رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/02 Sunday - 2024 22 December الأحد ، 20 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-28 05:46 شماره خبر : 10275 https://diyareaftab.ir/short/Vbmx5 0
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

پژوهش یکی از ارکان اصلی توسعه و پیشرفت کشورهاست که منجر به توسعه فناوری‌های جدید و نوآوری‌هایی می‌شود که می‌تواند صنایع مختلف را متحول کند و به رشد اقتصادی کمک کند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» پژوهش فرآیندی سیستماتیک برای کشف و جمع‌آوری دانش جدید است. این فرآیند شامل مراحل مختلفی است که با تعریف یک سوال یا مسأله شروع می‌شود و سپس با جستجو، مطالعه، آزمایش و تحلیل اطلاعات ادامه می‌یابد تا به نتیجه یا پاسخ مورد نظر برسد. پژوهش‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی از علوم پایه، مهندسی، علوم انسانی، علوم اجتماعی و حتی هنر انجام شوند.

پژوهش یکی از ارکان اصلی توسعه و پیشرفت کشورهاست که منجر به توسعه فناوری‌های جدید و نوآوری‌هایی می‌شود که می‌تواند صنایع مختلف را متحول کند و به رشد اقتصادی کمک کند.

پژوهش‌های علمی می‌تواند به بهبود کیفیت آموزش و تربیت نیروی انسانی ماهر منجر شود که این امر برای توسعه پایدار ضروری است.

از طریق پژوهش، می‌توان راه‌حل‌هایی برای مسائل مختلف اجتماعی و اقتصادی پیدا کرد که می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کند و نتایج پژوهش‌ها می‌تواند اطلاعات موثقی برای سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزان فراهم کند تا تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تر و مؤثرتری داشته باشند.

کشوری که در حوزه پژوهش فعال باشد، می‌تواند در صحنه بین‌المللی رقابت‌پذیری بیشتری داشته باشد و جایگاه خود را در بین دیگر کشورها ارتقا دهد.

پژوهش‌ها منجر به کشف‌ها و نوآوری‌های جدید در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری می‌شوند که به بهبود کیفیت زندگی و توسعه اقتصادی کمک می‌کند.

پژوهش‌های پزشکی و بیولوژیکی می‌توانند راهکارهای جدیدی برای درمان بیماری‌ها و بهبود سلامت عمومی ارائه دهند و در زمینه آموزش و یادگیری می‌توانند به بهبود روش‌های تدریس و آموزش کمک کنند و سطح دانش و مهارت‌های افراد را ارتقا دهند.

پژوهش‌ها می‌توانند راهکارهایی برای حل مسائل اجتماعی و اقتصادی ارائه دهند که به بهبود کیفیت زندگی افراد جامعه کمک می‌کند و در زمینه‌های انسانی و اجتماعی می‌توانند به حفظ و ارتقای فرهنگ و هنر کمک کنند.

در این زمینه گفتگویی با برخی فعالان حوزه پژوهش شده که به شرح زیر است.

پژوهش ضامن پیشرفت و توسعه پایدار کشور است

علی مقدسی در خصوص اهمیت و جایگاه پژوهش گفت: پژوهش برای هر نهادی واجب است، زیرا هر شرکتی برای ارتقا دادن به محصول خود با تحقیقات و پژوهش محصول خود را در بهترین شرایط قرار می‌دهد.

وی بیان کرد: اگر به پژوهش بها ندهیم حتماً روبه شکست خواهیم رفت و از دنیا عقب خواهیم ماند، زیرا بیشتر نهادها خصوصی به پژوهش بها نمی‌دهند و به خاطر همین موضوع از تکنولوژی روز دنیا عقب می‌مانند و اکثراً این ضرورت را به صورت جدی درک نکرده‌اند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی افزود: در کشور این بار را بیشتر دولت به دوش می‌کشد که با محدودیت بوجه‌ای در بسیاری از این موضوعات فعال هستند، باید دانشمندان و محققان دانشجو پای کار باشند و تحقیقات را در بر بگیرند زیرا دولت پیگیری و برای ادامه تحقیقات کمک حال آنها خواهد بود.

مقدسی در خصوص اهمیت دادن به پژوهش در کشور تصریح کرد: در حوزه تحقیقات و پژوهش در کشور به حد مطلوب نرسیده‌ایم، هر چند رشدهای در این زمینه داشته است ولی اگر این موضوع را در کشور پرورش دهیم می‌تواند در بسیاری از بخش‌های مختلف کشور قالب شود و اثرگذار باشد.

وی اظهار کرد: فعالیت‌های پژوهشی یکی از شاخص‌های اصلی توسعه و پیشرفت یک کشور محسوب می‌شود، موفقیت در تمام فعالیت‌های مربوط به توسعه، صنایع، کشاورزی، خدمات و غیره به نحوی به گسترش فعالیت‌های پژوهشی بستگی دارد، زیرا در واقع پژوهش یکی از محورهای مهمی است که ضامن پیشرفت و توسعه پایدار در هر کشور به شمار می‌آید.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی گفت: پژوهش در رشته‌های مختلف علمی به شیوه‌های گوناگون انجام می‌شود و نمی‌توان یک روش مشخص که در همه شاخه‌های علوم کاربرد داشته باشد را معرفی کرد، زیرا برای تحقیقات و پژوهش نیاز به پروژه تخصصی است.

