اساسا ساختار FATF به گونهای است که امکان ایجاد و رفع تحریمها را ندارد و در حقیقت تحریمهای بانکی ما ناشی از سیاستهای اجرایی آمریکاست و در عمل ارتباطی به FATF ندارد.
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مسئله پیوستن به معاهده بین المللی FATF این روزها یک بار دیگر به کانون توجه محافل اقتصادی و سیاسی کشور تبدیل شده است. موضوعی که در سال ۹۸ با فشار دولت حسن روحانی رئیس جمهور وقت در مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفت اما بنابر استدلال کارشناسان در خصوص زیان بار بودن آن برای کشور از دستور کار خارج شد.
حالا اما به گفته عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، بررسی مجدد آن در مجمع تشخیص مصلحت نظام با موافقت رهبر انقلاب صورت خواهد گرفت.
در موضوع افای تی اف، وقتی لایههای سیاسی از موافقت و مخالفت طرح را کنار بزنیم، روشن خواهد شد که بین موافقین و مخالفین فنی FATF یک جمله مشترک وجود دارد و آن اینکه افای تی اف موضوعی است با هزینههای قطعی و دستاوردهای احتمالی این میان اما افراد مختلف جامع بدون در نظر گرفتن میزان دستاوردها و هزینههای ناشی از آن به جمع موافقان یا مخالفان این معاهده بین المللی میپیوندند.
در عرصه بین الملل اما ماجرا به گونه دیگری در حال شکل گیری است، آمریکا و متحدان اروپاییاش براساس سیاستهای خصمانه خود بیش از ۴۰ سال است که شدیدترین تحریمها را علیه ملت ایران اعمال کردند اما در این مسیر هیچ گاه ابزار حقوقی در اختیار نداشتند در حقیقت تحریمهای غرب علیه ایران تنها بر مبنای ادعاهای دروغین صورت گرفته است.
غرب همواره به دنبال دستیابی به ابزار حقوقی برای اعمال شدیدترین تحریم علیه ایران بوده و پذیرش دو کنوانسیون پالرمو و سی اف تی این ابزار حقوقی را در اختیار غرب قرار خواهد داد.
ساختار FATF امکان تحریم یا رفع تحریم را ندارد
موافقان پیوستن به معاهده FATF بر این باور هستند که تعامل با این نهاد بین المللی گشایشهای مالی و افزایش سرمایه گذاریهای اقتصادی را برای کشور به دنبال خواهد داشت این در حالی است که بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند که پیوستن به این معاهده نمیتواند در رفع تحریمهای بانکی و گشایش اقتصادی اثرگذار باشد چرا که اساسا ساختار FATF به گونهای است که امکان ایجاد و رفع تحریمها را ندارد و تحریمهای بانکی ما ناشی از سیاستهای اجرایی آمریکاست و در عمل ارتباطی به FATF ندارد.
از سوی دیگر ایجاد شفافیت مالی بیش از هر چیز بهانهای است تا غرب به واسطه آن امکان اشراف کامل بر مسیر جا به جایی پول توسط ایران را به دست آورد. تنها از این طریق است که آمریکا با گامهای بعدی خود تمام راههای دور زدن تحریمها را برای ایران از بین خواهد برد.
به گفته کارشناسان اقتصادی، تیمهای ارزیابی FATF مدارک لازم را در حوزههای از پیش اعلام شده از کشورهای داوطلب پیوستن به این معاهده درخواست میکنند، از این رو پیش بینی میشود بررسی این مدارک و اسناد زمینهای فراهم کند که این نهاد به بخشی از سازوکارهای دور زدن تحریم دسترسی پیدا کنند.
FATF ابزاری برای نظارت صد در صدی بر فعالیت مالی ایران
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در این باره در گفتگو با دانا با اشاره به اینکه مبنا و زیر ساخت تحریمهای غرب علیه ایران مجزا از مسئله FATF است، گفت: تحریمهای غرب به بهانه فعالیت هستهای ایران و مبارزه با استکبار جهانی است و چندان ارتباطی به معاهدههای بین المللی ندارد.
وی با بیان اینکه این معاهده در حقیقت فعالیت مالی ایران را در حصر آمریکا قرار میدهد، تصریح کرد: آمریکا قصد دارد نظارت خود را به طور کامل بر فعالیتهای اقتصادی ایران اعمال کند، در حال حاضر این نظارت صد در صد نیست اما با انجام بندهای FATF این نظارت صد در صد خواهد شد.
