
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: در سالجاری، با کمک اهداکنندگان خون استان مرکزی، توانستهایم ۱۰ هزار واحد خون به شبکه ملی خونرسانی کشور ارسال کنیم.
ریتا ظهیری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: پویش «از برف تا شکوفه» از ۲۶ بهمنماه شروع شده و تا پایان تعطیلات نوروزی ادامه دارد. این پویش با هدف جذب حداکثری جوانان برای اهدای خون طراحی شده است. مسئولان این پویش امیدوارند تا با جذب بیشتر جوانان، نیازهای خون بیماران را تامین کنند.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: اگرچه تعداد اهداکنندگان خون جوانان نسبت به سال گذشته افزایش داشته، اما این افزایش هنوز به حد مطلوب نرسیده است. مسئولان امیدوارند که در ادامه این پویش، تعداد بیشتری از جوانان وارد عرصه اهدای خون شوند. این اقدام به بهبود ذخایر خون در بیمارستانها کمک میکند.
وی بیان کرد: سال گذشته تا همین تاریخ، 8 هزار و 500 نفر از جوانان زیر ۳۵ سال خون اهدا کردند. در حال حاضر، این عدد به بیش از 9 هزار نفر رسیده است. اما این افزایش هنوز به هدف نهایی نرسیده و مسئولان امیدوارند که تعداد اهداکنندگان خون در بین جوانان بیشتر شود تا ذخایر خون بیشتر تامین شود.
جایگزینی اهداکنندگان میانسال با جوانان
ظهیری عنوان کرد: هدف اصلی این پویش، جایگزینی اهداکنندگان خون میانسال با جوانان است. به دلیل ورود اهداکنندگان میانسال به دوران سالمندی و بازنشستگی، نیاز به جذب جوانان برای اهدای خون بیشتر از پیش احساس میشود. این تغییر ضروری است تا کمبود خون در آینده جبران شود.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی افزود: امسال پویش «از برف تا شکوفه» به دلیل کمبود ذخایر خون در پایان سال، اهمیت ویژهای پیدا کرده است. با توجه به نزدیک شدن به ماه رمضان و تعطیلات نوروزی، مسئولان نگران کاهش مراجعه به پایگاههای انتقال خون و کمبود ذخایر هستند. به همین دلیل از مردم خواسته شده که به پایگاهها مراجعه کنند.
وی گفت: در حال حاضر، ذخیره خون و فرآوردههای خونی در استان تنها ۸ روز است. این مقدار برای تأمین نیازهای بیمارستانها کافی نیست. با توجه به افزایش حوادث و تصادفات در ایام تعطیلات، نیاز به خون بیشتر خواهد شد و از اهداکنندگان خواسته شده که در تمامی گروههای خونی به پایگاهها مراجعه کنند.
چالش اهدای خون در بانوان
ظهیری بیان کرد: یکی از مشکلات موجود در جذب اهداکنندگان خون، پایین بودن میزان اهدای خون در بانوان است. به طور خاص، تنها ۵.۸ درصد از اهداکنندگان خون را بانوان تشکیل میدهند. اگرچه این رقم نسبت به میانگین کشوری بالاتر است، اما هنوز باید تلاش بیشتری برای افزایش اهدای خون در بانوان صورت گیرد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: دو عامل اصلی در پایین بودن میزان اهدای خون در بانوان، ترس از سوزن و نگرانی از کمخونی است. مسئولان انتقال خون کشور به بانوان اطمینان میدهند که فرآیند خونگیری کاملاً ایمن است و قبل از هر اهدای خون، آزمایش هموگلوبین انجام میشود تا از کمخونی جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: سن مناسب برای اهدای خون بین ۱۸ تا ۶۵ سال است. همچنین افراد باید وزن مناسبی داشته باشند و هیچگونه بیماری جسمی یا روانی نداشته باشند. اگر فردی دچار بیماریهای فصلی یا دیگر بیماریها باشد، باید تا بهبودی کامل صبر کند تا از او خون گرفته نشود.
ظهیری گفت: نیاز به خون در تمامی گروههای خونی وجود دارد و هیچ گروه خاصی بیشتر از دیگری مورد توجه نیست. این نیاز دائمی است و روز به روز با افزایش تعداد بیمارستانها و رشتههای تخصصی نیاز به خون بیشتر میشود. مسئولان به محض شناسایی نیاز خاص به یک گروه خونی، از طریق رسانهها اطلاعرسانی میکنند.