پژوهش‌ منشأ اصلی نوآوری‌ فناورانه است

منصوره غلامى معاون پژوهشى حوزه علميه خواهران استان مرکزی در خصوص اهمیت تحقیق و پژوهش گفت: پژوهش امری حیاتی و مورد نیاز هر انسانی است که منجر به تولید و توسعه علوم می‌شود اما متاسفانه به جهت صرف زمان و تدقیق و تحقیق موثر در این خصوص از حوصله برخی خارج است و یا اینکه افراد به اهمیت آن پی‌نبردند لذا خیلی برایش زمان نمی‌گذارند.

وی تاکید کرد: مهمترین و اساسی‌ترین و بنیادی‌ترین عامل پیشرفت علمی و اجتماعی هر جامعه‌ای تحقیق و پژوهش است، از آنجا که تحقیق یعنی به حقیقت رسیدن و حقیقت‌جویی، قطعا برای رسیدن به موفقیت‌ها در هر زمینه‌ای این امر بسیار اهمیت دارد.

معاون پژوهشى حوزه علميه خواهران استان مرکزی عنوان کرد: هدف بنده از بیانات قبلی مشخص است که رسیدن به حقیقت و پیشرفت‌های علمی و فرهنگی در جهت سازندگی و تولید علم پژوهش کردن است.

وی ادامه داد: با توجه به سخن خداوند متعال درباره قول سدید در آیه ۷۰ سوره احزاب، سخن استوار گفتن باید با پیشینه‌ای از اندیشه‌ای دقیق باشد، جوانان باید مطالعه کنند اما باید خوب بخوانند و مطالب خوب بخوانند که در پی آن پژوهشگر خواهند شد.

غلامى گفت: پژوهش سنگ بنای پیشرفت علمی است. از تحقیقات پایه‌ای تا مطالعات کاربردی، پژوهش‌ها راه‌حل‌های نوآورانه‌ای برای چالش‌های مختلف جهان ارائه می‌دهند.

معاون پژوهشى حوزه علميه خواهران استان مرکزی عنوان کرد: تحقیقات علمی نه‌تنها موجب ارتقاء دانش می‌شود، بلکه به بهبود روش‌های آموزشی و یادگیری نیز کمک می‌کند. یافته‌های پژوهشی می‌توانند به تصمیم‌گیری‌های بهتر در سطوح مختلف جامعه، از سیاست‌گذاری تا بهبود زندگی روزمره افراد، کمک کنند.

وی اظهار کرد: پژوهش‌ها منشأ اصلی نوآوری‌های فناورانه هستند که موجب توسعه صنایع و اقتصادهای مختلف می‌شوند.

غلامی افزود: مسائل تربیتی از جمله مسائل بسیار مهمی است که در هر زمانی نیاز به پردازش و تحقیق دارد بالاخص برای بانوان که مادران بالفعل یا بالقوه هستند و سازندگی جامعه در گرو تربیت صحیح و اخلاقی و دینی و اعتقادی فرزندان است‌. 

معاون پژوهشى حوزه علميه خواهران استان مرکزی عنوان کرد: به جهت اينكه حوزه تخصصى و تحصيلى بنده در زمینه فقه و تفسير است، کتب و مقالاتی نیز در این حوزه تدوین کرده‌ام و کتابی با عنوان نقش مادران در تربیت دینی فرهنگی فرزندان که به نکاتی کاربردی در این زمینه پرداخته است تأليف كرده‌ايم.

پژوهش موجب پیشرفت کشور و حتی جهان است

حجت‌السلام سید احمد میرمهدی رئیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک در خصوص اهمیت پژوهش گفت: پژوهش مبنای پیشرفت صنعت، پزشکی، علوم انسانی، روان‌شناسی و دیگر زمینه‌هاست که به لطف علم و تحقیقات به ملکه ظهور رسید و قابل استفاده بشر شد.

وی بیان کرد: پژوهش و تحقیقات دانشمندان موجب پیشرفت کشور و حتی جهان است اگر تحقیقات و پژوهش نباشد هیچ پشترفتی در هیچ عرصه‌ای نخواهیم داشت، زیرا انسان باید به اهمیت پژوهش بهای بسیاری پرداخت کند تا به نتیجه برسد.

رئیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک عنوان کرد: بوجه‌های پژوهشی در بسیاری از کشورها اندک است ولی در کشورهای پیشرفته بسیار زیاد است و بسیاری اموال خود را وقف پژوهش و تحقیقات می‌کنند تا پرژه تکمیل و به انتها برسد.

میرمهدی افزود: وقتی بعضی از دانشمندان ایرانی تحقیق و طرحی را که در کشور طراحی می‌کنند نمی‌توانند به ثبت برسانند به خارج از کشور مهاجرت می‌کنند و در آنجا تحقیقشان را به ثبت می‌رسانند که بعدها ما باید محصول به‌دست آمده از پژوهششان را از خارج از کشور خریداری کنیم درحالی که می‌توان با بها دادن به دانشمندان ایرانی در داخل کشور خود کفا باشیم.

حمایت از پژوهشگران امری حیاتی برای پیشرفت علمی و فناوری است. ارائه بودجه‌های تحقیقاتی از سوی دولت، موسسات خصوصی و دانشگاه‌ها، فراهم کردن دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته و منابع اطلاعاتی، برگزاری دوره‌های آموزشی، کارگاه‌ها و سمینارها برای ارتقای مهارت‌های پژوهشی، شبکه‌سازی و ایجاد فرصت‌هایی برای پژوهشگران جهت برقراری ارتباط با سایر همتایان خود در سطح ملی و بین‌المللی، ترویج انتشار مقالات پژوهشی در مجلات، اعطای جوایز و مشوق‌های مالی به پژوهشگران برجسته، از روش موثر برای حمایت از پژوهشگران است.

اخبار مرتبط
آخرین اخبار