رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1403-12-08 16:00 شماره خبر : 11878 https://diyareaftab.ir/short/eoy0K
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی:

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی با اشاره به اینکه سند تحول بنیادین، سند تربیت محور است گفت: تربیت اسلامی یکی از اولویت‌های اصلی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور است.

علی مقدسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در رابطه اهمیت امور تربیتی و تربیت اسلامی گفت: یکی از مهم‌ترین جنبه‌های تربیت، تربیت اسلامی است و هدف نهایی در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش کشور، رسیدن به «حیات طیبه» است. برای دستیابی به این هدف، تربیت اسلامی در اولویت اول قرار دارد. 

وی افزود: تمامی معلمان باید علاوه بر نقش معلمی، نقش مربی بودن را نیز بپذیرند. این مسئولیت برای همه معلمان صادق است، اما برای کسانی که کارهای پرورشی و تربیتی خارج از کلاس انجام می‌دهند، به‌طور ویژه‌ای مورد نیاز است. به همین دلیل، روزی به عنوان روز امور «تربیتی و تربیت اسلامی» نام‌گذاری شده است که اهمیت این موضوع در نظام تعلیم و تربیت اسلامی را نشان می‌دهد.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی در رابطه با نقش امور تربیتی در مدارس و تأثیر آن بر جامعه بیان کرد: تربیت اسلامی تنها مختص معلمان علوم تربیتی نیست و همه معلمان باید در این فضا وارد شوند و فعالیت‌های تربیتی انجام دهند و تربیت اسلامی در مدارس تأثیر مستقیمی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه دارد. 

مقدسی خاطرنشان کرد: به‌عبارتی، هر چقدر امور تربیتی جدی‌تر گرفته شود و تربیت دانش‌آموزان و نسل جوان به‌صورت جدی‌تری پیگیری می‌شود و مشکلات و آسیب‌های اجتماعی کمتری در آینده خواهیم داشت.

وی در رابطه با تأثیر نهادهای مختلف بر تربیت اسلامی کودکان عنوان کرد: نهاد آموزش و پرورش، خانواده، رسانه‌ها و فضای مجازی نقش‌های مهمی در این زمینه دارند که تربیت کودکان نباید تنها بر دوش یک نهاد گذاشته شود و تمامی نهادها باید به سهم خود در این امر مشارکت کنند. 

خانواده تأثیرگذارترین نهاد در تربیت اسلامی دارد

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی اظهار کرد: خانواده‌ها تا سن هفت سالگی که کودک در خانه حضور دارد، تأثیرگذارترین نهاد است و رسانه‌ها و فضای مجازی نیز پس از ورود کودکان به مدرسه، تأثیر قابل‌توجهی دارند. 

مقدسی در ادامه گفت: هر کدام از این نهادها نسبت‌های متفاوتی در تربیت اسلامی دارند و هماهنگی میان آنها ضروری است. اگر نهادهای مختلف در جهت‌های مغایر با یکدیگر حرکت کنند، تأثیرات مثبت تربیتی کاهش پیدا می‌کند و هم‌سو و هماهنگ بودن میان نهادهای مختلف بسیار اهمیت دارد، بنابراین نهادها باید با هم همکاری کنند تا تربیت اسلامی و دینی به‌درستی اجرا شود.

وی درباره نقش نهادها در تربیت اسلامی کودکان اشاره کرد و افزود:  تربیت اسلامی تنها به نهاد آموزش و پرورش محدود نمی‌شود و همه نهادهای مرتبط باید در این زمینه مشارکت کنند و معلمان نیز باید علاوه بر آموزش، نقش مربیگری نیز داشته باشند تا بتوانند تأثیرات مثبتی بر زندگی دانش‌آموزان بگذارند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی در پایان تصریح کرد: تربیت اسلامی یکی از اولویت‌های اصلی در نظام تعلیم و تربیت ایران است و همکاری میان نهادهای مختلف برای دستیابی به این هدف ضروری است. او بر اهمیت هماهنگی و هم‌سویی میان نهادها تأکید کرد و گفت که با همکار کردن و مشارکت نهادهای مختلف می‌توان تربیت اسلامی را به‌درستی اجرا کرد و تأثیرات مثبتی بر جامعه داشت.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.