ترقی با اشاره به اینکه کارشناسان اصلاح طلبی که مدافع این معاهده هستند اعترافات متعددی کردند که پیوستن به FATF هیچ تاثیری در تحریمها نخواهد داشت، ادامه داد: در دولت قبل حتی دولت این مسئله را از کارشناسان مجمع سوال کرد که آیا این معاهده میتواند در کاهش تحریمها نقش داشته باشد ادامه داد: کارشناسان مجمع اعلام کردند که بررسیها نشان میدهد نمیتوان هیچ قولی مبنی بر رفع یا کاهش تحریمها داد.
آنچه مسلم است ما درگیر یک جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و شفافیت در بخشی به مکانیسمهای دورزدن تحریمها عملاً خودزنی و خودتحریمی به شما خواهد رفت. در واقع با پذیرش مکانیسمهای افای تی اف ما نشانهگیری دشمن در جنگ اقتصادی را دقیقتر میکنیم و این عامل میتواند اثر تحریم ظالمانه امریکاییها را بر اقتصاد و معیشت مردم سنگینتر کند.
انتهای خبر/
- شعار امسال حماسه ۹ دی مشخص شد
- ۱۱۰ مدالآور ورزش استان مرکزی تجلیل میشوند
- ترورسیم تهدیدی برای حقوق بشر
- جشن میلاد حضرت زهرا (س) در فراهان
- بارش برف در شهر فرمهین
- ۵ فرماندار استان مرکزی منصوب شدند
- تصادف محور قدیم ساوه با یک مصدوم
- اراک میزبان نمایشگاه تابلوفرش و فرش دستباف
- فرماندار جدید کمیجان معرفی شد
- فاز 3 پروژه شهید سلیمانی آماده تحویل است
- انفجار کپسول اکسیژن طبی در اراک
- حال و هوای بازار یلدا در اراک
- ساخت 6 دستگاه مشعل بویلر پتروشیمی در آذرآب
- شهید سلیمانی نماد مقاومت
- کاهش مصرف برق با فناوری نوین
- شکلگیری قرارگاه ملی مسجد در استانها
- «سیره فاطمی» الگوی متعالی خانواده
- مکتب حاجقاسم نماد وطندوستی
- مداحان خط مقدم روشنگری در جامعه هستند
- لغو معافیت مالیاتی کامیونهای ایرانی توسط ترکیه
- وحدت شرط اساسی موفقیت جامعه اسلامی است
- آغاز مراسم معنوی اعتکاف در ساوه
- فتح خیبر، نماد پیروزی ایمان بر ترس
- پیامآور خون شهیدان باشید
- سوره «زمر» آیات ۶ تا ۱۰
- فضاسازی ساوه بهمناسبت میلاد امام علی (ع)
- افتتاح مسکن محرومین در فراهان
- خطای راهبردی ظریف!
- فتح خیبر الگوی مقاومت و شجاعت
- نمایشگاه پوشاک در اراک دایر میشود
- ویژه برنامه پدر و پسری در تفرش
- ترویج استفاده از انرژیهای پاک در مدارس مرکزی
- ورود سامانه بارشی از پنجشنبه به کشور
- FATF نشانهگیری دقیق دشمن در جنگ اقتصادی
- برپایی نمایشگاه سوغات و هدایا در فرمهین
- پازل گمشده آینده نیمکت پرسپولیس
- مه غلیظ صبحگاهی در کمیجان
- حضرت علی (ع) الگویی برای تمام بشریت
- توسعه مزارع خورشیدی در استان مرکزی
- جشن میلاد حضرت علی(ع) در چهرقان
- عملیات بیوقفه برفروبی راهداران کمیجان
- «صابر حیدری» فرمانده سپاه ناحیه اراک شد
- پیروزی خیبر درسی برای جبهه مقاومت است
- من عاشق شهادت هستم
- سوره «صافات» آیات ۱۵۴ تا ۱۸۲
- فلسفه سپاه خدمت به مردم است
- اهمیت رعایت الگوی مصرف در توسعه اقتصاد کشور
- وحدت با الگوی حضرت علی (ع)
- خادمیار ساوجی رتبه ۲۴ جهان را کسب کرد
- اعتکاف تمرینی برای عبادت واقعی است
- مشاهده بیشتر