رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-02-06 14:00 شماره خبر : 13053 https://diyareaftab.ir/short/4QBYl
نماینده مردم اراک در مجلس مطرح کرد:

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: دادستانی به‌عنوان مدعی‌العموم می‌تواند وارد عمل شود، چرا که سگ‌گردانی امنیت و آرامش عمومی را تهدید کرده و ضرورتی ندارد منتظر تصویب قانون بماند.

نادرقلی ابراهیمی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پايگاه خبرى تحليلى «ديار آفتاب» در خصوص پدیده سگ‌گردانی در فضاهای عمومی شهری و ضرورت اقدام فوری برای ساماندهی این پدیده گفت: سگ‌گردانی امروز نه‌ تنها به دغدغه‌ای جدی برای خانواده‌ها در مکان‌های عمومی و بوستان‌ها تبدیل شده، بلکه به لحاظ بهداشتی و امنیتی نیز برای شهروندان، به‌ ویژه کودکان و سالمندان، تهدیدآفرین شده است.

وی با اشاره به آمارهای دریافت‌ شده از کارشناسان دامپزشکی بیان ‌کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که تعدادی از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، مانند هاری، سالک پوستی، انگل‌های روده‌ای و جلدی، قارچ‌های پوستی، توکسوپلاسموز، کیست هیداتید و کرم‌های قلاب‌دار در نتیجه تماس با سگ‌ها در فضاهای عمومی افزایش یافته‌اند، برخی از این بیماری‌ها حتی موجب سقط جنین و افزایش هزینه‌های درمانی در جامعه شده‌اند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان ‌کرد: پاکبان‌های زحمتکش شهرداری، که در صف اول مواجهه با فضولات و آلودگی‌های ناشی از حیوانات خانگی هستند، بیش از سایر اقشار از این وضعیت آسیب دیده‌اند، این مسئله علاوه‌بر افزایش هزینه‌های شهری، سلامت این عزیزان را نیز تهدید می‌کند.

ابراهیمی با انتقاد از اشاعه فرهنگ نگهداری سگ‌های لاکچری و فانتزی افزود: فرهنگی ناصحیح از غرب وارد کشور شده که در همان کشورها نیز مقررات سختگیرانه‌ای برای آن وجود دارد. 

وی تصریح ‌کرد: در آمریکا و اروپا، بدون مجوز کسی حق نگهداری سگ یا ورود آن به فضاهای عمومی را ندارد و تخطی از قوانین با جریمه‌های سنگین مواجه می‌شود. اما متأسفانه در کشور ما این فرهنگ بدون ضوابط قانونی و نظارتی رواج یافته است.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه نگهداری سگ به شیوه ناصحیح باعث سلب آسایش مردم شده اظهار کرد: قانوناً هر اقدامی که موجب آزار و اذیت دیگران شود، قابل پیگیری است، در کنار آن جنبه‌های شرعی موضوع نیز مطرح است که بر عهده علمای دین است، اما از منظر اجتماعی و حقوقی، نمی‌توان نسبت به این وضعیت بی‌تفاوت بود.

خلأ قانونی در ساماندهی حیوانات خانگی  

ابراهیمی بیان کرد: در سال ۱۳۹۳ موضوع ساماندهی حیوانات خانگی در مجلس مطرح شد، اما متأسفانه به نتیجه نرسید و قانونی در این زمینه تصویب نشد. با این حال، خلأ قانونی نباید مانع از ورود نهادهای مسئول شود.

وی عنوان کرد: بنده دو هفته پیش در راستای وظیفه نظارتی خود با وزرای کشور و بهداشت جلسه‌ای داشتم و هشدارهای لازم را ارائه کردم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هیچ ضابطه‌ای در کشور تعیین نشده تا مشخص کند، هر فرد چگونه می‌تواند سگ نگهداری کند یا با آن وارد محیط عمومی شود. استرسی که به خانواده‌ها و کودکان وارد می‌شود، غیرقابل انکار است، حتی اگر ادعا کنند سگ‌ها واکسینه شده‌اند، باز هم خطرات بهداشتی و روانی پابرجاست.

ابراهیمی گفت: مسئله فقط آسیب به مردم نیست، بلکه حقوق حیوانات نیز در این میان تضییع شده است. حیوانی که باید در فضای طبیعی زندگی کند، به اسم تجدد در محیط‌های آپارتمانی حبس شده‌اند و این برخلاف اصول انسانی و حقوق حیوانات است.

وی اظهار کرد: هم اکنون دادستان به‌عنوان مدعی‌العموم می‌تواند وارد عمل شود، چراکه این موضوع امنیت و آرامش عمومی را تهدید کرده است و ضرورتی ندارد منتظر تصویب قانون بمانیم.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی در پایان بیان کرد: دادستانی، شهرداری، نهادهای امنیتی و مسئولان حوزه اجتماعی باید فوراً به این مسئله ورود کنند، زیرا بسیاری از آسانسورها و راهروهای آپارتمانی به‌دلیل فضولات حیوانات، به محل انتقال بیماری تبدیل شده‌اند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.