رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
امام جمعه ساوه:

تعزیه نسل امروز را با عاشورا پیوند می‌دهد

امام جمعه ساوه گفت: با استناد به نامه‌های نهج‌البلاغه، باید به قرآن تمسک جست و شعائر الهی را زنده نگه داشت؛ تعزیه نیز نمادی از هنر دینی است که تاریخ مقاومت و مظلومیت اهل‌بیت را به نسل امروز منتقل می‌کند.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از «نار خبر» حجت‌الاسلام والمسلمین جعفر رحیمی، امام جمعه ساوه، در مراسم اختتامیه سوگواره تعزیه، با استناد به نامه ۶۹ نهج‌البلاغه گفت: اگر می‌خواهید نجات پیدا کنید، باید قرآن را همراه داشته باشید. قرآن نسخه‌ الهی برای درمان همه دردهای بشری است و هرکس هر دردی دارد، باید آن را به قرآن عرضه کند.

وی با اشاره به نقش مهم هیأت‌های تعزیه، موکب‌داران و فعالان آئینی افزود: درد اصلی جامعه بشری این است که از قرآن فاصله گرفته است. اگر مردم با قرآن مأنوس شوند و آن را وارد زندگی خود کنند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.

امام جمعه ساوه در ادامه، به نامه ۶۷ نهج‌البلاغه اشاره کرد و گفت: امیرالمؤمنین (ع) در این نامه سفارش می‌کنند که شعائر الهی را زنده کنید. هر عملی که انسان را به یاد خدا و اهل‌بیت بیندازد، شعیره الهی است و باید به هر شکل ممکن احیا شود. قرآن نیز می‌فرماید: از نشانه‌های تقوای الهی، زنده نگه داشتن شعائر است.

وی با تأکید بر اینکه خطبه‌خوانان، مادحین و منبری‌ها باید در مسیر ترویج فرهنگ قرآن و نهج‌البلاغه حرکت کنند، اظهار داشت: تعزیه، یکی از جلوه‌های هنری شعائر الهی است که در کنار آن، تاریخ کربلا و مقاومت را هم زنده نگه می‌دارد.

رحیمی خطاب به تعزیه‌خوانان تصریح کرد: اگر تعزیه با حوصله، دقت و وقار اجرا شود، بسیار زیبا و اثرگذار خواهد بود. کسانی که نقش‌های بزرگی همچون حضرت ابوالفضل‌العباس، امام حسین (ع) و علی‌اکبر (ع) را بازی می‌کنند، باید صورت خود را بپوشانند؛ چراکه از منظر شرعی و اعتقادی لازم است چهره آن بزرگواران معلوم نباشد.

وی در ادامه، با اشاره به جنبه تربیتی تعزیه برای نسل سوم انقلاب گفت: اگر تعزیه نباشد، نسل امروز از تاریخ عاشورا چیزی نخواهد دید. تعزیه به آن‌ها نشان می‌دهد چگونه حرمله‌ها در آن زمان آب را بر کودکان بستند، همان‌گونه که امروز نیز حرمله‌های زمان مانند آمریکا و اسرائیل با جنایات خود همین ظلم را تکرار می‌کنند.

امام جمعه ساوه با بیان اینکه امروز، هم‌زمان با آغاز ماه صفر، یادآور اسارت اهل‌ بیت و مظلومیت آن‌هاست، افزود: خاندان امام حسین (ع) سه روز پشت دروازه شهر نگه داشته شدند، اما همین تعزیه‌خوانان، امروز آن تاریخ را به ما رسانده‌اند.

وی در پایان گفت: امروز چهلم شهدای مظلوم ماست؛ شهدایی که به ناحق و بدون هیچ گناهی، در خانه‌های خود به شهادت رسیدند که ما وظیفه داریم یادشان را گرامی بداریم.

 

فرهنگ عاشورا رمز اقتدار ملی است

سید مهدی حسینی، فرماندار ویژه شهرستان ساوه، در حاشیه آئین اختتامیه سوگواره تعزیه در روستای الوسجرد، این روستا را یکی از قطب‌های فرهنگی و آیینی استان مرکزی معرفی کرد و گفت: در تمامی مناسبت‌ها، به‌ویژه ایام عزاداری، شاهد حضور خودجوش و پرشور مردم این منطقه هستیم؛ حضوری که بدون هیچ‌گونه سازماندهی دولتی شکل می‌گیرد و ریشه در باور و ایمان مردم دارد.

وی افزود: در کنار شهرهای فرهنگی شاخصی مانند غرق‌آباد، نوبران و آوه، الوسجرد نقش مهمی در غنای فرهنگی شهرستان و حتی کشور ایفا می‌کند. این مناطق با پشتوانه مردمی و فرهنگی خود، به پویایی و هویت دینی جامعه کمک می‌کنند.

فرماندار ساوه با تأکید بر لزوم تداوم این مسیر اظهار داشت: امیدواریم با حمایت‌های مستمر و برنامه‌ریزی دقیق، این مسیر مهم و محوری در انتقال فرهنگ عاشورا و آموزه‌های امام حسین (ع) به نسل‌های آینده استمرار یابد.

وی همچنین گفت: فرهنگ حسینی، امانتی است در دستان ما که باید آن را به درستی به نسل‌های بعد تحویل دهیم. کشوری که بر امام حسین (ع) و اهل‌بیت اشک می‌ریزد، از همه مصائب و تهدیدها در امان خواهد بود.

حسینی در پایان تصریح کرد: امروز رشادت‌هایی که در برابر پیشرفته‌ترین ارتش‌های جهان از جوانان این مرز و بوم می‌بینیم، نتیجه مستقیم فرهنگ عاشوراست؛ فرهنگی که ملت ما را مقاوم، عزتمند و الهام‌بخش در تحولات منطقه و جهان کرده است.

 

احمد جوانمرد ،رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساوه  نیز در آئین اختتامیه پنجمین سوگواره تعزیه شهرستان ساوه گفت: این دوره از سوگواره با حضور ۱۵ گروه تعزیه‌خوان، تجربه‌ای متفاوت و ارزشمند بود که ۱۴ گروه در قالب بخش رقابتی و یک گروه در بخش جنبی شرکت داشتند.

وی افزود: امسال برای نخستین‌بار، مجالس نادری از تعزیه که مردم کمتر با آن‌ها آشنا بودند، در قالب شب‌های متوالی اجرا شد. هر شب دو گروه در مجالس مختلف به اجرا پرداختند که این تنوع، شور و استقبال کم‌نظیری از سوی مردم به همراه داشت.

جوانمرد با اشاره به حضور اساتید برجسته تعزیه از استان‌های مختلف گفت: در هفته گذشته، افتخار داشتیم میزبان بزرگانی چون دکتر احمد جولایی، استاد محسن آقاحسنی از قم و دکتر اسماعیل مجللی از استان مرکزی باشیم. حضور این چهره‌ها فرصتی مغتنم برای بهره‌گیری از علم و تجربیات آنان در حوزه تعزیه بود.

وی در پایان، از همراهی گروه‌های تعزیه و حمایت بی‌دریغ مردم تقدیر کرد و تأکید نمود: استمرار این‌گونه سوگواره‌ها، زمینه‌ساز تعالی هنر آئینی و انتقال ارزش‌های عاشورایی به نسل آینده خواهد بود.

انتهای خبر/

1404-05-05 08:39 شماره خبر : 14895

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.