رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1403/10/17 Monday - 2025 06 January الاثنين ، 6 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-15 05:09 شماره خبر : 10643 https://diyareaftab.ir/short/er80o 0
فعال محیط زیست استان مرکزی:

فعال محیط زیست استان مرکزی گفت: آلودگی هوای کلانشهر اراک تبدیل به یک مسئله تکراری و دیرینه شده است و مردم نیز سال‌ها درگیر این مشکل هستند.

سیاوش آقاخانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص مشکل اساسی و عدیده آلودگی هوای کلانشهر اراک گفت: سال‌هاست که مسئله آلودگی هوای کلانشهر اراک تبدیل به یک مسئله تکراری و دیرینه شده است و مردم نیز سال‌ها درگیر این مشکل هستند.

وی افزود: عدم ارائه برنامه‌های بهبود کیفیت و عدم اجرای طرح جامع پایش آلودگی هوای در سال ۸۶ و در کنار آن برنامه فعلی دستگاه‌ها در اجرای یک برنامه هماهنگ و همسو به منظور بهبود کیفیت هوای اراک ضمن فرصت‌سوزی سدی در مقابل کاهش آلودگی هوا باعث شده تا کیفیت آلودگی هوای اراک به سمت بهبودی نرود.  

فعال محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: تحمل هزینه‌های جدی بر سلامت، اقتصاد و محیط زیست سبب شده که امروز درگیر یک روزمرگی اجرایی در بحث حوزه آلودگی هوای اراک باشیم که در حال حاضر هیچ یک از دستگاه‌ها وظایف مشخص خود را در بحث مقابله با آلودگی هوا انجام ندهند و برگزاری جلسات نیز بی‌فایده و بدون ثمر باشد.

آقاخانی در رابطه با اختصاص اعتبارات برای کاهش عوارض آلودگی عنوان کرد: اعتبارات اندکی هم که از محل آلودگی هوا پیش‌بینی شده است تا کارخانه‌ها به عنوان عوارض آلودگی پرداخت کنند، کم اثر شده است.

شرایط فعلی آلودگی بخاطر بی‌برنامگی است

وی خاطرنشان کرد: قسمت عمده شرایط فعلی آلودگی هوای کلانشهر اراک ناشی از بی‌برنامگی است، استاندار مرکزی به عنوان کسی که قبلا معاونت عمرانی استانداری را برعهده داشتند به مسئله آلودگی هوای اراک تسلط دارند، می‌توانند به روشنی طرح جامع کاهش آلودگی هوا را پیگیری کنند.  

فعال محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: مدیران استان مرکزی می‌توانند یک راه کار مشخص را تهیه کنند و باید با وجود اعتبارات محدود ملی، استانی و درون دستگاهی را کنار یکدیگر قرار دهند تا اقدامات موثری در حوزه کاهش آلودگی هوا شهر اراک برنامه‌ریزی و انجام دهند که در نهایت با یک برنامه جامع با همکاری بخش‌های مختلف مردمی برای کاهش آلودگی هوای شهر اراک در نظر بگیرند.

آقاخانی در رابطه با برنامه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای کاهش آلودگی هوای اراک گفت: این امر به دست بخش زیرساختی، اجرایی و فرهنگی با کمک رسانه‌ها باید انجام شود و بحث آموزش عمومی و فرهنگ‌سازی مطالبه‌گری برای کاهش آلدوگی هوا اقدام شود و قسمت عمده کاهش کیفیت هوای اراک به بی‌برنامگی و عدم ارائه راهکار و پیشنهاد بر می‌گردد.

صفحات خورشیدی تنها راه حل نیست

وی در رابطه با استفاده از صفحات خورشیدی افزود: استفاده از صفحات خورشیدی نمی‌تواند در کاهش آلودگی هوای اراک تاثیری زیادی داشته باشد بلکه باید مجموعه‌ای از آلاینده‌های محیطی مانند ضایعاتی‌ها که بیشتر کوره‌های آنها شبانه  فعالیت می‌کنند و همچنین وجود کوره‌های  آجرپزی اطراف اراک که باید ساماندهی شود.

آقاخانی بیان کرد: یکی دیگر از منابع آلودگی هوا، وجود پالایشگاه، پتروشیمی و خودروهای دودزا است، بنابراین استفاده از صفحات خورشیدی راهکار حل معضل آلودگی هوای شهر اراک به تنهایی نیست.

فعال محیط زیست استان مرکزی در پایان تصریح کرد: مدیریت عوامل و منابع تولید آلودگی در اراک یکی از مهم‌ترین عواملی است که می‌توان با ایجاد فضای سبز در اطراف کلانشهر اراک به عنوان یکی از عوامل کاهنده آلودگی هوای شهر مد نظر قرار دهیم که در طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک قرار بود هزار هکتار فضای سبز با کاشت گونه‌های سازگار و مناسب ایجاد شود.  

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار