
سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک با اشاره به اینکه اربعین تبلور تفکر و اندیشه امت واحد اسلامی است، گفت: تبلور وحدت و همدلی و با هم بودن برای یک هدف مشترک است.
عباس خسروانی در گفتگو با دیار آفتاب؛ گفت: صدها سال از واقعه عاشورا میگذرد اما امروز میلیونها انسان در نقاط مختلف کره خاکی جریانی را از روی باور ستایش و تمجید میکند که در روز عاشورا به ظاهر مغلوب شده است و این نماد بیدار بودن وجدانهای حقیقتطلب جهان است.
خسروانی با اشاره به اینکه اربعین محصول باورهای عمیق و استوار مردمان آزادیخواه جهان است، افزود: باور به انسانیت، مروت، آزادگی، شجاعت، ظلمستیزی، نوعدوستی و. . است که آن را از سایر مناسک متمایز کرده است. شاخصههایی که محدود به یک مذهب و دین نیست بلکه با فطرت پاک انسانها سرو کار دارد. اربعین از دل یک چنین باورهایی بیرون آمده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک ادامه داد: راهپیمایی عظیم اربعین حسینی حاوی معانی بلند و عمیق عرفانی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی است و میتوان این معانی را از دل آن استخراج کرد.
وی اضافه کرد: رهبر انقلاب اسلامی در دیداری که با موکب داران عراقی داشتند، با تأکید بر اینکه منطق و پیام امام حسین(ع) نجاتبخش دنیا از حاکمیت جبهه کفر و استکبار خواهد بود، میفرمایند: «منطق امام حسین(ع)، منطق دفاع از حق و ایستادگی در مقابل ظلم و طغیان و گمراهی و استکبار است و جوانان دنیا و ملتهای بیغرض، امروز تشنه و نیازمند این منطق هستند و حرکت عظیم راهپیمایی اربعین میتواند معرفت و منطق حسینی را به دنیا معرفی کند».
وی ادامه داد: معظم له اربعین را آیت عظمای پیروزی نهایی جبهه حرکت حسینی میدانند میفرمایند: «در شرایطی که دشمنان اسلام از همه ابزارها و وسایل و از تمام امکانات مالی و مادی خود برای مقابله با امت اسلامی استفاده میکنند، خداوند متعال راهپیمایی اربعین را ناگهان اینگونه عظمت و جلوه میدهد و در واقع آن را به عنوان یک آیت عظما و نشانهای بزرگ از پیروزی نهایی جبهه حرکت حسینی بر جبهه کفر و استکبار به نمایش میگذارد.»
سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک اظهار کرد: هر تمدنی برای شناخته شدن و متمایز شدن از غیر خود نیازمند نمادهایی است که بتواند این کار ویژه را به نحو احسن و در بهترین حالت اجرائی کند. تمدنی که قابلیت شناسایی نداشته باشد و امکان شناسانده شدن ندارد اساساً امکان تمدنی شدن هم ندارد و تصور متمدن بودن، یک وهم و خیال است.
وی افزود: هر تمدنی باید برای دیگران قابلشناسایی و شناخته شدن باشد و برای این امر نیازمند نمودها و نمادهای خاص خود است که در خصوص تمدن نوین اسلامی یکی از این نمادها، اربعین است. به نظر میرسد اربعین با ویژگیهایی که دارد ظرفیت و توان معرفی تمدن نوین اسلامی را دارد و ما باید از این ظرفیت عظیم تمدنی نهایت بهرهمندی را ببریم.
خسروانی بیان کرد: پدیده اربعین حسینی که به عنوان بزرگترین اجتماع بشری شناختهشده و حیرت جهانیان را برانگیخته و دنیایی را مات و مبهوت خودکرده در دورانی رخداده که قدسیزدایی از زندگی بشر به اوج خود رسیده و دین و معنویت ارتباط خود را با زندگی بشر به خصوص در زیست اجتماعی از دست داده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اراک گفت: اربعین حسینی در دوران حکمرانی تمدنی ظهور و بروز پیدا میکند که اومانیسم، سکولاریسم و عقل خود بنیاد بشری جانمایه آن است و نسبتی با معنویت و خداباوری برقرار نمیکند. این تقابل گفتمانی حامل چه پیام و معنائی است؟ اربعین حسینی که سرتاسر معنویت و قداست و عشق به معبود و ارزشهای والای انسانی است در میانه چنین تمدنی چه میکند؟ اربعین حسینی امروز در دنیایی که تولید معنا دچار خلل و کاستی شده، بزرگترین و عمیقترین معانی زندگی و حیات طیبه را برای بشریت خلق کرده است.
وی ادامه داد: امروز اربعین حسینی با همه شگفتیها و عظمتش در جهانی رخ میدهد که عرفی شدن امور زندگی را، افتخار خود میداند و تلاش میکند از همه چیز قداست زدایی کند. لذا اربعین مجموعهای از باورهای عمیق انسانی است که در قالب مناسک خاصی خود را ظهور و بروز میدهد. مناسکی که فهم و تحلیل آن برای ساختن جامعه نمونه اسلامی و در نهایت تمدن نوین اسلامی امری ضروری است.
خسروانی، اربعین را نماد سرمایه عظیم و گرانبهای اجتماعی انسانهای آزاده جهان عنوان کرد و گفت: سرمایهای که همه دولتها و ملتها و صاحبان فکر و اندیشه آن را شرط زیست سالم و مایه پیشرفت و توسعه کشورها میدانند.
وی خاطرنشان کرد: اساساً آنچه افکار عمومی جهان را در نگاه اول به مناسک اربعین جلب میکند، برگزاری جمعی آن در ابعاد چندمیلیونی است. اربعین تبلور تفکر و اندیشه امت واحد اسلامی است. تبلور وحدت و همدلی و با هم بودن برای یک هدف مشترک است.
انتهای پیام/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- نمایشگاه بهاره در ساوه افتتاح شد
- آغاز توزیع میوه تنظیم بازار از ۲۶ اسفندماه
- راهپیمایی روز جهانی قدس در اراک برگزار میشود
- برگزاری مسابقات فوتسال جام رمضان در اراک
- دستگیری عامل قتل نوجوان ۱۷ ساله در تفرش
- قیمت میوههای تنظیم بازار نوروزی تعیین شد
- شکست آلومینیوم در بازی آخر سال
- فرصتهای بیپایان ارتباطات
- بیمارستان ولیعصر نقطه عطفی در بهبود خدمات درمانی
- القای بنبست بزرگترین خیانت است
- خانوادهها و بحران چهارشنبهسوری
- رمضان ماه برکت، رحمت و مغفرت است
- آغاز گشت مشترک ویژه بازار شب عید
- زن مسلمان توازنی از استقلال و کرامت
- بزرگداشت شهدای مبارزه با مواد مخدر
- رمضان فرصتی برای تحول جسم و جان
- کاهش ناهنجاریهای اجتماعی با اجرای قانون عفاف
- «روز قدس» نماد همبستگی با فلسطین
- شب قدر فرصتی برای تغییر
- ۹۸۵ هزار نفر از جاذبههای مرکزی بازدید کردند
- کلید آرامش درونی و سعادت ابدی
- بازار ارز توافقی ۱۴۰۳؛ حقیقت یا رویا
- مسابقات فوتبال جام نوروز در داودآباد پایان یافت
- آزادیبیان غرب سراب و فریب دروغین است
- دنبالهروی خط ولایتفقیه باشید
- سوره «الرحمن» آیه ۱ تا ۱۶
- سیزدهِ اراکیها در طبیعت بهدر شد
- ۴ مصدوم در واژگونی پراید در محور رازقان
- انحراف سرمایهها عامل کاهش سرمایهگذاری
- رگبار باران و وزش باد شدید در شمالغرب
- ممنوعیت سوار نمودن مسافر در قسمت بار نقلیه
- پزشکیان و گریختن از تله سهمخواهی تندروها
- تلویزیون سیزده بهدر چه فیلمهایی پخش میکند
- پایداری جمهوری اسلامی با مردمسالاری دینی
- برای اسلام تبلیغ کنید
- سوره «قمر» آیه ۲۸ تا ۵۵
- تقدیر از برگزیدگان مسابقه رسانهای
- افزایش ارزش پول ملی، اولویت اقتصادی مجلس
- پیشبینی وزش باد شدید در استان مرکزی
- ۱۲ فروردین، نماد اراده ملت و تجلی مردمسالاری
- ساروی و معصومی در صدر بهترینهای کشتیگیران جهان
- شرایط واردات خودرو تسهیل خواهد شد
- ۱۲ فروردین روز انتخاب آرمانهای دینی و انسانی
- مخالفت با تاثیر معدل پایه یازدهم در کنکور
- استقلال میراث جاودانه ۱۲ فروردین
- ۱۲ فروردین نماد استقلال و آزادی
- ۱۲ فروردین تجلی اراده الهی است
- حجاب تو سنگر غرق به خون من است
- سوره «قمر» آیه ۷ تا ۲۷
- مشاهده بیشتر
