رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1403/10/18 Tuesday - 2025 07 January الثلاثاء ، 7 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-16 14:00 شماره خبر : 9998 https://diyareaftab.ir/short/NE5Ap 0
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

کوی کوثر اراک به‌عنوان یک شهرک با آب و هوای مناسب از خدمات شهری مطلوب برخوردار نیست.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» کوی کوثر، که به‌عنوان یکی از شهرک‌های نوین اراک شناخته می‌شود، برای اسکان بیش از ۲۰ هزار نفر برنامه‌ریزی شده است.

این شهرک یکی از محله‌های پرجمعیت شهر اراک به شمار می‌آید که به دلیل نیاز شهر به مسکن و کمبود زمین برای ساخت واحدهای مسکونی، در منطقه‌ای خارج از اراک و با تلاش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی بر روی زمینی به وسعت ۶۵ هکتار ساخته شده است.

مجتمع‌های مسکونی الماس، صدرا، سپاس، مهیا و اسپیناس ازجمله مجتمع‌های ساخته شده در کوی کوثر هستند که صدها خانواده را در خود جای داده‌اند که درحال حاضر بنیاد مسکن درحال ساخت چندین مجتمع مسکونی دیگر نیز است.

با این وجود که این شهرک سال‌هاست محل سکونت بخشی از جمعیت شهر اراک درنظر گرفته شده است اما مشکلاتی در آن وجود دارد که زندگی در این شهرک را با سختی روبه‌رو و ساکنینش را آزرده کرده است.

عدم وجود مدرسه در این شهرک، بزرگ‌ترین چالشی است که ساکنان با آن روبرو هستند. آن‌ها مجبورند فرزندان خود را برای تحصیل به مدارس شهرک‌های دیگر بفرستند. این موضوع به دلیل فاصله زیاد، هزینه‌های بالای رفت و آمد و همچنین نبود امنیت در جاده‌ها، همواره نگرانی‌ها و مشکلاتی را برای خانواده‌ها به همراه داشته است.

کمبود مراکزی مانند نانوایی، سوپرمارکت‌ها، وسایل حمل و نقل عمومی و فضاهای آموزشی دولتی، مشکلات جدی برای ساکنان این منطقه به وجود آورده است که در این شرایط، هیچ‌گونه حمایتی وجود ندارد و مردم ناچارند با این چالش‌ها کنار بیایند.

چند سال از آغاز ساخت تنها مسجد این شهرک می‌گذرد، اما هیچ اراده‌ای از سوی بنیاد مسکن برای اتمام و راه‌اندازی آن مشاهده نشده است.

کمبود فضاهای سبز و مکان‌های تفریحی، فرهنگی، هنری و ورزشی ازجمله چالش‌های دیگری است که این شهرک با آن مواجه است.

تنها فضای تفریحی این شهرک یک پارک به مساحت ۱۵۰ متر است که متأسفانه فاقد شیر آب و سرویس‌های بهداشتی است، به همین دلیل، مردم نمی‌توانند به راحتی از آن استفاده کنند، زیرا هم فضای آن کوچک است و هم امکانات بهداشتی مناسبی در دسترس نیست.

در کوی کوثر هیچ درمانگاه، داورخانه یا مطب پزشکی وجود ندارد و در زمان بیماری و نیاز به پزشک، مردم با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند که درد و رنج بیماری را برایشان دوچندان می‌کند.

در هنگام ساخت و فروش واحدهای مسکونی، مسئولان اعلام کردند که تمامی نیازها و زیرساخت‌های شهری پیش‌بینی و ایجاد خواهند کرد، اما تا به امروز هیچ نشانی از این زیرساخت‌ها مشاهده نشده است.

کوی کوثر، با مساحتی معادل ۶۵ هکتار، یکی از پروژه‌های شهرسازی مدرن است که با انجام مطالعات تخصصی و علمی در بهترین نقطه کلانشهر اراک و بدون وجود آلودگی‌های صنعتی، صوتی و آب و هوایی ساخته شده است اما با این حال، عدم توجه به زیرساخت‌های ضروری شهری و چالش‌های ناشی از آن، موجب نارضایتی گسترده‌ای در میان ساکنان این منطقه شده است.

در این خصوص گفتگویی با برخی از مسئولان شهرستان شده که به شرح زیر است.

