رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد عنوان کرد:

پرهیز از سیاست‌زدگی در فرهنگ و هنر

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: دستگاه‌های فرهنگی باید از سیاست‌زدگی اجتناب کنند و نگاه خدمت‌محور، مستقل از گرایش‌های سیاسی را در اولویت قرار دهند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» مهدی محمدی امروز در آئین معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی گفت: استان مرکزی، با داشتن پیشینه‌ای غنی از نظر فرهنگی، هنری و علمی، یکی از نقاط درخشان ایران محسوب می‌شود. این استان خاستگاه بزرگان علمی، فرهنگی و دینی بوده و همچنان در عرصه‌های مختلف از جمله فلسفه، علوم، هنر و ادبیات، نخبگان بسیاری را به جهان معرفی کرده است. 

وی افزود: اسامی برجسته‌ای مانند حضرت امام خمینی (ره)، پروین اعتصامی، دکتر حسابی، مرحوم آیت‌الله العظمی اراکی و دیگر شخصیت‌های برجسته، جلوه‌ای از عظمت این استان هستند.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزیر فرهنگ و ارشاد بیان کرد: این گستره‌ فرهنگی در حوزه‌های مختلف هنری نیز نمایان است. سینما، هنرهای تجسمی مانند خوشنویسی، نگارگری و عکاسی، موسیقی و تئاتر، از جمله عرصه‌هایی هستند که استان مرکزی در آن‌ها ظرفیت‌های چشمگیری دارد.

وی ادامه داد: شناسایی و حمایت از هنرمندان گمنام این عرصه‌ها یکی از اولویت‌های اساسی مدیران فرهنگی این استان است. بسیاری از این هنرمندان، با وجود توانایی و خلاقیت بالا، همچنان در گمنامی باقی مانده‌اند که می‌تواند به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری فرهنگی و هنری، موجب رونق اقتصاد هنر و فرهنگ شود.

محمدی عنوان کرد: سال ۱۴۰۴ که به شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» مزین شده است، فرصتی است برای تعریف و تفسیر نو از سرمایه‌گذاری، نه فقط در عرصه‌های اقتصادی، بلکه در حوزه‌های فرهنگی و هنری نیز را شامل می‌شود. تولید آثار هنری می‌تواند زمینه‌ساز توسعه اقتصادی و تقویت فرهنگ باشد. شناسایی ظرفیت‌های هنری استان مرکزی و نمایش آثار در سطح ملی و بین‌المللی، از جمله فعالیت‌هایی است که نه تنها موجب اعتلای فرهنگ می‌شود، بلکه می‌تواند به رونق صادرات فرهنگی نیز کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: مدیران فرهنگی باید در قالب تفاهم‌نامه‌ها و مذاکرات با سازمان‌های مرتبط، نظیر سازمان فرهنگ و ارشاد اسلامی، مسیر شناساندن فرهنگ و هنر غنی استان‌ها را به جهان نیز هموار کنند. عدالت فرهنگی نیز یکی از برنامه‌های کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که واسپاری امور به هنرمندان و بخش خصوصی، موجب تمرکززدایی و تقویت ظرفیت‌های محلی می‌شود.

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اظهار کرد: با توسعه مشارکت‌های مردمی، اعتماد به بخش خصوصی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های هنرمندان، می‌توان به تحقق عدالت فرهنگی و رشد پایدار در عرصه‌های هنری و اجتماعی استان مرکزی دست یافت.

محمدی افزود: مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان مدیر ارشد فرهنگی موظف است شورای هماهنگی استانی را تشکیل دهد تا دستگاه‌های مرتبط از جمله اداره کل اوقاف، نهاد کتابخانه‌ها، مدیریت حج و زیارت، خبرگزاری‌ها و کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد، به همراه شورای فرهنگ عمومی، همکاری موثری داشته باشند.  

وی گفت: استان مرکزی به دلیل صنعتی بودن، از ظرفیت‌های بالقوه‌ای نظیر پتروشیمی، پالایشگاه‌ها و کارخانه‌های آلومینیوم برخوردار است. بر همین اساس، ضرورت بهره‌گیری از سهم یک درصدی مسئولیت اجتماعی شرکت‌های دولتی، برای سرمایه‌گذاری در تولید آثار هنری و رونق اقتصادی فرهنگ و هنر استان مورد تأکید قرار گرفت.  

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: استفاده از فرصت‌های مهاجرت به دلیل صنعتی بودن استان مرکزی، برای تقویت فرهنگ بومی و کنترل تأثیرات منفی خرده‌فرهنگ‌های وارداتی از نکات برجسته استان مرکزی است.

دستگاه‌های فرهنگی از سیاست‌زدگی اجتناب کنند

محمدی عنوان کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید از سیاست‌زدگی اجتناب کنند و نگاه خدمت‌محور، مستقل از گرایش‌های سیاسی افراد، را در اولویت قرار دهند تا بتوان رضایتمندی واقعی و پیشرفت فرهنگی و هنری را در استان مرکزی محقق کرد.

در این مراسم علی ایزدی به‌عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی معرفی و از زحمات  محمودی‌فر تشکر و قدردانی شد.

انتهای خبر/

1404-02-11 14:00 شماره خبر : 13199

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.