ارسال ۱۰ هزار واحد خون به شبکه ملی خونرسانی کشور
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: در استان مرکزی، بیش از ۵۰ هزار اهداکننده خون وجود دارند. این افراد به طور منظم برای اهدای خون به پایگاهها مراجعه میکنند. از این جمعیت آماری باید قدردانی شود، چرا که ایثار آنها جان بسیاری از بیماران را نجات میدهد.
وی گفت: استان مرکزی سه پایگاه ثابت انتقال خون دارد که در شهرستانهای اراک، ساوه و خمین واقع شده است. علاوه بر این، در دیگر شهرستانها نیز مراکز اهدای خون در تفرش، آشتیان و محلات وجود دارد. این مراکز، به اهداکنندگان این امکان را میدهند که خون اهدا کنند.
ظهیری گفت: در کنار پایگاههای ثابت، یک واحد سیار خونگیری هم وجود دارد که به مراکز پرجمعیت مانند دانشگاهها و کارخانهها میرود. این واحد سیار برای سهولت دسترسی به اهداکنندگان خون، به این مکانها مراجعه کرده و از داوطلبان خون میگیرد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی در پایان گفت: در سالجاری، با کمک اهداکنندگان خون استان مرکزی، توانستهایم ۱۰ هزار واحد خون به شبکه ملی خونرسانی کشور ارسال کنیم. این خونها به بیمارستانها و مراکز درمانی استان منتقل شده و به نیازمندان کمک کرده است. ایثار اهداکنندگان خون باعث نجات جان بیماران شده است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- راهپیمایی روز جهانی قدس در اراک برگزار میشود
- «روز قدس» نماد همبستگی با فلسطین
- میزان کفاره و فطریه مشخص شد
- تصادف دو خودرو در محور مواصلاتی تفرش
- فلسطین آزاد خواهد شد
- سرمایهگذاری موتور اصلی رشد اقتصادی است
- «روز قدس» نماد همبستگی امت اسلامی است
- تلویزیون سیزده بهدر چه فیلمهایی پخش میکند
- معافیتهای مالیاتی حقوق و دستمزد در سال 1404
- تیم آلومینیوم اراک آماده بازی مقابل تراکتور
- لبیک ملت به رهبری
- رگبار باران و وزش باد شدید در شمالغرب
- افتخارآفرینی مردم اراک در روز قدس
- ۱۲ فروردین نماد همبستگی ملی
- سیزدهِ اراکیها در طبیعت بهدر شد
- رقابت قویترین مردان در خمین
- فرماندهانی که رژیم صهیونسیتی از آنها میترسید
- نرخ خرید تضمینی برق خورشیدی افزایش یافت
- پزشکیان و گریختن از تله سهمخواهی تندروها
- لبیک دهه نودیها به ندای مظلومیت قدس
- اتصال 7 هزار فروشگاه مرکزی به طرح کالابرگ
- انقلاب اسلامی را فراموش نکنید
- سوره «ممتحنه» آیه ۱ تا ۵
- استفاده از تمام ظرفیتها برای تولید برق
- مجلس در جریان مذاکرات است
- ارتش سد مستحکم در برابر همه تهدیدات است
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- ارتش مدافع ارزشهای الهی و اسلامی است
- ابلاغ بزرگترین مجوز سرمایهگذاری خارجی در استان مرکزی
- مسائل نظامی و موشکی قابل مذاکره نیست
- دنیامالی تصمیم دشواری برای فدراسیونها دارد
- اعتبارات زیرساختی آموزش و پرورش ۲ برابر شد
- حضور ۳ هندبالیست مرکزی در اردوی تیم ملی
- توقیف 3 دستگاه خودرو متخلف در تفرش
- مقامات کاخ سفید در مذاکرات اختلاف نظر دارند
- افزایش دما در نیمه غربی کشور
- سرمازدگی محصولات کشاورزی در فراهان
- آئین باستانی بیلگردانی شهر نیمور
- مکانیابی پروژه ۸۱۰۰ واحدی اراک مطابق قانون است
- چگونه زیستن و چگونه مردن
- سوره «حشر» آیه ۱۷ تا ۲۴
- بیلگردانی در نیمور
- نور قرآن در زندگی
- ارتش در دفاع از نظام تعلل نخواهد کرد
- گرهزدن اقتصاد به مذاکرات آسیبزا است
- ارتش و سپاه یک لشکر الهی هستند
- مقابله با جنگ روانی دشمن نیازمند هوشیاری است
- اقتصاد کشور را به مذاکره گره نزنیم
- ۲۹ فروردین روز تثبیت ارتش در مسیر انقلاب
- ادای احترام باستانیکاران ساوجی به مقام شهیدان
- مشاهده بیشتر