شهرک کوثر تحویل شهرداری اراک نشده است

سید وحید میرنظامی رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر اراک، پیرامون ایجاد امکانات رفاهی در شهرک کوثر گفت: در عملیات عمرانی که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کوی کوثر انجام داده می‌شود طراحی و فضا سازی معابر و ساختمان‌ها به صورت کلی به پایان نرسیده که شهرداری تحویل بگیرد.

وی بیان کرد: با تکمیل کلی پروژه این شهرک تحویل شهرداری داده خواهد شد که در بحث نگهداری، ایستگاه آتش‌نشانی، فضای سبز، حمل و نقل با شهرداری است، بنیاد مسکن با جانمایی و طراحی چند هزار واحد که کوی کوثر بود قراردادی دارند که باید به آن عمل کنند، زیرا طرف قرارداد ساکنین با بنیاد مسکن است.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی کلانشهر اراک عنوان کرد: کوی کوثر برای اینکه ناترازی برای خود ایجاد نشود مجبور به تجاری سازی شده که متولی بحث عوارض نوسازی، کمیسیون ماده ۱۰۰ و پسماند است که باید با قراردادی با شهرداری این موضوع را مطرح و از تاریخ اخذ قرارداد شهرداری موظف است خدمات دهد.

میرنظامی افزود: شهرک کوی کوثر تماماً تحویل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است و هیچ قراردادی با شهرداری بابت نواقصی که دارد هنوز منعقد نشده که شهرداری پیگیر مطالبات مردمی باشد.

وی در خصوص کمبود وسایل حمل و نقل تصریح کرد: وسایل حمل و نقل نه تنها در کوی کوثر بلکه این کمبود اتوبوس در سراسر شهر وجود دارد به خصوص در فصل سرمای سال زیرا شهرداری پول بیش از ۴۰ اتوبوس و ۷۰ عدد ون را برای حمل و نقل عمومی پرداخت کرده که منتظر تحویل است، اگر این اتوبوس‌ها و ون‌ها به ناوگان حمل و نقل ملحق شوند ساعت انتظار همشهریان در ایستگاه کمتر خواهد بود.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار کرد: بعد از اینکه بنیاد مسکن جادهای شهرک را آماده‌سازی کند بلافاصله شهرداری بحث خط‌کشی و خدمات عمومی را برای همشهریان ممکن خواهد کرد.

شهرداری اراک به تعهدات خود عمل نمی‌کند

امید فتحی معاون مسکن شهری بنیاد مسکن استان مرکزی در خصوص پروژه کوی کوثر گفت: وقتی مردم هزینه پروانه ساختمانی و عوارض سالیانه خودشان را به شهرداری اراک پرداخت می‌کنند، باید مثل سایر شهروندان اراک از خدمات شهری بهره‌مند شوند.  

وی تصریح کرد: در حال حاضر فضای سبز و تأسیسات شهری کوی کوثر که برعهده شهرداری اراک بود توسط بنیاد مسکن در حال احداث است و با این وجود شهرداری اراک سهم و هزینه احداث این زیرساخت‌ها را از صاحبان مسکونی و تجاری دریافت نموده ولی در تأمین زیرساخت‌ها کوتاهی کرده است.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن استان مرکزی اظهار کرد: با وجود کوتاهی‌ها در بعضی از سازمان‌ها، بنیاد مسکن در تعامل با شهرداری اراک و برای رفع نیاز ساکنان شهرک کوثر اقداماتی را انجام داده است، ازجمله احداث پارک محله صدرا، پارک مهیا و پارک محله سپاس همچنین بنیاد مسکن اماکنی مثل دریاچه، آتش‌نشانی و مدارس موردنیاز این شهرک را نیز ساخته است.

فتحی بیان کرد: برخلاف ادعا و وظیفهٔ شهرداری اراک مبنی‌بر ساخت زیرساخت‌های شهرک کوثر، تمامی تأسیسات مورد نیاز شهرک کوثر اعم‌از بلوارها، آسفالت معابر، جدول‌گذاری‌های معابر و تمام خدمات زیربنایی که شامل گاز، برق، آب، ایستگاه ذخیره منبع آب، پمپاژخانه، ایستگاه فشارشکن گاز و فاضلاب شهرک کوثر توسط بنیاد مسکن ساخته شده است، بنابراین بنیاد مسکن تعهدات خودش را فراتر از توافقات اولیه انجام داده است.

