
- ۱۲ فروردین، نماد اراده ملت و تجلی مردمسالاری
- بارش باران شبانگاهی در اراک
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- خواهرم، حجاب حمایت از خون شهیدان است
- سوره «طلاق» آیه ۶ تا ۱۲
- وزش شدید باد و شکستن درختان در ساوه
- کتابخانه مرکزی اراک مکانی برای نسلهای آینده است
- کتابخانه مرکزی نیمه دوم امسال به بهرهبرداری میرسد
- مدیریت رسانه در بحران
- برگزاری ۸۰۰۰ برنامه در دهه کرامت در مرکزی
- ایمنسازی نقاط حادثهخیز مرکزی تا 2 ماه آینده
- استان مرکزی پیشگام در تولید و سرمایهگذاری است
- اردوی «آفتاب امید» در ساوه برگزار شد
- آغاز فعالیت قرارگاه رصد و پایش مصرف برق
- مردمیسازی کلید موفقیت برنامههای فرهنگی است
- اعزام ۱۰ هزار زائر به مرقد امام (ره)
- سکوت دولت در برابر حواشی یک جشنواره
- مهار آتش محدوده اصلی بندر شهید رجایی
- عطرافشانی مزار شهدا در اراک
- کشف ۱۰ ماینر غیرمجاز در اراک
- طارمی به فکر ماندن، اینتر به دنبال فروش
- دانشآموزان دیروز، قهرمانان امروز
- باید با همبستگی منطقهای ریشههای تروریسم را بخشکانیم
- افزایش ابر و رگبار پراکنده در ۸ استان
- ارسال 400 واحد خون از مرکزی به بندرعباس
- ۷۰ هزار کارت هوشمند ملی در انتظار صدور
- سجده بر آدم علیهالسلام
- جبهه یک دانشگاه است
- سوره «طلاق» آیه ۱ تا ۵
- توقف بانک آینده تنها راه حل بحران است
- دیدار نماینده ولیفقیه با مربیان عقیدتی سیاسی سپاه
- آغاز عملیات ترمیم آسفالت محور اراک - قم
- ضرورت ورود دادستانی برای ساماندهی پدیده سگگردانی
- مشاهده بیشتر
