مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: برای سال جاری ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی برای بازار تاریخی اراک پیشبینی شده است.
به گزارش «دیار آفتاب»؛ مصطفی مرزبان امروز در جلسه هماهنگی بازار اراک، گفت: بازار تاریخی اراک همه ساله مورد مرمتهای مستمر قرار گرفته و این مرمتها از طریق اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان مرکزی و شهرداری اراک انجام شده است.
وی، با اشاره به اینکه مرمتهای بازار تاریخی اراک در سال جاری از سراهای گلشن و نوذری و کاشانی و فدایی و قسمتهای دیگر شامل راسته اصلی (شمال جنوب)، (شرق و غرب) با نظارت مستقیم کارشناسان مرمت درحال اجرا است، افزود: علاوه بر احیای سراهای موصوف، به صورت همزمان مرمتهای اضطراری، رفع خطر و انجام مرمتهای اساسی دربخشهای عمومی بهویژه راستههای اصلی بازار در دستور کار قرار دارد، همچنین کفسازی و محوطهسازی گذرها و سراها با مشارکت شهرداری بافت تاریخی در حال اجرا است.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، اظهار داشت: برای سال جاری ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات ملی برای بازار تاریخی اراک پیشبینی شده است. هر سال مبلغی برای حفظ، نگهداری، مرمت و بازسازی این مجموعه تاریخی اختصاص مییابد. مرمت سرای نوذری در سه مرحله در دستور قرار گرفت که دو مرحله از مرمت شامل بخشی از عملیات این مرحله و نوسازی چند تاق و تویزه و تعویض آجرهای فرسوده، با استفاده از الگوی سنتی انجام شده است که سومین مرحله آن آغاز شده است.
مرزبان، از پایان عملیات مرمت سرای فدایی بازار اراک خبر داد و بیان کرد: عملیات مرمت حفاظت اضطراری در سرای فدایی بازار تاریخی اراک نیز شامل: عملیات مرمتی با آجر، عملیات مرمتی با چوب، عایق کاری سنتی و بندکشی با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد ریال خاتمه یافته است.
وی، عنوان کرد: هر سال که میگذرد، رقم اعتبارات مورد نیاز برای مرمت کامل بازار، سنگینتر و نجومیتر میشود و اتفاقا منابع نیز قطره چکانیتر در اختیار قرار میگیرد که همین مسئله باعث شده است که اعتبارات تنها صرف رفع خطر و مرمتهای اضطراری شود و قطعا با این روند، بازار اراک هیچگاه به صورت کامل مرمت نمیشود.
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی، گفت: حفظ این مجموعه نقشه راه در جهت تعامل و همکاری همگانی میخواهد و به علت وجود این مسائل در تمام این سالها انگشت اتهام همیشه به سمت میراثفرهنگی نشانه رفته است، هرچند هیچ شکی در وظیفه اصلی و سنگین میراثفرهنگی در حفاظت و مرمت آثار تاریخی از جمله بازار اراک نیست، لذا با توجه به مالکیتهای متعدد برای مرمت قسمتهای مختلف بازار باید مالکین، دستگاههای خدمات رسان و اوقاف مشارکت داشته باشند.
مرزبان، افزود: بازار به مرکزیت چهارسوق، دارای دو مسیر شمالی، جنوبی و شرقی، غربی است که از چهار جهت به دروازههای قدیم شهر متصل بوده و به نوعی استراتژیکترین نقطه شهر در زمانهای گذشته بودهاست. مجموعه بزرگ بازار اراک شامل حمام، مسجد، مدرسه، آب انبارها، گذرها و کاراوانسراهاست که در زمان فتحعلی شاه قاجار و توسط یوسف خان گرجی در سال ۱۲۲۸ هجری قمری در بافت مرکزی سلطان آباد (نام قدیم اراک) بنیان گذاشته شده است.
وی، در پایان تصریح کرد: این سرا شامل مجموعهای از حیاط مرکزی است و دور تا دور آن حجرهها قرار دارند که به نام مالک خود نامگذاری شده است. در ابتدای این سرا دالانی قرار دارد که انتهای آن به حیاط میرسد. شایان ذکر است بازار اراک در تاریخ ۱۰ آبان ۱۳۵۵ با شمارهٔ ثبت ۱۲۸۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. با توجه به اینکه رسیدگی به بازار از حیث مرمت و احداث تأسیسات، مبلغی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان نیاز دارد، لازم است مشارکت سایر دستگاههای متولی را نیز شاهد باشیم در غیر این صورت اعتبارات ابلاغی فقط صرف رفع خطر و مرمتهای اضطراری خواهد شد.
انتهای پیام/
- چهارشنبه استاندار جدید مرکزی معرفی میشود
- معرفی استاندار جدید مرکزی به تعویق افتاد
- کشف جسد مرد جوان در فراهان
- راهیابی بانوی اراکی به تیم ملی دارت
- ضربشصت پلیس در دستگیری قاتل در فراهان
- جشنواره انار ساوه
- رونمایی کتاب «کیمیازاد» در اراک
- آلومینیوم به مصاف فولاد خوزستان میرود
- هدفگذاری تولید ۴۴۴ مگاوات انرژی خورشیدی در مرکزی
- رسانه ابزار تسهیلگر در حوزه تعلیم است
- صادرات کلید اصلی اقتصاد است
- ایدههایی برای پویایی برنامههای هفته اراک
- پاییز هزار رنگ در اراک
- افتتاح ساختمان تئاتر شهر اراک
- افتتاح خوابگاه دانشآموزی شهدای خدمت در اراک
- آفتاب آمد، دلیل آفتاب
- جمعه نصر نمادی از اقتدار ایران
- حرکت با برکت
- سالانه ۶۰ عنوان کتاب نشر و چاپ میشود
- فرشته نجات
- آرمانهای انقلاب را حفظ کنید
- سوره «القصص» آیات ۳۱ تا ۳۸
- عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در اراک
- تلاش حضرت فاطمه (س) برای ایجاد تمدن اسلامی
- همه در حمایت از جبهه مقاومت سهیم باشند
- رویداد تولید محتوای دیجیتال در ساوه
- قیام فاطمه (س) راهگشای امت اسلامی بود
- دولت با فساد مبارزه کند
- گذری بر سفر رهبر انقلاب به استان مرکزی
- رویداد تولید محتوای دیجیتال در کمیجان
- حضرت فاطمه (س) الگوی ولایتپذیری محض بود
- ادامهدهنده راه شهدا باشید
- سوره «القصص» آیات ۸۵ تا ۸۸
- حال و هوای رویداد تولید محتوای دیجیتال در فراهان
- برگزاری ششمین رویداد تولید محتوا در دلیجان
- رویداد تولید محتوای دیجیتال در فراهان
- ششمین رویداد تولید محتوای بسیج در تفرش
- ششمین رویداد تولید محتوای بسیج در اراک
- برگزاری مرحله استانی جشنواره قصهگویی در اراک
- تحولات استان مرکزی در هفتهای که گذشت
- دیدار تدارکاتی آلومینیوم مقابل ذوبآهن
- ادای احترام استاندار مرکزی به شهدای خمین
- رهبر انقلاب همواره در کنار مردم است
- آخر هفته همراه با فیلمهای سینمایی
- بخوانیم تا همدل شویم
- هشدار کاهش ۱۰ درجهای هوا به کشاورزان
- حادثه برای وزیر صمت در راههای البرز
- نکند غافلگیر شویم!
- پیشتازی نظام سلطه در بازیهای رایانهای
- پایان عملیات آبرسانی به روستای باغشیخ ساوه
- مشاهده بیشتر