رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/23 Sunday - 2025 12 January الأحد ، 12 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-23 13:40 شماره خبر : 10905 https://diyareaftab.ir/short/V53w6
مدیر حوزه علمیه ریحانه الرسول (س) ساوه:

مدیر حوزه علمیه ریحانه الرسول (س) ساوه گفت: اعتکاف فرصت و تمرینی برای رهایی از دغدغه‌های روزمره و تمرکز بر ارتباطی عمیق‌تر با خداوند است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از« نار خبر» نجیبه خاتون کرمی در برنامه آموزشی که امروز ویژه معتکفین در مسجد انقلاب ساوه برگزار شد گفت: عبادت در قرآن نه تنها به معنای انجام اعمال ظاهری مثل نماز و روزه است، بلکه مفهومی عمیق‌تر و وسیع‌تر دارد.

وی افزود: قرآن کریم در آیه‌ای مشهور می‌فرماید: «و ما خلقت الجن والانس الا لیعبدون» (الذاریات، آیه 56). خداوند می‌فرماید که انسان‌ها و جن‌ها تنها برای عبادت آفریده شده‌اند. این جمله ممکن است برای بسیاری از ما به یک جمله‌ی کلیشه‌ای تبدیل شده باشد که وقتی از ما می‌پرسند ما برای چی خلق شدیم؟ پاسخ می‌دهیم «برای عبادت».

کرمی تصریح کرد: عبادت در قرآن و اسلام تنها به اعمال ظاهری مانند نماز، روزه یا حج محدود نمی‌شودو این اعمال، همگی نشانه‌هایی از تسلیم و اطاعت از خداوند هستند، اما عبادت حقیقی در هر لحظه از زندگی انسان وجود دارد و در واقع، عبادت به معنای تسلیم شدن در برابر خداوند است، حتی در لحظاتی که مشغول کار، تحصیل یا روابط اجتماعی هستیم.

مدیر حوزه علمیه ریحانه الرسول (ص) تاکید کرد: یکی از مهم‌ترین فرصت‌ها برای تمرین تسلیم در برابر خداوند، عبادت در قالب اعتکاف است و در واقع یک نوع فاصله‌گیری از دنیای مادی است که در آن فرد برای مدت زمانی معین، خود را در مسجد می‌بندد و به عبادت، دعا و تفکر در مورد زندگی معنوی‌اش می‌پردازد.

 کرمی یادآور شد: وقتی فردی تصمیم می‌گیرد که در اعتکاف شرکت کند، در حقیقت نیت می‌کند که تمام وقت خود را در عبادت و بندگی خداوند بگذراند. این عمل مشابه نیت یک محرم در حج است که در آن فرد با گفتن «لبیک»، اعلام می‌کند که در برابر اراده خداوند تسلیم است و در اعتکاف هم فرد باید نیت کند که «ثَما وَطاعاً»، یعنی خدایا من عبد تو هستم.

وی در ادامه بیان کرد: یکی از نکات مهمی که در اعتکاف باید به آن توجه کرد، این است که فرد نباید وقت خود را هدر دهد زیرا همانطور که در عبادت‌های دیگر نیز باید با نیت خالص و توجه کامل به انجام اعمال پرداخت، در اعتکاف نیز باید از هرگونه فعالیت بیهوده و نادرست پرهیز کرد.

کرمی عنوان کرد: باید توجه داشت که اعتکاف نه تنها زمانی برای عبادت فردی است، بلکه فرصتی است برای استفاده بهینه از وقت و انرژی که به دیگران و جامعه نیز خدمت کند.

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.