وی عنوان کرد: شهرهای جدید مثل شهر مهاجران و امیرکبیر، توسط شرکت‌های عمرانی احداث می‌شوند و شهرداری دخالتی در کاربری اراضی، پروانه ساخت و عوارض ندارد و در نهایت پس از اتمام این پروژه‌ها، برای این شهرها شهردار و شورای اسلامی شهر تعیین می‌شود و پس از تشکیل شهرداری، تاسیسات ساخته شده توسط شرکت‌های عمرانی تحویل شهرداری می‌شود.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن استان مرکزی افزود: نوع پروژه کوی کوثر از شهر امیرکبیر و مهاجران متفاوت است، زیرا شهرداری در پروژه شهرک کوثر مانند محله گردو، شهرک الهیه و شهرک حمید در ابتدای پروژه سهم اراضی خودش را گرفته و کلیه هزینه‌های مربوط به پروانه ساختمانی و عوارض سالیانه را از خریداران دریافت کرده است و ادعای شهرداری اراک، که بنیاد مسکن باید این زیرساخت‌ها را احداث کند و تحویل شهرداری بدهد قطعاً اشتباه است و برخلاف مقررات شهری اراک است.

فتحی بیان کرد: زمانی که زمین‌های شهرک کوثر تغییر کاربری شد، سهم شهرداری اراک و وظایفش مشخص شده بود و صورت جلسه آن نیز در دسترس است که شهرداری اراک چند درصد مسکونی و تجاری گرفته است، همچنین بنیاد مسکن تنها موظف به احداث معابر و جدول‌گذاری بود و کاربری‌های فضای سبز و کاربری‌های شهری برعهده شهرداری اراک بوده است که به صورت مکتوب موجود است.  

وی تصریح کرد: بنیاد مسکن مسجدی با سه هزار متر مربع زیر بنا را در شهرک کوثر احداث کرده است، که به‌عنوان یکی از بهترین مساجد شهر اراک، معماری ویژه و منحصر به فردی دارد و این پروژه در حال حاضر با ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی به زودی تکمیل و بهره‌برداری خواهد شد.

معاون مسکن شهری بنیاد مسکن استان مرکزی اظهار کرد: بنیاد مسکن در شهرک کوثر در حال ساخت دو مدرسه است که تحویل اداره نوسازی مدارس خواهد شد و نوسازی مدارس استان مرکزی یکی از این مدارس را به صورت غیر انتفاعی مورد بهره‌برداری قرار داده است.

فتحی گفت: مدرسه دیگر با زیربنای۳۰ هزار متر مربعی به صورت ۱۲ کلاسه، ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و بنیاد مسکن تا دو ماه آینده این پروژه را تکمیل و تحویل اداره نوسازی مدارس خواهد داد.

در کوی کوثر سه مجتمع تجاری احداث شده است، که دو مجتمع از آن به بهره‌برداری رسیده است و دیگری در حال حاضر تکمیل شده است که در آینده نزدیک به متقضایان واگذار می‌شود.

شهرداری و بنیاد مسکن اراک کوی کوثر را تعیین تکلیف کنند

امیر هادی فرماندار سابق شهر اراک پیرامون پیگیری امور رفاهی شهرک کوثر گفت: در جریان مشکلات رفاهی و امکاناتی شهرک کوثر هستیم و به همین منظور طی چند روز گذشته جلسه‌ای میان مسئولان مربوطه برای پیگیری مسائل این شهرک برگزار شد.

وی بیان کرد: در این جلسه که در بازرسی استان برگزار شد مقرر گردید که شهردار اراک و مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای تعیین تکلیف وضعیت کوی کوثر ظرف یک ماه آینده به نقطه مشترکی برسند و با یک تفاهم، تغییر و تحول شهرک را انجام دهند.

شهرک کوثر اراک سال‌ها پیش خارج از محدوده شهری برای احداث چندین واحد مسکونی به‌خصوص مسکن ملی احداث شد اما با گذشت زمان و سرازیرشدن بخشی از جمعیت شهری به این مکان، ساکنانش از نبود امکانات رفاهی رنج می‌برند.

بنیاد مسکن و شهرداری اراک وظیفه تأمین رفاهیات کوی کوثر را دارند، گرچه اندکی از این امکانات رفاهی ساخته شده است اما برای تسریع تکمیل آن، این دو اداره وظایف را برعهده دیگری می‌بیند.

امید است با تعامل و پذیرفتن تعهدات خویش، بنیاد مسکن و شهرداری با تدابیری جدی، اقدام به تکمیل مراکز و امکانات رفاهی شهرک کوثر کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار